Jump to content

Photo

Space Raid for Intellivision (early alpha screenshots)


248 replies to this topic

#1 nanochess ONLINE  

nanochess

    River Patroller

  • 4,690 posts
  • Coding something good
  • Location:Mexico, Mexico

Posted Wed Dec 25, 2013 7:14 PM

Hi guys.

 

Being Christmas a day for nice surprises I wanted to put a couple of early screenshots of Space Raid for Intellivision. :D

 

Coding for this system is pretty difficult because of my inexperience with STIC and processor but I'm progressing nicely.

 

The game is playable in its alpha state, it needs some graphical routines that I'll code over following weeks so don't expect anything fast.

 

Don't ask me yet how I'll release this game because my primary objective is to get it finished. :)

Attached Thumbnails

  • shot0006.gif
  • shot0004.gif


#2 Rev OFFLINE  

Rev

    A.K.A. Revolutionika

  • 15,169 posts
  • Location:NC

Posted Wed Dec 25, 2013 7:21 PM

Sweet. Keep up the good work!



#3 Rev OFFLINE  

Rev

    A.K.A. Revolutionika

  • 15,169 posts
  • Location:NC

Posted Wed Dec 25, 2013 7:46 PM

Cool!  You have made the big news!

 

http://intellivision...r-intellivision



#4 voltron OFFLINE  

voltron

    River Patroller

  • 3,204 posts
  • INTELLINATI
  • Location:Far Universe playing Intellivision

Posted Wed Dec 25, 2013 7:51 PM

Nice!

#5 grips03 OFFLINE  

grips03

    River Patroller

  • 3,285 posts
  • Location:New England

Posted Wed Dec 25, 2013 8:15 PM

glad to see you developing on Intellivision!



#6 nanochess ONLINE  

nanochess

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,690 posts
  • Coding something good
  • Location:Mexico, Mexico

Posted Wed Dec 25, 2013 8:15 PM

Cool!  You have made the big news!

 

http://intellivision...r-intellivision

 

Wow! Thanks :)


Edited by nanochess, Wed Dec 25, 2013 8:16 PM.

  • Rev likes this

#7 wolfy62 OFFLINE  

wolfy62

    River Patroller

  • 2,636 posts
  • Location:Simi Valley, CA

Posted Wed Dec 25, 2013 8:17 PM

However long it takes is not an issue.

 

 That screenshot looks great!

 

Have fun developing it. I am sure you will receive some input on how to release it by others.......I just cross my fingers that it happens! and mostly, thanks!



#8 mdoerty OFFLINE  

mdoerty

    Moonsweeper

  • 262 posts
  • Location:Westover, WV

Posted Wed Dec 25, 2013 8:44 PM

That looks like how Zaxxon should have looked for Intellivision three decades ago.

#9 Tales from the Game Room OFFLINE  

Tales from the Game Room

    Chopper Commander

  • 249 posts
  • Sassy, Classy, and always kickin' Assy !!!
  • Location:Massachusetts

Posted Wed Dec 25, 2013 9:30 PM

Hi guys.

 

Being Christmas a day for nice surprises I wanted to put a couple of early screenshots of Space Raid for Intellivision. :D

 

Coding for this system is pretty difficult because of my inexperience with STIC and processor but I'm progressing nicely.

 

The game is playable in its alpha state, it needs some graphical routines that I'll code over following weeks so don't expect anything fast.

 

Don't ask me yet how I'll release this game because my primary objective is to get it finished. :)

 

I'll take one please...

 

~ Ashley



#10 cmart604 OFFLINE  

cmart604

    Quadrunner

  • 11,099 posts
  • Location:Vancouver

Posted Wed Dec 25, 2013 11:04 PM

Holy Zaxxon Batman! Excellent news! Looks
like I might get to buy games from you on three platforms after all. :)

#11 Lathe26 OFFLINE  

Lathe26

    River Patroller

  • 2,805 posts

Posted Thu Dec 26, 2013 12:35 AM

That looks like what Zaxxon should have been. I loved the arcade version and while I like the Intellivision version, it just isn't the same. My jaw literally dropped when I saw the screen shots. I am stoked for your new game.

My only suggestion is to add a height and width gauge like arcade Zaxxon has. This helps the player figure out where the space fighter is in 3D space.

#12 JasonlikesINTV ONLINE  

JasonlikesINTV

    Quadrunner

  • 8,160 posts
  • Location:Midwest

Posted Thu Dec 26, 2013 1:04 AM

Very cool! Keep up the good work. Looking forward to this !

#13 Oscar G. OFFLINE  

Oscar G.

    Stargunner

  • 1,329 posts
  • Intellinaut
  • Location:Belgium

Posted Thu Dec 26, 2013 2:28 AM

Wow amigo! You are making history. You are proving that an Isometrical 3D shooter can be done on the mighty Intellivision.

 

These are great news, I foresee that your project may eventually have a an impact similar to DK Arcade when released.

 

Keep up the good work!

 

Los mejores deseos para el 2014. ¡Saludos paisanos desde Bélgica!



#14 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • 9,736 posts
  • Busy bee!
  • Location:North, England

Posted Thu Dec 26, 2013 6:01 AM

Looks good!

#15 slab0meat OFFLINE  

slab0meat

    Stargunner

  • 1,457 posts
  • Location:NJ

Posted Thu Dec 26, 2013 7:56 AM

Agreed, looking very good.

 

:thumbsup:



#16 nanochess ONLINE  

nanochess

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,690 posts
  • Coding something good
  • Location:Mexico, Mexico

Posted Thu Dec 26, 2013 8:18 AM

Just I've discovered how works the movie recording feature :)

 

BTW flicker looks better in emulator

 

mvi_0002.gif



#17 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • 9,736 posts
  • Busy bee!
  • Location:North, England

Posted Thu Dec 26, 2013 8:25 AM

Cool! I hope you don't mind but I converted it to "fat pixels" as it would be seen on a real Inty screen :-

Space_Raid_Fat_Pixel.gif <--- Click to animate

#18 nanochess ONLINE  

nanochess

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,690 posts
  • Coding something good
  • Location:Mexico, Mexico

Posted Thu Dec 26, 2013 8:28 AM

Cool! I hope you don't mind but I converted it to "fat pixels" as it would be seen on a real Inty screen :-

attachicon.gifSpace_Raid_Fat_Pixel.gif <--- Click to animate

 

Thanks! Just I was wondering if the jzintv utility imvtogif has an option.


Edited by nanochess, Thu Dec 26, 2013 8:28 AM.


#19 GroovyBee OFFLINE  

GroovyBee

    Games Developer

  • 9,736 posts
  • Busy bee!
  • Location:North, England

Posted Thu Dec 26, 2013 8:32 AM

Thanks! Just I was wondering if the jzintv utility imvtogif has an option.


I haven't tested it myself but intvnut did suggest some changes to make to that tool here :-

http://atariage.com/...1600s-imvtogif/

#20 TrekMD OFFLINE  

TrekMD

    River Patroller

  • 3,217 posts
  • Location:Coral Gables, FL

Posted Thu Dec 26, 2013 8:57 AM

Excellent!  This is looking great!



#21 Eric7100 OFFLINE  

Eric7100

    River Patroller

  • 3,106 posts

Posted Thu Dec 26, 2013 12:37 PM

Please put me down for one!



#22 Janzl OFFLINE  

Janzl

    Chopper Commander

  • 193 posts
  • Location:Netherlands

Posted Thu Dec 26, 2013 2:11 PM

This looks really awesome!!! Congratulations!



#23 scalpel OFFLINE  

scalpel

    Stargunner

  • 1,978 posts
  • Location:Europe

Posted Thu Dec 26, 2013 2:24 PM

Excellent !!!!

 

Hope you could finish it AND release it ! ^^

 

 

Did I do a promise about ? ^^



#24 nanochess ONLINE  

nanochess

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,690 posts
  • Coding something good
  • Location:Mexico, Mexico

Posted Thu Dec 26, 2013 3:51 PM

Excellent !!!!

 

Hope you could finish it AND release it ! ^^

 

 

Did I do a promess about ? ^^

 

And the challenge continues until I finish the game ;)



#25 scalpel OFFLINE  

scalpel

    Stargunner

  • 1,978 posts
  • Location:Europe

Posted Thu Dec 26, 2013 3:55 PM

 

And the challenge continues until I finish the game ;)

 

Guys have to know I proposed a challenge to Nanochess to make a game for Intellivision ^^ 

 

So, so happy you want to do a game for this great video game console :) Gracias Senior Nanochess :)






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users