Jump to content

Photo

Latest Harmony Cart software


204 replies to this topic

#126 Thomas Jentzsch OFFLINE  

Thomas Jentzsch

    Thrust, Jammed, SWOOPS!, Boulder Dash, THREE·S, Star Castle

  • 24,085 posts
  • Always left from right here!
  • Location:Düsseldorf, Germany, Europe, Earth

Posted Sun Jan 1, 2017 12:59 PM

So you don't see that delay, Stephen?

 

I have no delay with my two LPC2103 (32 kiB ROM 8 kiB SRAM) carts, but with my LPC2104 (128 kiB ROM 16 kiB SRAM). But the delay is shorter than JAC! reported, ~7 seconds


Edited by Thomas Jentzsch, Sun Jan 1, 2017 1:00 PM.


#127 stephena OFFLINE  

stephena

    River Patroller

  • 3,409 posts
  • Stella maintainer
  • Location:Newfoundland, Canada

Posted Sun Jan 1, 2017 1:02 PM

No, I don't see any delay.  I suspect I will need to update the lpc software built into the app; maybe the newer chips are doing something slightly different, and timing out or something.



#128 stephena OFFLINE  

stephena

    River Patroller

  • 3,409 posts
  • Stella maintainer
  • Location:Newfoundland, Canada

Posted Tue Jan 3, 2017 6:12 PM

The HarmonyCart software and all development has now been moved to GitHub.  From this point on, the latest release can always be downloaded from https://github.com/s...nycart/releases.

 

I'm in the process of getting batari to add this link to the first post of this thread, so you won't have to read to page 6 to find it.  Also, I hope to release version 1.4 sometime this month.



#129 Thomas Jentzsch OFFLINE  

Thomas Jentzsch

    Thrust, Jammed, SWOOPS!, Boulder Dash, THREE·S, Star Castle

  • 24,085 posts
  • Always left from right here!
  • Location:Düsseldorf, Germany, Europe, Earth

Posted Wed Feb 15, 2017 2:56 AM

Any news here?

 

What would be new in 1.4 anyway? 1.3 works more than fine for me.



#130 yavuzg OFFLINE  

yavuzg

    Combat Commando

  • 2 posts

Posted Mon Mar 13, 2017 3:26 PM

I just cannot update my Harmony Encore firmware to PAL.

 

I cannot download the EEPROM loader with the programming tool v1.3. It just freezes at some stage.

 

Now I only get a black screen when I plug the Harmony to my PAL console. I still can connect to harmony with the programming tool.

 

harmony_programming_error_zpshbhtcwwe.pn



#131 yavuzg OFFLINE  

yavuzg

    Combat Commando

  • 2 posts

Posted Mon Mar 13, 2017 3:43 PM

Got it!

 

Its the f**n USB cable! Tried 3 cables and the last one seems working.



#132 mrr19121970 OFFLINE  

mrr19121970

    Space Invader

  • 12 posts
  • Location:Germany

Posted Thu Mar 16, 2017 2:46 AM

Count yourself lucky. I can't even get my Window 7 x64 to recognize the cartridge, never mind flash the NTSC to PAL



#133 Thomas Jentzsch OFFLINE  

Thomas Jentzsch

    Thrust, Jammed, SWOOPS!, Boulder Dash, THREE·S, Star Castle

  • 24,085 posts
  • Always left from right here!
  • Location:Düsseldorf, Germany, Europe, Earth

Posted Thu Mar 16, 2017 2:50 AM

Have you tried different USB ports (e.g. at the front and back)? And different cables of course.


Edited by Thomas Jentzsch, Thu Mar 16, 2017 3:01 AM.


#134 funkheld OFFLINE  

funkheld

    Moonsweeper

  • 378 posts

Posted Fri Mar 31, 2017 10:41 AM

Hi good afternoon.
 
I am 68 years
I would like to have such a "harmony Card SD version" sent to Germany.
 
how does it work?
How expensive is the "harmony card sd version" to germany.
 
Thank you.
greeting


#135 Thomas Jentzsch OFFLINE  

Thomas Jentzsch

    Thrust, Jammed, SWOOPS!, Boulder Dash, THREE·S, Star Castle

  • 24,085 posts
  • Always left from right here!
  • Location:Düsseldorf, Germany, Europe, Earth

Posted Fri Mar 31, 2017 11:24 AM

This should answer most of your questions.



#136 douglie007 OFFLINE  

douglie007

    Space Invader

  • 42 posts
  • Playing like its 1993

Posted Wed Sep 27, 2017 12:26 PM

I just received the Harmony Encore, It seems to be working fine, but should I assume it has the newest NTSC firmware, or are they not updated?



#137 Thomas Jentzsch OFFLINE  

Thomas Jentzsch

    Thrust, Jammed, SWOOPS!, Boulder Dash, THREE·S, Star Castle

  • 24,085 posts
  • Always left from right here!
  • Location:Düsseldorf, Germany, Europe, Earth

Posted Wed Sep 27, 2017 12:43 PM

What version number is displayed in the credits "folder"?



#138 EvoMikeUK OFFLINE  

EvoMikeUK

    Star Raider

  • 85 posts

Posted Thu Sep 28, 2017 8:59 AM

Got it!

 

Its the f**n USB cable! Tried 3 cables and the last one seems working.

Same problem with cables here, they should ship them with a decent cable. Im going through many cables trying to find a perfect one.



#139 Thomas Jentzsch OFFLINE  

Thomas Jentzsch

    Thrust, Jammed, SWOOPS!, Boulder Dash, THREE·S, Star Castle

  • 24,085 posts
  • Always left from right here!
  • Location:Düsseldorf, Germany, Europe, Earth

Posted Thu Sep 28, 2017 12:01 PM

Batari developed a way to flash within the console. It is not official, but I have used it successfully several times.

 

Maybe he can publish the files required officially.



#140 Retro_Freak OFFLINE  

Retro_Freak

    Combat Commando

  • 2 posts

Posted Wed Nov 15, 2017 4:44 AM

Hi,

 

   I am going to order a Harmony Cart in the next couple of weeks and would like to know first if it works on the Atari expansion unit for the Colecovision. If it doesnt, i do have an Atari 2600 i can use it on, but the Colecovision with the Atari expansion takes up less space.

 

Cheers



#141 iesposta OFFLINE  

iesposta

    River Patroller

  • 3,916 posts
  • Retro-gaming w/my VCS
  • Location:Pennsylvania

Posted Thu Nov 16, 2017 7:55 AM

Hi,

 

   I am going to order a Harmony Cart in the next couple of weeks and would like to know first if it works on the Atari expansion unit for the Colecovision. If it doesnt, i do have an Atari 2600 i can use it on, but the Colecovision with the Atari expansion takes up less space.

 

Cheers

 

 

The Harmony Cart works on the Colecovision Expansion Atari, including Supercharger multi-load roms, recent homebrew games, and fun original games with updated graphic hacks like Galaxian that looks like Galaxian. 

http://atariage.com/...ttach_id=233648

 

http://atariage.com/...-etc/?p=1898721


Edited by iesposta, Thu Nov 16, 2017 7:56 AM.


#142 Retro_Freak OFFLINE  

Retro_Freak

    Combat Commando

  • 2 posts

Posted Thu Nov 16, 2017 1:39 PM

Thanks iesposta, that's great to hear.



#143 mutterminder OFFLINE  

mutterminder

    Star Raider

  • 99 posts

Posted Sat Nov 18, 2017 11:31 AM

I just got the Harmony Encore.  Does anybody know where I can get a copy of the Addendum?  I've been looking all over,  and it doesn't seem to be on the internet.



#144 HDTV1080P OFFLINE  

HDTV1080P

    Dragonstomper

  • 879 posts

Posted Wed Nov 22, 2017 1:12 AM

I just got the Harmony Encore.  Does anybody know where I can get a copy of the Addendum?  I've been looking all over,  and it doesn't seem to be on the internet.

The 2 page Harmony Encore addendum is located between pages 4 and 5 in the official printed Harmony manual. If you order the Harmony Encore product from Amazon and EBAY it comes with a Harmony Encore Installation CD-R. On that CD-R is a PDF manual that contains a PDF version of the Harmony Encore addendum. Attached is the PDF file you are looking for.

Attached Thumbnails

  • Harmony Encore Installation CD-R.JPG

Attached Files



#145 mutterminder OFFLINE  

mutterminder

    Star Raider

  • 99 posts

Posted Thu Nov 23, 2017 12:27 PM

Thank you.  I got mine directly from Fred Quimby, so I was surprised that it didn't come with the addendum.



#146 DablioGames OFFLINE  

DablioGames

    Combat Commando

  • 2 posts

Posted Fri Dec 1, 2017 7:40 PM

Update to CDF bankswitch ?



#147 Lillapojkenpåön OFFLINE  

Lillapojkenpåön

    Chopper Commander

  • 200 posts

Posted Fri Mar 30, 2018 12:49 PM

My new crt TV doesn't seem to support 60Hz, so I put the PAL firmware on my harmony, but why does allmost every DPC game I boot up look crazy? medievel mayhem works but Stay frosty 2, space rocks, star castle arcade and others look crazy even if it says PAL in the filename, If the game starts with an atariage logo for example, there will be a second logo at the top of the screen and the screen slowly slowly stretches both upwards and down, anybody know my problem?

 

Used eeloader_104e_PAL50.bin & hbios_105_PAL50.bin



#148 alex_79 OFFLINE  

alex_79

    Stargunner

  • 1,216 posts
  • Location:Italy

Posted Fri Mar 30, 2018 1:17 PM

The firmware doesn't have any effect on the games, and its TV format (PAL, PAL60 or NTSC) only applies to the Harmony menu.

Many homebrews are released in PAL60 format, and you need a TV that can handle 60Hz if you want to play them.



#149 Thomas Jentzsch OFFLINE  

Thomas Jentzsch

    Thrust, Jammed, SWOOPS!, Boulder Dash, THREE·S, Star Castle

  • 24,085 posts
  • Always left from right here!
  • Location:Düsseldorf, Germany, Europe, Earth

Posted Fri Mar 30, 2018 1:41 PM

What's kind of PAL CRT is that, that doesn't support 60Hz?



#150 Lillapojkenpåön OFFLINE  

Lillapojkenpåön

    Chopper Commander

  • 200 posts

Posted Fri Mar 30, 2018 1:56 PM

Brand: UNITED

Model: UTV 2020X (B7)

 

Guess those PAL versions are still 60Hz then and that I just found the shittiest TV in the world, happy it wasn't the cart or 2600, the TV was only 5$  ;-)






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users