Jump to content

Photo

Super Giuseppe! (Odyssey˛)


29 replies to this topic

#1 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Fri Sep 28, 2012 12:12 PM

As some of you may know, I have been writing games for the Odyssey². This is a thread for the current game I'm working on called "Super Giuseppe!" which is basically Super Mario Bros. on the Odyssey². In this binary, you start from the beginning. There are two levels, the second one isn't finished yet, in fact I'm not even halfway done with it yet. In the second level, you're falling and the object of it is to avoid the enemies and get to the end of the level (the end of the level hasn't been programmed in yet. It just loops forever right now.) What do you think?

Attached Thumbnails

  • giuseppelevel1a.png
  • giuseppelevel2new.png

Attached Files



#2 Gemintronic OFFLINE  

Gemintronic

    Jason S. - Lead Developer & CEO

  • 8,821 posts

Posted Fri Sep 28, 2012 12:26 PM

Never got to level 2. Very cool though. I take it that's not really scrolling, right? I would NEVER fake scrolling myself :P

#3 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Wed Oct 3, 2012 9:39 AM

Works on an Odyssey2. Need a Videopac/Jopac tester.

Attached Files



#4 Koanex OFFLINE  

Koanex

    Space Invader

  • 22 posts

Posted Fri Dec 14, 2012 8:21 AM

i could test it in a few weeks, when in get the c7050

many thanks.

maybe you can me a mail to qwertzu@gmx.net

#5 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Sat Jan 12, 2013 7:41 PM

I fixed the problem I was talking about in today's blog entry. When this new version is played on real hardware, the ship sometimes blinks. I don't know what is causing it. Well, anyway, at least it looks better than it did. Here's the latest binary file.

Attached Thumbnails

  • giuseppe38.png

Attached Files



#6 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Wed Jan 16, 2013 5:31 PM

I went back and redid level 1 so it looks nicer. Here's a little video of it.


#7 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Mon Jan 28, 2013 6:55 AM

Fiddling around with level 2 now. It's very early start, so there's not much to do right now.

Attached Thumbnails

  • giu39level2.png

Attached Files



#8 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Sat Mar 16, 2013 7:57 PM

I'm back working on this again. Got it so the coins can have different places in the level. Still not much to do except swim and avoid the fish.

Attached Files



#9 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Fri Mar 29, 2013 4:45 AM

Ending test. This is code for testing the end of level 2. Level 2 will be longer than what it is now, so if the game gets finished, you'll see the ending later than when it shows up now.

Attached Thumbnails

  • pipeingame.png

Attached Files



#10 Gemintronic OFFLINE  

Gemintronic

    Jason S. - Lead Developer & CEO

  • 8,821 posts

Posted Fri Mar 29, 2013 5:55 AM

I haven't caught up with all your progress. I'm still in awe of your level 1 enhancements! Looks like you figured out a way to have your character "stomp" the enemies. Good work!

#11 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Fri Mar 29, 2013 8:48 PM

Here's a video of some more enhancements to level 1. Thanks for the compliments.


#12 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Sat Apr 13, 2013 2:15 PM

Begun work on level 3. Right now there's nothing much to do. Shooting the bird is impossible right now and because of this, I put him at a place where you can't get him. Stuff to do:
+make bird move from right to left
+make bird disappear when you shoot him
+add new bird y positions
+add new coin y positions
if you have any suggestions, give them to me to consider.

Attached Files


Edited by atari2600land, Sat Apr 13, 2013 2:15 PM.


#13 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Thu May 2, 2013 3:21 PM

I'm just curious as to what you think about level 3 and its difficulty. Too hard?

Attached Files



#14 Cybearg OFFLINE  

Cybearg

    Dragonstomper

  • 950 posts

Posted Thu May 2, 2013 4:26 PM

Does it come with any overlays?

#15 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Thu May 2, 2013 5:03 PM

This is an Odyssey2, not an original Odyssey.

#16 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Mon May 6, 2013 5:51 PM

I've decided to give up on this one right now because it looks like it's too ambitious for me and my poor programming skills. I may come back to it in a few years (or when I hope to have enough skills to master programming this stupid thing.)

#17 Gemintronic OFFLINE  

Gemintronic

    Jason S. - Lead Developer & CEO

  • 8,821 posts

Posted Mon May 6, 2013 6:13 PM

Sorry I didn't find time to cobble together an emulator. I used to play your builds on my Dingoo but that got lost somewhere in my house.

It's good to know when to take a break from a project. Sometimes it's the only way forward, funnily enough.

#18 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Mon Jun 3, 2013 4:53 AM

OK, I'm back working on this again! This latest build has level 1 and level 2. If you get a game over in level 2, you start at the beginning of level 1, but if you finish level 2, you begin at the beginning of level 2.

Attached Files



#19 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Mon Jun 24, 2013 4:28 PM

Super Giuseppe is finished, unless someone finds a bug on European hardware (VideoPac).

#20 ZylonBane OFFLINE  

ZylonBane

    River Patroller

  • 3,815 posts
  • Location:KC, KS, USA

Posted Tue Jun 25, 2013 10:00 AM

So, is there any specific reason you decided to give this a name that pretty much nobody knows how to pronounce?

#21 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Wed Jun 26, 2013 8:38 PM

Giuseppe is an Italian name. So is Mario. I couldn't think of any other Italian name besides Mario, Luigi, and Giuseppe. I thought it was pronounced "ju-sep-ay".

#22 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Tue Oct 15, 2013 2:27 AM

Judging from the less-than-luke-warm reaction, I've decided to retool the game to try to make it better. Right now I'm working on level 1. I've put the clouds back in. Bugs are expected since I'm in the middle of working on this right now.

Attached Thumbnails

  • giuseppelevel1oct152013.png

Attached Files



#23 Cafeman OFFLINE  

Cafeman

    Quadrunner

  • 6,298 posts
  • Location:sinking into couch cushions

Posted Tue Oct 15, 2013 6:35 AM

One of my best friends' name is Giuseppe.  Pronounced "Ja-sepp'-pee".   He also goes by "Joe". Yes, an Italian family (his parents were born in Italy).   I LOL'd at the pun when I first saw this post. Keep working on it!



#24 killersquirel OFFLINE  

killersquirel

    Dragonstomper

  • 585 posts

Posted Tue Oct 15, 2013 10:18 AM

Is there an odyssey cartridge that you can load binaries on to play on a real machine? I'm extremely interested in trying this on real hardware.

 

-mike



#25 atari2600land OFFLINE  

atari2600land

    In the name of lvoe.

  • Topic Starter
  • 10,595 posts
  • Shwam.
  • Location:Salem, Oregon

Posted Tue Oct 15, 2013 12:10 PM

Is there an odyssey cartridge that you can load binaries on to play on a real machine? I'm extremely interested in trying this on real hardware.

 

-mike

There is a cart that does this, but the guy who makes them hasn't announced whether he'll make any more or not. It's called C7050, and I was lucky enough to buy one when I had the chance.






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users