Jump to content

Photo

Outlaw


18 replies to this topic

#1 0078265317 OFFLINE  

0078265317

    Stargunner

  • 1,434 posts

Posted Thu Jan 31, 2013 9:07 PM

The outlaw I got off ebay is not working. Text label. The problem is the cart has the cart has the cover thing on the bottom hiding the contacts so I can't clean them. And I can't remove it without breaking the cart.



#2 Fixitguy74 OFFLINE  

Fixitguy74

    Stargunner

  • 1,092 posts
  • Nothing here to see, move along.
  • Location:Owosso, MI

Posted Thu Jan 31, 2013 9:24 PM

Take a small flat blade screw driver and gently insert it in one of the slots on the dust cover then push the cover back.

#3 Mxyzptlk OFFLINE  

Mxyzptlk

    Stargunner

  • 1,044 posts
  • Location:Warren, OR.

Posted Thu Jan 31, 2013 9:29 PM

What Fixitguy said.

#4 0078265317 OFFLINE  

0078265317

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,434 posts

Posted Thu Jan 31, 2013 9:41 PM

Ok, so I was finally able to peek inside the cart bottom contacts. Looks like one of the gold things if all rubbed off.

#5 Mxyzptlk OFFLINE  

Mxyzptlk

    Stargunner

  • 1,044 posts
  • Location:Warren, OR.

Posted Thu Jan 31, 2013 10:18 PM

Ok, so I was finally able to peek inside the cart bottom contacts. Looks like one of the gold things if all rubbed off.

To be honest, I have never seen that on any of my carts. before, and I have owned and still own hundreds of 'em. I would guess someone like CPUWIZ or Bennybingo or Ax have an idea on how to help this problem. Or you could tell the guy that you bought it from that it does not work and get a refund or an exchange. Good luck.

Edited by Mxyzptlk, Thu Jan 31, 2013 10:20 PM.


#6 0078265317 OFFLINE  

0078265317

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,434 posts

Posted Thu Jan 31, 2013 10:31 PM

It was ebay and I got a good deal. $9.43 for 9 carts. So it's not worth complaining. All the rest work.

#7 karokoenig OFFLINE  

karokoenig

    Stargunner

  • 1,103 posts
  • Location:Germany

Posted Thu Jan 31, 2013 11:47 PM

You sure it's really rubbed off, or just extremely dirty/oxidized?

#8 0078265317 OFFLINE  

0078265317

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,434 posts

Posted Fri Feb 1, 2013 12:04 AM

Its white. There is no gold there.

#9 karokoenig OFFLINE  

karokoenig

    Stargunner

  • 1,103 posts
  • Location:Germany

Posted Fri Feb 1, 2013 1:04 AM

Got ya. Well, then I would say that Outlaw, being as common and worthless as it is, is the perfect playground to practice your soldering skills. ;)

Edit: there are quite a few games out there which don't HAVE all the contacts in the first place. I don't have an Outlaw cart, so I can't verify if it's the case for this game. The screenvideo you put up actually just looks like a bit of bad contact. If one would be completely missing, I doubt the game would respond at all. May be wrong there, though.

Edited by karokoenig, Fri Feb 1, 2013 1:08 AM.


#10 dave01253 OFFLINE  

dave01253

    Combat Commando

  • 4 posts

Posted Tue Feb 5, 2013 2:23 PM

could this be a pal/ntsc issue?

#11 rolandg OFFLINE  

rolandg

    Space Invader

  • 13 posts
  • Location:Hampshire, United Kingdom

Posted Mon Feb 18, 2013 3:19 PM

Hi, just joined :-)


I too have a non working Outlaw cart - PAL version. It has a missing gold contact - but I'm sure its supposed to be like that as its pin 20 which is address line 11 (A11). Outlaw is only a 2K game and A11 is not needed 2K games. My COMBAT cart is the same (well actually the bottom of the contact is there - but it clearly doesn't join up to anything in the cart).


I've rom dumped the cartridge and tried in in Stella. There is clearly Outlaw on it - though its corrupt and doesn't play properly. My 2600 won't even display a picture from it. Unlikely as it seems this cart seems to have a bad rom - but I may yet take it apart for a proper clean.


Roland.

#12 0078265317 OFFLINE  

0078265317

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,434 posts

Posted Tue Feb 19, 2013 1:46 AM

Thanks for the reply but I gave my copy to the.golden.axe. So I can't do any further testing.

#13 Dauber OFFLINE  

Dauber

    River Patroller

  • 4,148 posts
  • Meat is the new bread.
  • Location:Armenia, city in the sky

Posted Tue Feb 19, 2013 9:35 AM

Waitaminit, I agree with dave01253 -- in the video, it looks like the game actually works fine, but the "televators" tell me that you have an NTSC TV but a PAL cartridge or vice versa. I know from my Amiga days that if you try to display PAL on an NTSC screen, your vertical hold goes outta whack. Same thing happened when I unwittingly bought a PAL Pitfall 2.

#14 atari2600land ONLINE  

atari2600land

    Game Gear>Game Boy

  • 8,115 posts
  • Location:Salem, Oregon

Posted Tue Feb 19, 2013 10:16 AM

I have two NTSC carts that roll on my older TV like it was a PAL cart.

#15 0078265317 OFFLINE  

0078265317

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,434 posts

Posted Tue Feb 19, 2013 11:58 AM

I got it off ebay. It was a lot of 9 carts. All worked except the outlaw. So all others have to be ntsc. Weird that its a pal outlaw if all the rest are ntsc. My tv is NTSC. And I'm from IUSA. Not europe.

#16 rolandg OFFLINE  

rolandg

    Space Invader

  • 13 posts
  • Location:Hampshire, United Kingdom

Posted Tue Feb 19, 2013 1:25 PM

Atari branded PAL cartridges are usually marked as such. Text label ones have a part code which ends in P eg CX-2605-P. Picture ones have a P on the end label after the title.

Roland.

#17 0078265317 OFFLINE  

0078265317

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,434 posts

Posted Tue Feb 19, 2013 1:57 PM

Taken from the ebay auction page. I never realized. It probably is a pal. Hence the "-p" in the middle




Posted Image

#18 Frostbite Bailey OFFLINE  

Frostbite Bailey

    Stargunner

  • 1,553 posts
  • Location:CANADA, EH!

Posted Tue Feb 19, 2013 2:31 PM

Yes, it is a PAL cart, henceforth the rolling screen which is an easy fix:)

#19 0078265317 OFFLINE  

0078265317

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,434 posts

Posted Tue Feb 19, 2013 3:53 PM

Yes, it is a PAL cart, henceforth the rolling screen which is an easy fix:)


Easy how?? y getting a pal 2600 and pal tv??




0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users