Jump to content





Problems with wifi band 5 GHZ I used

Posted by Serguei2, 14 January 2019 · 50 views

I noted few weeks ago, YouTube won't work anymore. 
 
At this time, I installed Stargate Network, a stargate simulator.
 
I first thing it was the responsable of this problem until I noted I can't go the internet with my new 3ds.
 
After few tries, I set my wifi to 2.4 ghz. Now I can go to the internet with my new 3ds and the problem with
YouTube is fixed somehow.
 
 






That's weird.  My Netgear R7000 the 2.4GHz and 5GHz bands are configured separately with unique SSIDs (network names).  So stuff which only works on 2.4GHz or is too far away uses the 2.4GHz network while stuff which can handle both gets two connections (typically with the 5GHz preferred, although I can manually select the 2.4GHz network if desired / required).

 

According to https://en.wikipedia...ew_Nintendo_3DSthe 3DS only supports 2.4GHz.  I don't know why YouTube wouldn't work.

 

Note: I used the Android Wifi Analyzer app https://play.google....em.wifianalyzerto figure out which channels to use.  The trick is to check at the highest point farthest from the router and pick the channel which has the least competition.

  • Report

Thanks for the information. New 3DS only works on 2.4 GHZ.

 

So my problem with Youtube was something else. 

 

I'll play one more time on Stargate Network if this problem still occurs.

  • Report

January 2019

S M T W T F S
  12345
6789101112
1314151617 18 19
20212223242526
2728293031  

0 user(s) viewing

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Search My Blog

Latest Visitors