Jump to content

Photo

Broken 65xe and 130 xe


4 replies to this topic

#1 journey2 OFFLINE  

journey2

    Space Invader

  • 12 posts
  • Location:Mexico D.F.

Posted Mon Feb 13, 2012 12:27 PM

Hello,
I need some help here . I have two ataris one is the 65xe and the other a 130xe, they are not working properly and I need to know if there is a way to fix them and if I need to buy any electronic components.
Here are the problems I found on each one:

65XE
1- computer enter the autotest when I turn it on.
2- None of the function keys work (help ,start, select, options, reset).
3- The “ON” LED is not working.
4- If I want to use a game, I cannot play with it because the computer enters the autotest.

130XE
1- None of the function keys work (help ,start, select, options, reset).
2- It accepts games and joystick
3- BASIC Language works well. It enters when I turn on the computer.
4-When in BASIC I write the word DOS, to enter the autotest, but I cannot select any option because like I say before, the function keys doesnt work.

Please help me , I wish to fix them !! (if posible).

Thanks !!!

#2 19Echo OFFLINE  

19Echo

    Moonsweeper

  • 405 posts
  • Location:Dallas TX

Posted Mon Feb 13, 2012 12:40 PM

65XE possible ram and Mylar issue

130XE Mylar would be my guess

#3 journey2 OFFLINE  

journey2

    Space Invader

  • Topic Starter
  • 12 posts
  • Location:Mexico D.F.

Posted Wed Feb 15, 2012 1:33 PM

Thank you 19Echo !!!

#4 19Echo OFFLINE  

19Echo

    Moonsweeper

  • 405 posts
  • Location:Dallas TX

Posted Wed Feb 15, 2012 2:03 PM

did you get it going?

#5 journey2 OFFLINE  

journey2

    Space Invader

  • Topic Starter
  • 12 posts
  • Location:Mexico D.F.

Posted Thu Feb 23, 2012 5:21 PM

19Echo
You were right, the 65xe problem was the RAM memory.
I made a swap between the 65 and 130 keyboards , and found out that also the 65 keyboard is not working. so I returned the 65 original keyboard to the computer, connected it to the tv and...... the video blew up ...a white screen appeared like a flash and now the 65 has the following failures: no RAM, no keyboard and no video....I think it will cost me more to fix it than buying a new one....
As for the 130 maybe I can replace the mylar or the complete keyboard. It will cost between $25 to $35 plus shipping ($35 to my country) or another option is to buy a used (working ) 65xe for $45. USD. (in my country).




0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users