Jump to content

Photo

Can no get ATR files to boot , Side 2 + ultimate 1mb

side 2 ultimate 1 mb booting atr with side 2

36 replies to this topic

#26 Marius OFFLINE  

Marius

    River Patroller

  • 4,830 posts
  • Location:Netherlands

Posted Fri Mar 8, 2013 3:24 PM

Oh and one more thing...

Since I do not have SIDE 2, I can not test... but I'm 100% sure that it is impossible to make it compatible with EVERY software. Some software simply does not want to be loaded through PBI vector. But I'm pretty sure this is also a very small amount.

On my BlackBox there are also titles that still need to be run from real floppy, and on MyIDE there are also still titles that do not run.

#27 marialisar OFFLINE  

marialisar

    Star Raider

  • Topic Starter
  • 51 posts

Posted Fri Mar 8, 2013 3:30 PM

Hmm I know the feeling where you are disappointed when something you bought does not do what you expected. There must be going something wrong somewhere. Give it some time.

One thing I don't understand. When I read your first post, I read that a lot of things work fine.
You also tell us that build quality is great, and that the cart looks amazing.

How in the world is it then possible that you are overall VERY disappointed.
Key features do work great right? The thing you want to do is a feature that is still in BETA development phase, and original SIDE doesn't even have this feature.

MyIDE took over 10 years to work decent... and still MyBIOS is suffering from bugs.
That's not a problem, on that side of the world is also still development.

I think support of Candle, Lotharek, FJC, and others (like stryker in SIC thread) is great, and helpful. I am sure they will help you, so please provide more information. I think they are REALLY interested in specific exemples of games that do not work on your setup.

It can only get better when you give that info.



Not described as beta on lotharek's site

if you see the description videos of side 2,

mounting atrs is part of the "standard"showing

if i had known all i would get was an exe loader + pretty much beta everything else, i should have not bought it,

and the v3 beta version ultimate rom needed for atrs to work can not be modded to add mybios slots yet,

so if i continue testing side ,

i will not be able to use myide 2 to its full potential :?

#28 flashjazzcat ONLINE  

flashjazzcat

    Quadrunner

  • 14,493 posts
  • Location:United Kingdom

Posted Fri Mar 8, 2013 3:40 PM

Why am I not surprised that this culminated in a MYIDE plug? If it works reasonably satisfactorily for 95 per cent of the users and not for you, consider there might be a problem with installation, usage, or hardware. These are thirty year old machines. If you don't want to be bothered with troubleshooting, consider using a PC instead. Blaming software written by people who develop it ostensibly free of charge isn't going to bring out my helpful side, I'll tell you that.

Do you want to work with people to rectify these problems, or just use the issues as justification for criticising the software?

#29 marialisar OFFLINE  

marialisar

    Star Raider

  • Topic Starter
  • 51 posts

Posted Fri Mar 8, 2013 3:46 PM

Why am I not surprised that this culminated in a MYIDE plug? If it works reasonably satisfactorily for 95 per cent of the users and not for you, consider there might be a problem with installation, usage, or hardware. These are thirty year old machines. If you don't want to be bothered with troubleshooting, consider using a PC instead. Blaming software written by people who develop it ostensibly free of charge isn't going to bring out my helpful side, I'll tell you that.

Do you want to work with people to rectify these problems, or just use the issues as justification for criticising the software?


given time i'm sure it will work great,

just found the presentation videos misleading
and i'm pretty sure people on ebay will feel the same way, MY fault!

#30 Marius OFFLINE  

Marius

    River Patroller

  • 4,830 posts
  • Location:Netherlands

Posted Fri Mar 8, 2013 3:50 PM

I still do not understand why you do not want to put a few non-working ATR's here in the thread.

It's not very constructive this way.

#31 flashjazzcat ONLINE  

flashjazzcat

    Quadrunner

  • 14,493 posts
  • Location:United Kingdom

Posted Fri Mar 8, 2013 3:56 PM

given time i'm sure it will work great,


It works now - but not for you, it seems. The videos show the hardware and software working as designed (although I had no hand in making the videos).

And Marius is right: if you have a problem, help us to understand it and work it out. But it seems that isn't the objective here...

Edited by flashjazzcat, Fri Mar 8, 2013 3:57 PM.


#32 marialisar OFFLINE  

marialisar

    Star Raider

  • Topic Starter
  • 51 posts

Posted Fri Mar 8, 2013 4:04 PM

It works now - but not for you, it seems. The videos show the hardware and software working as designed (although I had no hand in making the videos).

And Marius is right: if you have a problem, help us to understand it and work it out. But it seems that isn't the objective here...


will flash another ultimate-equipped 130 xe with the beta v3 exclusively to test side 2 intensively in a few days

right now i just need to use my XEGS as told...

i'm very sorry ,

don't want to trash Side 2 at all, really want to love it !

Candle's work is amazing, and Ultimate 1 mbs are the best thing to appear for the A8 since the A8 itself !! :)
bought one for each A8 i have!!!!

#33 Marius OFFLINE  

Marius

    River Patroller

  • 4,830 posts
  • Location:Netherlands

Posted Fri Mar 8, 2013 4:17 PM

@marialisar

Did you understand my question? Please attach a few of your non-working ATR files here in the thread. That is good for debugging. It's easier to fix than, just saying that it does not work.

#34 candle OFFLINE  

candle

    River Patroller

  • 2,793 posts
  • Location:Lublin, Poland

Posted Fri Mar 8, 2013 4:35 PM

still no atr to test

#35 marialisar OFFLINE  

marialisar

    Star Raider

  • Topic Starter
  • 51 posts

Posted Sat Mar 9, 2013 8:10 AM

still no atr to test


will gladly flash and setup another of my A8s just
to test ultimate+side 2 with beta v3 and report to you sir !! :grin:

just give me a couple of days :thumbsup:

#36 flashjazzcat ONLINE  

flashjazzcat

    Quadrunner

  • 14,493 posts
  • Location:United Kingdom

Posted Sat Mar 9, 2013 12:53 PM

Great... but what if there's some problem with that hardware? We could be testing the "problem" ATRs here in the meantime, just to have some reference point. Right now we don't have any clue which ones they are.

#37 Tempest OFFLINE  

Tempest

    Fallen Moderator

  • 27,124 posts
  • Location:Dark Places

Posted Sat Mar 9, 2013 1:14 PM

Can someone post a perfectly good and know to be working ATR file so I can test my SIDE?





Also tagged with one or more of these keywords: side 2, ultimate 1 mb, booting atr with side 2

0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users