Jump to content

Photo

7800 - Easter game


45 replies to this topic

#26 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Sat Jan 16, 2010 9:47 AM

I'm working through my todo list and getting this going on a real machine has been on there for a long time.

Find attached the lastest ROM images :-

Attached File  hhh_16_01_10.1.06.a78   32.13KB   146 downloads
Attached File  hhh_16_01_10.1.06.bin   32KB   131 downloads

CC2 owners will need this information :-

7800_32K 78BIOS

Some screenshots :-
_00.gif _01.gif
_02.gif

The game uses the latest version of my engine. It works in PAL and NTSC. The background graphics have all been converted to 160A mode (3 colours). Jumping still needs work and it needs more levels too. I had it working in the summer but it wasn't in a shape to release because it was on the ragged edge of MARIA cycle time (the moving sprites weren't always drawn correctly :(). This version also needs a DLI to change the score/lives colours too.

#27 TrekMD ONLINE  

TrekMD

    River Patroller

  • 3,895 posts
  • Location:Coral Gables, FL

Posted Sat Jan 16, 2010 2:18 PM

I just tried to play it using ProSystem but it didn't work. It opens to the title screen but won't start the game when pressing the fire button or the reset button (F2). Is there something in the settings of ProSystem that I need to change?

#28 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Sat Jan 16, 2010 2:27 PM

I just tried to play it using ProSystem but it didn't work.


Just tested it on version 1.3d and it seems to hang :(. It works fine on my real PAL hardware and older versions of the emulator. I'll investigate...

#29 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Sat Jan 16, 2010 2:45 PM

Version 1.3d doesn't like my single fire button joystick enabling code. Works fine on a real machine tho.

#30 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Sat Jan 16, 2010 2:57 PM

The game works fine on ProSystem 1.3e. What version of the emulator are you using?

#31 TrekMD ONLINE  

TrekMD

    River Patroller

  • 3,895 posts
  • Location:Coral Gables, FL

Posted Sat Jan 16, 2010 2:59 PM

1.3d2 I'll see if I upgade to 1.3e then... Thanks.

#32 HammR25 OFFLINE  

HammR25

    Quadrunner

  • 5,265 posts
  • Happy Fun Ball

Posted Sat Jan 16, 2010 10:07 PM

I'm getting some junk showing up on the second level. Not sure exactly what ends up causing it. I think it probably has something to do with the player and chicken taking up the same line at the same time or something but obviously not just that or it would happen a lot.

Edited by HammR25, Sun Jan 17, 2010 8:59 AM.


#33 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Sun Jan 17, 2010 5:52 AM

I'm getting some junk showing up on the second level. Not sure exactly what ends up causing it. I think it probably has something to do with the player and chicken taking up the same line at the same time or something but obviously not just that or it would happen a lot.


Thanks for the bug report. I thought I'd got rid of that problem. I'll take another look.

#34 nonner242 OFFLINE  

nonner242

    River Patroller

  • 3,664 posts
  • ALL your base ALL belong to us!!!!!!!!!!!!!!
  • Location:OHIO

Posted Sun Jan 17, 2010 7:57 AM

I havent had that issue yet...huh..I guess I'll keep trying.
Im using Prosystem 13.

#35 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Sun Jan 17, 2010 8:56 AM

Hopefully fixed in this version :-

Attached File  hhh_17_01_10.1.07.a78   32.13KB   216 downloads
Attached File  hhh_17_01_10.1.07.bin   32KB   153 downloads

#36 HammR25 OFFLINE  

HammR25

    Quadrunner

  • 5,265 posts
  • Happy Fun Ball

Posted Sun Jan 17, 2010 9:10 AM

I havent had that issue yet...huh..I guess I'll keep trying.
Im using Prosystem 13.

I wonder if it only happens on real hardware then.

#37 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Sun Jan 17, 2010 9:15 AM

I wonder if it only happens on real hardware then.


The emulator is much more forgiving than the real hardware.

#38 lucifershalo OFFLINE  

lucifershalo

    River Patroller

  • 3,036 posts
  • Location:Belgium

Posted Sun Jan 17, 2010 3:36 PM

working fine on psp

#39 Marc Oberhäuser OFFLINE  

Marc Oberhäuser

    Stargunner

  • 1,765 posts
  • Location:Düren, Germany

Posted Sun Jan 17, 2010 4:24 PM

:thumbsup: :twisted: :thumbsup:

#40 DracIsBack ONLINE  

DracIsBack

    Quadrunner

  • 5,759 posts
  • Location:Toronto, Canada

Posted Sun Jan 17, 2010 6:23 PM

Tried it on real hardware and seems to work great! Only difficulty I had was getting on and off the ladders sometimes.

Another stylish game!

Looking forward to your updated APPLE SNAFFLE and the HALLOWEEN game!

#41 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Sun Jan 17, 2010 6:44 PM

Tried it on real hardware and seems to work great! Only difficulty I had was getting on and off the ladders sometimes.


The controls do need a bit of work. Getting it going on real hardware was the first priority.

Another stylish game!


Thanks for the compliment.

Looking forward to your updated APPLE SNAFFLE and the HALLOWEEN game!


A binary for the halloween themed game should be available in a couple of weeks.

#42 King_Salamon OFFLINE  

King_Salamon

    River Patroller

  • 2,356 posts
  • Location:Winnipeg, Manitoba, Canada

Posted Sun Jan 17, 2010 11:22 PM

Wow GroovyBee, you have your hands full with all these releases coming! I recently purchased a 7800 and as soon as I get it, I'll be in the market for some games and your WASP homebrew may be one of the first I get! Keep up the good work!

HHH looks like a fun platformer (which is one of my favorite types of games!) so I'll keep a close eye on it for sure!

#43 DracIsBack ONLINE  

DracIsBack

    Quadrunner

  • 5,759 posts
  • Location:Toronto, Canada

Posted Mon Jan 18, 2010 6:31 AM

The controls do need a bit of work. Getting it going on real hardware was the first priority.


I didn't find it unplayable or anything ... just occasionally tricky to get on and off the ladders.

A binary for the halloween themed game should be available in a couple of weeks.


Awesome! Can't wait to see all those colors on the screen!

#44 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Mon Jan 18, 2010 6:40 AM

A binary for the halloween themed game should be available in a couple of weeks.


Awesome! Can't wait to see all those colors on the screen!


Its been held up while I'm waiting for new art assets. Hopefully they'll be available in the next week or two.

#45 HammR25 OFFLINE  

HammR25

    Quadrunner

  • 5,265 posts
  • Happy Fun Ball

Posted Wed Jul 14, 2010 5:39 PM

You've been working on so many different games that I'd forgotten about this one.

#46 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • Topic Starter
  • 9,821 posts
  • Busy bee!
  • Location:England

Posted Wed Jul 14, 2010 5:41 PM

Don't worry because its on my list to get finished off.




0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users