Jump to content

Photo

Atari 8-bit related BBS(s)


1040 replies to this topic

#976 Kyle22 ONLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,139 posts
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Thu Sep 7, 2017 12:17 PM

I'll play around with it.

 

Thanks!



#977 bf2k+ OFFLINE  

bf2k+

    Stargunner

  • 1,754 posts
  • Location:Boot Factory BBS 2k+

Posted Fri Sep 8, 2017 5:54 AM

None of the stuff in my download section applies to versions of PRO newer than 2.1a, so if this logon module is for a newer version, there won't be anything there for it.  LOGON.DAT doesn't exist anywhere on my system.

 

BTW, what Pro version is this for?


Edited by bf2k+, Fri Sep 8, 2017 5:55 AM.


#978 Kyle22 ONLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,139 posts
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Fri Sep 8, 2017 5:58 PM

4.0b.

#979 JohnPolka OFFLINE  

JohnPolka

    Space Invader

  • 33 posts
  • Location:Portland, Oregon USA

Posted Sat Sep 9, 2017 11:01 AM

None of the stuff in my download section applies to versions of PRO newer than 2.1a, so if this logon module is for a newer version, there won't be anything there for it.  LOGON.DAT doesn't exist anywhere on my system.

 

BTW, what Pro version is this for?

 

I've seen similar utilities for Pro! version 2.1a and earlier. That's why I suggested he take a look on your BBS. 

 

-JP


Edited by JohnPolka, Sat Sep 9, 2017 11:05 AM.


#980 doctorclu OFFLINE  

doctorclu

    ******Blue Max****** *****Class 4***** **Moon Master**

  • 7,135 posts
  • Captain - Class 2
  • Location:Dallas, TX - U.S.A.

Posted Sat Sep 9, 2017 12:11 PM

 

Great list! Thanks for compiling this. Is there a standard location or repository where this list will be maintained at? Or will we just have to find it in this message thread?

 

-JP

 

New list looks good.  I know there are documents online that can be modified that we can give access to those in this thread to.

 

Updating my own BBS list at this point as I tend to get really into this in the fall time of year.

 

---------------

 

Here is a link to the online Atari BBS List.  Let me know if you can edit it.

 

https://docs.google....8N4HoSMX3w/edit


Edited by doctorclu, Sat Sep 9, 2017 12:27 PM.


#981 doctorclu OFFLINE  

doctorclu

    ******Blue Max****** *****Class 4***** **Moon Master**

  • 7,135 posts
  • Captain - Class 2
  • Location:Dallas, TX - U.S.A.

Posted Sat Sep 9, 2017 3:01 PM

Alright, combined the list of Atari BBSs that Tillek made along with the BBS list I made back in January of this year, then found some illustrations to replace the ASCII art to get us started.   Functional so far.  We need to flesh out the list and verify all the working BBSs so still a lot for everyone to do.  ;)

 

Atari BBS List Online

 

https://docs.google....8N4HoSMX3w/edit



#982 Tillek OFFLINE  

Tillek

    Dragonstomper

  • 628 posts
  • Location:NE Ohio, USA

Posted Sat Sep 9, 2017 5:30 PM

Alright, combined the list of Atari BBSs that Tillek made along with the BBS list I made back in January of this year, then found some illustrations to replace the ASCII art to get us started.   Functional so far.  We need to flesh out the list and verify all the working BBSs so still a lot for everyone to do.  ;)

 

Atari BBS List Online

 

https://docs.google....8N4HoSMX3w/edit

I successfully called every BBS on the list I had with the exception of Toxic Nipple today.  I'll reach out to that SysOp and see if there is an issue or if he took it down.  Jacoby tends to down all his BBSs when he is planning to be away from home for an extended amount of time (doesn't trust the old equipment).



#983 Kyle22 ONLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,139 posts
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Sun Oct 8, 2017 7:06 PM

Does anyone know why the file upload system in Pro! says pirate copy detected? I *AM* running a legit copy.  Could it be mixed versions of CMD files troubling me again?

 

Steve, Lance: Any ideas? 



#984 bf2k+ OFFLINE  

bf2k+

    Stargunner

  • 1,754 posts
  • Location:Boot Factory BBS 2k+

Posted Sun Oct 8, 2017 8:25 PM

Does anyone know why the file upload system in Pro! says pirate copy detected? I *AM* running a legit copy.  Could it be mixed versions of CMD files troubling me again?

 

Steve, Lance: Any ideas? 

 

That sounds like a good guess to me.



#985 Bikerbob ONLINE  

Bikerbob

    Dragonstomper

  • 596 posts
  • Location:Mississauga ON Canada

Posted Sun Oct 8, 2017 8:32 PM

OK, looking for a hand with this. I am on Starfleet HQ BBs, trying to download the latest ICET that is an attachment in the msg system.

 

I have used every protocol offered.. and I get stuck each time. See the picture.

 

Ideas?

 

 

Attached Thumbnails

  • icet.jpg


#986 Bikerbob ONLINE  

Bikerbob

    Dragonstomper

  • 596 posts
  • Location:Mississauga ON Canada

Posted Sun Oct 8, 2017 8:34 PM

Hey BF2K, all week last week I was not able to get on the Carina board? was it down?

 

What do people think of Carina? I like express pro better I think.

 

James



#987 Kyle22 ONLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,139 posts
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Sun Oct 8, 2017 9:22 PM

OK, looking for a hand with this. I am on Starfleet HQ BBs, trying to download the latest ICET that is an attachment in the msg system.

 

I have used every protocol offered.. and I get stuck each time. See the picture.

 

Ideas?

 

 

Possible modem handshaking issue, dropped bytes would be my guess.



#988 Kyle22 ONLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,139 posts
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Sun Oct 8, 2017 9:25 PM

Does anyone know why the file upload system in Pro! says pirate copy detected? I *AM* running a legit copy.  Could it be mixed versions of CMD files troubling me again?

 

Steve, Lance: Any ideas? 

Quoting myself again cause it's too late to use edit...

 

I just typed VERSION XMODEM.CMD, ind it said 4.0b (as it should).

 

Why isn't there any official support for this?  If there is no support, then it should be considered Abandonware, and all the hackers should have a go at it!



#989 JohnPolka OFFLINE  

JohnPolka

    Space Invader

  • 33 posts
  • Location:Portland, Oregon USA

Posted Tue Oct 10, 2017 6:02 AM

Quoting myself again cause it's too late to use edit...

 

I just typed VERSION XMODEM.CMD, ind it said 4.0b (as it should).

 

Why isn't there any official support for this?  If there is no support, then it should be considered Abandonware, and all the hackers should have a go at it!

 

Are you sure the "pirated copy detected" message is coming from the XMODEM.CMD module?

 

Isn't there a command module (e.g., browse.cmd) that gets invoked when a user selects 'b' to browse files? What version is that? I was under the impression that your browse module might be a third party module. Maybe that module is not invoking the XMODEM.CMD module correctly? If the browse.cmd module is a third party module, maybe you can go back to the standard browse.cmd module.



#990 Kyle22 ONLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,139 posts
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Tue Oct 10, 2017 8:19 AM

It could be. I saw XMODEM in the status line, so that's what made me look at it.  I'll dump the files to screen and see if I can find which module contains the message.



#991 Kyle22 ONLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,139 posts
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Tue Oct 10, 2017 5:04 PM

Update: I copied x*.cmd and y*.cmd from the master disk to d3:>pro>commands>a and the pirate message is gone.

 

I still had errors transferring. It may be UDS-10 settings, or something about Hyper Term.

 

Try it out.



#992 JohnPolka OFFLINE  

JohnPolka

    Space Invader

  • 33 posts
  • Location:Portland, Oregon USA

Posted Tue Oct 10, 2017 9:58 PM

Update: I copied x*.cmd and y*.cmd from the master disk to d3:>pro>commands>a and the pirate message is gone.

 

I still had errors transferring. It may be UDS-10 settings, or something about Hyper Term.

 

Try it out.

 

I successfully uploaded a file on your BBS using Y-modem, but then received the following message after I tried saving the file description:

 

[3] Edit: Save

Unable to save description!


Total file(s) Uploaded            =1
Total file Descriptions entered   =1
Total file(s) aborted             =0
Total file description(s) aborted =0

 

Looks like the file description did not save. Also for what it's worth, I tried uploading a file to both file sections and in both cases I received the above "Unable to save description" message.

 

-JP


Edited by JohnPolka, Tue Oct 10, 2017 10:13 PM.


#993 Kyle22 ONLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,139 posts
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Tue Oct 10, 2017 10:07 PM

Thanks. I'll look into it.  The little docs I have seem rather vague in that area. Or possibly, I am just an HD floppy in a DD drive. :)

 

Edit: I see you're on the BBS again.

 

Do anything you can think of and report any unusual results.

 

Thanks.

 

Edit: It looks like it's working!  I did (in SDX) ARC X the ARCs you sent, and no CRC errors. :)


Edited by Kyle22, Tue Oct 10, 2017 10:42 PM.


#994 JohnPolka OFFLINE  

JohnPolka

    Space Invader

  • 33 posts
  • Location:Portland, Oregon USA

Posted Wed Oct 11, 2017 6:11 AM

Thanks. I'll look into it.  The little docs I have seem rather vague in that area. Or possibly, I am just an HD floppy in a DD drive. :)

 

Edit: I see you're on the BBS again.

 

Do anything you can think of and report any unusual results.

 

Thanks.

 

Edit: It looks like it's working!  I did (in SDX) ARC X the ARCs you sent, and no CRC errors. :)

 

Cool! Did you figure out why I couldn't save the file descriptions?



#995 Bikerbob ONLINE  

Bikerbob

    Dragonstomper

  • 596 posts
  • Location:Mississauga ON Canada

Posted Wed Oct 11, 2017 6:17 AM

Hey guys, I would really love to be pure 8-bit, but whoever posted the ICET2.8A7 on one of the boards in the msg system .. could you put it up here or something?

 

I have tried every protocol to download it, and nothing works. I have downloaded other files from Express.. or Carina.. so I assume it has something to do with it being in the msg system as an attachment.. OR the file itself is bad.

 

I have not seen IceT 2.8 anything.. at all.. 2.76 is the last version I have found.. so if its legit.. can we get it posted here?

 

James



#996 Stephen OFFLINE  

Stephen

    Quadrunner

  • 6,513 posts
  • A8 Gear Head
  • Location:No longer in Crakron, Ohio

Posted Wed Oct 11, 2017 2:33 PM

Hey guys, I would really love to be pure 8-bit, but whoever posted the ICET2.8A7 on one of the boards in the msg system .. could you put it up here or something?

 

I have tried every protocol to download it, and nothing works. I have downloaded other files from Express.. or Carina.. so I assume it has something to do with it being in the msg system as an attachment.. OR the file itself is bad.

 

I have not seen IceT 2.8 anything.. at all.. 2.76 is the last version I have found.. so if its legit.. can we get it posted here?

 

James

Here's the latest I have.

Attached File  icet2807.xex   34.96KB   13 downloads



#997 Bikerbob ONLINE  

Bikerbob

    Dragonstomper

  • 596 posts
  • Location:Mississauga ON Canada

Posted Fri Oct 13, 2017 8:43 PM

Thanks Stephen, also found Syncterm for Windows.. it emulates XEP80 with atari font.. very cool.

 

James



#998 Kyle22 ONLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,139 posts
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Sun Oct 15, 2017 4:10 PM

I have added the "Indian Idiots" message base on my BBS for the discussion of rude Indians (such as my employer).
telnet://broadway1.lorexddns.net

#999 Tillek OFFLINE  

Tillek

    Dragonstomper

  • 628 posts
  • Location:NE Ohio, USA

Posted Sun Oct 15, 2017 6:35 PM

I have added the "Indian Idiots" message base on my BBS for the discussion of rude Indians (such as my employer).
telnet://broadway1.lorexddns.net

Ah... ok... at first glance... I thought this was going to be a Pittsburgh/Cleveland thing... but you're talking about different "Indians"... So we're good.

 

Because if you were talking about the Cleveland Indians, I'd have had to invoke the 'Too soon' clause.



#1000 Luigi301 OFFLINE  

Luigi301

    Moonsweeper

  • 339 posts

Posted Thu Oct 26, 2017 8:50 AM

My SX212 arrived! Are there any dial-up 8-bit BBSes left that I can call? I see quite a few on telnetbbsguide but I don't know if any are still active.






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users