Jump to content

Photo

Degz - new game released for Jaguar

push the button

116 replies to this topic

#76 the.golden.ax OFFLINE  

the.golden.ax

    Quadrunner

  • 12,547 posts

Posted Mon Jul 2, 2012 5:40 PM

As I recall back in the late 90's whilst ordering a Jaguar game from a mail order place, the man taking the order over the phone said I must have a "personality disorder." All I can say after all these years is, indeed. So what if Jag fans march to a different beat. It takes all kinds.



#77 sh3-rg OFFLINE  

sh3-rg

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 3,397 posts
  • doge + tie = dothemath
  • Location:BOLTON, England

Posted Mon Jul 2, 2012 5:56 PM

i was promptly banned for "hacking" because apparently visiting the site using two different ip addresses...


That bit made me chuckle :lol:

As for Degz, I'd love to hear how people are getting on trying to make it through the tunnels towards the end. The only time I've been able to do it is when I play with (practically) infinite lives and get to try over and over and over... I think I need to try some different jagpads, the one I'm using now is the kind with a thin black cable and black numberpad keys... I'll see if I have better luck with the dozens of others I have in the bunker. And it really is a lot easier with a usb pad and Virtual Jaguar!

#78 masematte OFFLINE  

masematte

    Dragonstomper

  • 686 posts
  • Location:Cologne Germany

Posted Mon Jul 2, 2012 6:04 PM

Oh with the Tunnel is not so difficult . But i think in the second run the game is very hard, i have problems with the fuel.

At the Moment my best is 31670 .

#79 CyranoJ ONLINE  

CyranoJ

    RAPTOR Wrangler

  • 5,818 posts
  • reBOOTed
  • Location:Adelaide, SA

Posted Mon Jul 2, 2012 6:08 PM

As for Degz, I'd love to hear how people are getting on trying to make it through the tunnels towards the end. The only time I've been able to do it is when I play with (practically) infinite lives and get to try over and over and over... I think I need to try some different jagpads, the one I'm using now is the kind with a thin black cable and black numberpad keys... I'll see if I have better luck with the dozens of others I have in the bunker. And it really is a lot easier with a usb pad and Virtual Jaguar!


I've still not played it on real hardware! I can get through the tunnels around 33% of the time using the cursor keys (And its a lot easier since we relaxed the collision detection! It was *harsh* when it was pixel accurate!)

#80 remowilliams OFFLINE  

remowilliams

    Quadrunner

  • 10,609 posts
  • Location:Detonation Boulevard

Posted Mon Jul 2, 2012 6:15 PM

(And its a lot easier since we relaxed the collision detection! It was *harsh* when it was pixel accurate!)


That's for damn sure. Before the changes it made me want to hurl the jag pad through the nearest wall. :D

#81 twoquickcapri OFFLINE  

twoquickcapri

    Stargunner

  • 1,190 posts
  • Location:California

Posted Mon Jul 2, 2012 9:55 PM

OK, some people found it... seems our 'CBA' hints were too obvious...

Posted Image



I found the same "Easter Egg" on the reboot website. :thumbsup:

#82 Sauron OFFLINE  

Sauron

    Quadrunner

  • 5,318 posts
  • In the land of Mordor.
  • Location:North of the Black Sea

Posted Tue Jul 3, 2012 1:54 AM

The tunnels are definitely doable, but take some practice. The key is to keep your ship as forward as possible so you can give yourself room to back up when needed while trying to navigate through them. Even then, I'm only able to make it through about once every three games.

#83 Tyrant OFFLINE  

Tyrant

    Stargunner

  • 1,611 posts
  • Location:London, UK

Posted Tue Jul 3, 2012 5:41 AM

Playing on real hardware (with a black buttoned pad) I found it impossible to get past the invincible "ghosts" (or whatever they're meant to be) on the 3rd stage. But then I must admit I didn't have a huge amount of time to play. The autofire version is very welcome, and the easter egg is awesome.

Nice work guys, as ever.

#84 Tyrant OFFLINE  

Tyrant

    Stargunner

  • 1,611 posts
  • Location:London, UK

Posted Tue Jul 3, 2012 5:42 AM

Also it might be my dodgy hand-made A/V cable, but I could only get sound out of the right channel. Is the game actually mono, or do I have to repair my cable?

#85 sh3-rg OFFLINE  

sh3-rg

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 3,397 posts
  • doge + tie = dothemath
  • Location:BOLTON, England

Posted Tue Jul 3, 2012 5:51 AM

Playing on real hardware (with a black buttoned pad) I found it impossible to get past the invincible "ghosts" (or whatever they're meant to be) on the 3rd stage.

meteors, dude... meteors.


Also it might be my dodgy hand-made A/V cable, but I could only get sound out of the right channel. Is the game actually mono, or do I have to repair my cable?

It's stereo - sfx will come out of left and right channels independently, music through both.

#86 Tyrant OFFLINE  

Tyrant

    Stargunner

  • 1,611 posts
  • Location:London, UK

Posted Tue Jul 3, 2012 6:03 AM

Also it might be my dodgy hand-made A/V cable, but I could only get sound out of the right channel. Is the game actually mono, or do I have to repair my cable?

It's stereo - sfx will come out of left and right channels independently, music through both.

Damn... I guess I'll have to have a poke at my cable then... Still, it's served me a couple of years which isn't bad for a length of ribbon cable.

#87 sh3-rg OFFLINE  

sh3-rg

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 3,397 posts
  • doge + tie = dothemath
  • Location:BOLTON, England

Posted Tue Jul 3, 2012 6:04 AM

Damn... I guess I'll have to have a poke at my cable then... Still, it's served me a couple of years which isn't bad for a length of ribbon cable.


Have a wiggle first ;-)

#88 Tyrant OFFLINE  

Tyrant

    Stargunner

  • 1,611 posts
  • Location:London, UK

Posted Tue Jul 3, 2012 6:07 AM

Have a wiggle first Posted Image


*waggles eyebrows suggestively*

#89 LinkoVitch OFFLINE  

LinkoVitch

    River Patroller

  • 2,670 posts
  • Location:Manchester UK

Posted Tue Jul 3, 2012 6:24 AM

Damn... I guess I'll have to have a poke at my cable then... Still, it's served me a couple of years which isn't bad for a length of ribbon cable.


I had this exact issue when working on coding the SE, spent about 30 minutes trying to debug the problem in the code, was going nowhere.. eventually bothered to check, and it was the SCART plug wasn't quite seated correctly in the back of the TV!!!!! So maybe worth as Mr 3 suggests, giving that a waggle... I did utter a magical combination of expletives also, but I am not sure how much they added to the restoration of audio :D

#90 zaxxon-hh OFFLINE  

zaxxon-hh

    Space Invader

  • 21 posts
  • Location:Germany

Posted Tue Jul 3, 2012 10:07 AM

Great Game !

Reboot rocks !

#91 mtshark7 OFFLINE  

mtshark7

    Stargunner

  • 1,563 posts
  • The Man!
  • Location:Wenonah, NJ

Posted Mon Jul 16, 2012 8:37 AM

I would like to try out these homebrew games, I tried getting Virtual Jag to work on my PC with Win 7 and it goes slower than molasses!

I tried this link:
http://icculus.org/v...lls/vj-r419.zip

and that one goes soo slow!

Is there any link for a Win7 friendly version that actually goes the speed of the hardware? My laptop is over 2 years old. but has 500 GB HD and 4 Gig of RAM, SONY VAIO

#92 sh3-rg OFFLINE  

sh3-rg

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 3,397 posts
  • doge + tie = dothemath
  • Location:BOLTON, England

Posted Mon Jul 16, 2012 11:22 AM

Is there any link for a Win7 friendly version that actually goes the speed of the hardware? My laptop is over 2 years old. but has 500 GB HD and 4 Gig of RAM, SONY VAIO

Doesn't matter how big your HDD is or how much ram you have, it's how much grunt per single core of your processor that will count for older builds.

I think I posted a link in this thread or somewhere else recently. There's a link from the Reboot site anyway to Linko's build bunker:

http://outrage.the-crow.co.uk/builds/

There you can find the latest (dll-free) builds from the svn revisions, where you get the benefit of Shamus' recent work. These builds run mostly 100% on my aging desktop, instead of one core getting hammered, two are sharing the fun and all is well.

Edited by sh3-rg, Mon Jul 16, 2012 11:23 AM.


#93 ggn OFFLINE  

ggn

    Stargunner

  • 1,472 posts
  • Location:Athens, Greece

Posted Mon Jul 16, 2012 11:46 AM

I think I posted a link in this thread or somewhere else recently. There's a link from the Reboot site anyway to Linko's build bunker:

http://outrage.the-crow.co.uk/builds/

There you can find the latest (dll-free) builds from the svn revisions, where you get the benefit of Shamus' recent work. These builds run mostly 100% on my aging desktop, instead of one core getting hammered, two are sharing the fun and all is well.


And just to make it crystal clear: Those builds should be used with CAUTION as they're not official releases! If it works for you then hooray! If not, well, wait for the next build!

#94 sh3-rg OFFLINE  

sh3-rg

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 3,397 posts
  • doge + tie = dothemath
  • Location:BOLTON, England

Posted Mon Jul 16, 2012 12:01 PM

And just to make it crystal clear: Those builds should be used with CAUTION as they're not official releases! If it works for you then hooray! If not, well, wait for the next build!


Yes, that's a good point - those aren't official versions, just builds of the latest state at the time - some stuff might work better, some might be broken... but mostly it'll be faster ;-)

#95 twoquickcapri OFFLINE  

twoquickcapri

    Stargunner

  • 1,190 posts
  • Location:California

Posted Mon Jul 16, 2012 12:03 PM

I tried vj-20120715.zip and it turns off when I hit configure. Other than that it runs much faster and Checkered Flag plays great. ;)

#96 JagChris OFFLINE  

JagChris

    River Patroller

  • 3,668 posts
  • Location:Oregon

Posted Mon Jul 16, 2012 12:05 PM

I installed the new build in a different directory, the one uploaded today. Whenever I hit 'configure' it crashes.

#97 sh3-rg OFFLINE  

sh3-rg

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 3,397 posts
  • doge + tie = dothemath
  • Location:BOLTON, England

Posted Mon Jul 16, 2012 1:49 PM

I installed the new build in a different directory, the one uploaded today. Whenever I hit 'configure' it crashes.


These builds are all experimental so expect the unexpected. In fact, stay away from anything that doesn't have a vj-r prefix as it's probably not for public consumption.

#98 Zerosquare OFFLINE  

Zerosquare

    River Patroller

  • 2,781 posts
  • Location:France

Posted Mon Jul 16, 2012 4:52 PM

Checkered Flag plays great.

Wow, I didn't think anything could make this game playable. Congrats, Shamus :P

#99 Godzilla OFFLINE  

Godzilla

    Quadrunner

  • 6,794 posts
  • Location:Jacksonville, Fl

Posted Mon Jul 16, 2012 8:01 PM

that is awesome! thanks for sharing! if this is ever sold I want one :)

#100 CyranoJ ONLINE  

CyranoJ

    RAPTOR Wrangler

  • 5,818 posts
  • reBOOTed
  • Location:Adelaide, SA

Posted Mon Jul 16, 2012 8:48 PM

that is awesome! thanks for sharing! if this is ever sold I want one :)


Degz? VirtualJaguar? Or Checkered Flag? ;)





Also tagged with one or more of these keywords: push, the, button

0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users