Jump to content

Photo

HDMI for the TI


80 replies to this topic

#26 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • Topic Starter
  • 10,086 posts
  • Location:Virgo Supercluster, Gould Belt in the Orion arm of Milky Way galaxy.

Posted Sat Sep 17, 2016 10:13 PM

Rat Farts!!!!!    Matt and I spent about TWICE as much, but if you want one...

better get one now because they are only :-o $10.95 :-o with FREE shipping.  Only 17 13  5   left (as of the edit of this posting).

 

<< CLICK HERE >>

 

s-l1600.jpg

s-l1600.jpg


Edited by --- Ω ---, Mon Sep 19, 2016 3:46 PM.


#27 jedimatt42 OFFLINE  

jedimatt42

    Stargunner

  • 1,146 posts
  • Location:Beaverton, OR

Posted Sat Sep 17, 2016 11:30 PM

You said it all Omega!

Attached File  matt-rat-farts.jpg   128.9KB   4 downloads

#28 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • Topic Starter
  • 10,086 posts
  • Location:Virgo Supercluster, Gould Belt in the Orion arm of Milky Way galaxy.

Posted Sun Sep 18, 2016 6:21 AM

It gets even WORSE Matt!

Someone else on Atari Age pointed << THIS KNOCK OFF >> out to me.

The case is not 100% black in color, but damn, it's only:  $4.55 and yes, shipping IS included!

I can't see where you'll ever get one cheaper than this.

I'm not sure of the quality of this one, but at this price what do you have to lose?

 

s-l1600.jpg



#29 OLD CS1 OFFLINE  

OLD CS1

    River Patroller

  • 3,822 posts
  • Technology Samurai
  • Location:Tallahassee, FL

Posted Sun Sep 18, 2016 7:05 AM

When making purchases, the phrase "knock off" raises my hackles.  My skepticism runs rampant when I consider this product has x dollars of technology for 1/y*x price.



#30 mizapf ONLINE  

mizapf

    River Patroller

  • 2,382 posts
  • Location:Germany

Posted Sun Sep 18, 2016 7:27 AM

It's interesting to see that nowadays they seem to be able to squeeze a complete frame grabber device into such a gadget that would have needed a PC-like size a decade ago.


  • RXB likes this

#31 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • Topic Starter
  • 10,086 posts
  • Location:Virgo Supercluster, Gould Belt in the Orion arm of Milky Way galaxy.

Posted Mon Sep 19, 2016 1:25 PM

Three day turn around, not bad.  Sadly, it'll be a couple of days before I get to play with it.

I'll also need to buy a converter for the audio line.

If the thing works, I'll consider buying another F18A and install everything internally.

 

gallery_35324_1027_165252.jpg



#32 Sinphaltimus ONLINE  

Sinphaltimus

    Stargunner

  • 1,647 posts
  • Distracted at the Keyboard
  • Location:Poconos, PA

Posted Mon Sep 19, 2016 1:38 PM

I purchased the knock off version as incentive to get an f18a.

#33 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • Topic Starter
  • 10,086 posts
  • Location:Virgo Supercluster, Gould Belt in the Orion arm of Milky Way galaxy.

Posted Mon Sep 19, 2016 2:05 PM

I purchased the knock off version as incentive to get an f18a.

 

There is some madness to the method of your logic, but I find it sound.  ;)



#34 Airshack ONLINE  

Airshack

    Moonsweeper

  • 380 posts
  • Location:Phoenix, AZ

Posted Mon Sep 19, 2016 3:36 PM

After playing around with ugly Atari 800 XL video output last week I appreciate that F18A upgrade, much more so now than ever.

The TI community is so lucky to have this mod available. In my humble opinion, F18A upgrades should be mandatory.

The first thing I'd get for any TI system. Not even worth looking at ugly ghosting composite ever again.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#35 arcadeshopper OFFLINE  

arcadeshopper

    River Patroller

  • 2,281 posts
  • Location:Portland, Oregon USA

Posted Mon Sep 19, 2016 8:49 PM

ok fine i bought one,got it today dunno what i'm gonna do with it.. but I joined the club!



#36 OLD CS1 OFFLINE  

OLD CS1

    River Patroller

  • 3,822 posts
  • Technology Samurai
  • Location:Tallahassee, FL

Posted Mon Sep 19, 2016 9:53 PM

ok fine i bought one,got it today dunno what i'm gonna do with it.. but I joined the club!

 

Attached File  oou.png   304.47KB   5 downloads



#37 ti99iuc OFFLINE  

ti99iuc

    Stargunner

  • 1,129 posts
  • Location:Italy

Posted Tue Sep 20, 2016 1:10 AM

My friend Davide Gustin told to me that this one is working good on his system... we should try to use this on the TI99 too :P

 

Attached File  VGA to HDMI plug.jpg   68.92KB   4 downloads

 

http://www.ebay.it/i...=STRK:MEBIDX:IT



#38 Sinphaltimus ONLINE  

Sinphaltimus

    Stargunner

  • 1,647 posts
  • Distracted at the Keyboard
  • Location:Poconos, PA

Posted Tue Sep 20, 2016 6:13 AM

If I can get approval, I'll order one this Friday.

#39 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • Topic Starter
  • 10,086 posts
  • Location:Virgo Supercluster, Gould Belt in the Orion arm of Milky Way galaxy.

Posted Tue Sep 20, 2016 8:31 AM

If I can get approval, I'll order one this Friday.

 

Well, you'll be 'flying high' when you get it!

gallery_35324_1027_17009.jpg



#40 Sinphaltimus ONLINE  

Sinphaltimus

    Stargunner

  • 1,647 posts
  • Distracted at the Keyboard
  • Location:Poconos, PA

Posted Tue Sep 20, 2016 8:57 AM

I keep getting psyc'd up about it and then I think of this.

I think the fpga/pipstrello project had hi trees as part of it? I plan to get one add soon as they are available so I'm wondering if I should wait. I may not need the f18a? I dunno.

I have the same dilemma on my Amiga. I can get a great upgrade board for it now or wait for a far better and superior one to come out someone early next year if not by end of year.

I want it all. And I want it now.

But that's not always the best approach when trying to spend as little as possible.

#41 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • Topic Starter
  • 10,086 posts
  • Location:Virgo Supercluster, Gould Belt in the Orion arm of Milky Way galaxy.

Posted Tue Sep 20, 2016 9:27 AM

I keep getting psyc'd up about it and then I think of this.

 

Ahhh!  Decisions, decisions.

 

My experience has been when I pass up a good thing that's available now, for the promise of something else later, I end going without anything for a lot longer than expected, sometimes forever.  With that in mind, my personal motto is, "Why rob myself of so much fun and enjoyment now and let the opportunity pass me by?"   Hobbies after all, are to be enjoyed right? 

 

But, as you say, "I want it all, and I want it now."  So, following your logic, how can you pass up the F18A now, especially when you already bought the VGA to HDMI converter?      --- Yeah, I'm being no help am I?  :grin:



#42 Sinphaltimus ONLINE  

Sinphaltimus

    Stargunner

  • 1,647 posts
  • Distracted at the Keyboard
  • Location:Poconos, PA

Posted Tue Sep 20, 2016 9:59 AM

I've died I gone to Hell.

#43 ti99iuc OFFLINE  

ti99iuc

    Stargunner

  • 1,129 posts
  • Location:Italy

Posted Tue Sep 20, 2016 10:26 AM

about my post #37, it's confirmed that the Plug HDMI-VGA showed is not working for our TI99 with F18A  :(


Edited by ti99iuc, Tue Sep 20, 2016 10:26 AM.


#44 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • Topic Starter
  • 10,086 posts
  • Location:Virgo Supercluster, Gould Belt in the Orion arm of Milky Way galaxy.

Posted Tue Sep 20, 2016 8:51 PM

Well, I tested the VGA to HDMI converter today.  I was more than pleased with the outcome.

I wish I had the room to hook it up to my main system permanently.

 

Full Screen Mode

gallery_35324_1027_96597.jpg

 

Normal Aspect Ratio

gallery_35324_1027_79914.jpg



#45 Sinphaltimus ONLINE  

Sinphaltimus

    Stargunner

  • 1,647 posts
  • Distracted at the Keyboard
  • Location:Poconos, PA

Posted Wed Sep 21, 2016 7:38 AM

I'm going to try something. I ordered the knock off vga to hdmi. I'm going to order one of these and see if I can use both.

https://www.walmart....6&wl13=&veh=sem

I'm not expecting hi res, just want to see about getting my ti off of a tube tv via composite video to vga monitor at first, then see about gdmi via the adaptor.

Edited by Sinphaltimus, Wed Sep 21, 2016 7:47 AM.


#46 jedimatt42 OFFLINE  

jedimatt42

    Stargunner

  • 1,146 posts
  • Location:Beaverton, OR

Posted Wed Sep 21, 2016 9:57 AM

I think that walmart item goes the wrong way...

-M@

#47 Sinphaltimus ONLINE  

Sinphaltimus

    Stargunner

  • 1,647 posts
  • Distracted at the Keyboard
  • Location:Poconos, PA

Posted Wed Sep 21, 2016 10:18 AM

I think that walmart item goes the wrong way...

-M@

The photo shows female rca and s-video. Male vga. So from the TI to the monitor, it seems correct connection wise.

I would think this one is the wrong way...

https://www.walmart....dingMethod=p13n

Edited by Sinphaltimus, Wed Sep 21, 2016 10:20 AM.


#48 jedimatt42 OFFLINE  

jedimatt42

    Stargunner

  • 1,146 posts
  • Location:Beaverton, OR

Posted Wed Sep 21, 2016 1:41 PM

The problem is that RCA cables are same gender on both ends.  And VGA cables are also same gender on both ends. So you cannot go by the gender... 

 

These things are usually not reversable. So you have to go by the use case presented in the description.

 

The amazon description of the earlier device is more informative:

 

Insten VGA to TV S-Video 3 RCA PC Computer AV Adapter Cable
  • Connectivity: D-Sub high density 15 pin to S-Video mini din 4 pin female and RCA jack
  • This VGA to S-Video + 3 RCA Adapter connections your PC / Laptop to LCD projector, HDTV, or any other display devices
  • Note: Please make sure the Video Card of your system supports TV (RCA / S-Video) output through VGA Port. If not , a signal converter box is needed to pair with this adapter. Please check your Video Card manual or manufacturer to ensure the VGA Port has TV-Out function.
  • Note: This adapter will not convert S-Video or Composite Video signal to VGA signal.

 

I suspect your walmart device is this... But cannot tell for sure.

 

-M@



#49 Sinphaltimus ONLINE  

Sinphaltimus

    Stargunner

  • 1,647 posts
  • Distracted at the Keyboard
  • Location:Poconos, PA

Posted Wed Sep 21, 2016 1:48 PM

The Wal-Mart originally posted device is vga male, rca female.

Vga male can go on a monitor or a video card yes. But rca female is usually only one way.

I'll find out soon enough.

The first link I showed you is the product in question. The second link is one that has rca male on both ends and I would not even consider that one at all. I only supplied the second link so you can compare.

Here, let me try again.

This is what I ordered that I think might work.

https://www.walmart....6&wl13=&veh=sem

This is what I think you are talking about and I do not think this will work.


https://www.walmart....dingMethod=p13n


They are 2 completely different products.

Edited by Sinphaltimus, Wed Sep 21, 2016 1:54 PM.


#50 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • Topic Starter
  • 10,086 posts
  • Location:Virgo Supercluster, Gould Belt in the Orion arm of Milky Way galaxy.

Posted Mon Sep 26, 2016 8:22 PM

Just playing around tonight...

gallery_35324_1027_307775.gif






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users