Jump to content

Photo

High Score Competition (October: Titanium)


1420 replies to this topic

#1251 jwild OFFLINE  

jwild

    Star Raider

  • 78 posts
  • Location:Loveland, CO

Posted Fri Aug 4, 2017 4:40 PM

8efc9ec45805d40112d06cca138ae5ec.jpg

64147

I like it that the game pauses on the score screen so that you can easily take a picture.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#1252 mizapf ONLINE  

mizapf

    River Patroller

  • 2,531 posts
  • Location:Germany

Posted Fri Aug 4, 2017 4:49 PM

Here's my score:

 

(however, I just noticed I was running the 50Hz version; going to try with 60Hz)

 

 

Attached Files



#1253 sometimes99er OFFLINE  

sometimes99er

    River Patroller

  • 3,922 posts
  • Location:Denmark

Posted Sat Aug 5, 2017 12:30 AM

Good looking game. One shot. Apparently never gave it any time. Nice actually. :)

 

buckrogers.png



#1254 digdugnate OFFLINE  

digdugnate

    Dragonstomper

  • 537 posts
  • Location:SW Missouri

Posted Sat Aug 5, 2017 10:25 AM

Here's my first stab at it.

Attached Files



#1255 Airshack OFFLINE  

Airshack

    Dragonstomper

  • 530 posts
  • Location:Phoenix, AZ

Posted Sat Aug 5, 2017 4:40 PM

when i was dinking with the game here recently, i found it kind of difficult to use the TI joysticks to shoot diagonally (you can too, but it's super awkward).  
 
This may be the month where I'm compelled to get an adapter and maybe a Slik Stick or an Epyx joystick, haha.
 
As an aside, I didn't play this game on the TI the first time around, our copy was on the C64- I absolutely LOVE the Synapse games.


People actually USE the TI joysticks?

#1256 digdugnate OFFLINE  

digdugnate

    Dragonstomper

  • 537 posts
  • Location:SW Missouri

Posted Sat Aug 5, 2017 5:34 PM

Yesss bc some ppl don't have the adapter yet. Lolol

#1257 mizapf ONLINE  

mizapf

    River Patroller

  • 2,531 posts
  • Location:Germany

Posted Sun Aug 6, 2017 6:27 AM

OK, 60 Hz now ...

 

The bad thing about Buck Rogers, comparable to Moonsweeper, is that there seems to be nothing to discover after the first minute of gameplay. Compare with TI Invaders, where it took months or years of practise for an average player to advance to new levels.

Attached Files



#1258 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Sun Aug 6, 2017 7:08 AM

OK, 60 Hz now ...
 
The bad thing about Buck Rogers, comparable to Moonsweeper, is that there seems to be nothing to discover after the first minute of gameplay. Compare with TI Invaders, where it took months or years of practise for an average player to advance to new levels.

I just played it, but I do not get the Redo /Back and jumps straight to buck Rogers screen (and score is gone) had around 30000+).

Sent from my VIE-L29 using Tapatalk

#1259 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Sun Aug 6, 2017 7:09 AM

I play the one that is included in the games module (option V) in classic 99

Sent from my VIE-L29 using Tapatalk

#1260 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Sun Aug 6, 2017 7:55 AM

I play the one that is included in the games module (option V) in classic 99

Sent from my VIE-L29 using Tapatalk

I just see there are 2* Buck Rogers. One with speech and normal startup screen and white space ships left top corner. And one green space ships and no introc19113427e1d0a0325edbabbe6f3eed6.jpg7232da99484292cf950a51f9c7a61338.jpg3c8f9f65e7835c71b33c4d4746299a3e.jpg

Sent from my VIE-L29 using Tapatalk

#1261 mizapf ONLINE  

mizapf

    River Patroller

  • 2,531 posts
  • Location:Germany

Posted Sun Aug 6, 2017 8:00 AM

Interesting ... a beta release?



#1262 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Sun Aug 6, 2017 8:06 AM

Interesting ... a beta release?

Maybe, it is a bit easier to play. It is on Games module 1. I am on my way now. Trying
1cb7ef1fb1575e451af31c5533212868.jpg

Sent from my VIE-L29 using Tapatalk

#1263 digdugnate OFFLINE  

digdugnate

    Dragonstomper

  • 537 posts
  • Location:SW Missouri

Posted Sun Aug 6, 2017 9:09 AM

wow.. i need to play more ;)



#1264 mizapf ONLINE  

mizapf

    River Patroller

  • 2,531 posts
  • Location:Germany

Posted Sun Aug 6, 2017 11:09 AM

I'm using the Sinchai Joystick adapter with my trusty Competition Pro. Sadly, I just learned from the Forum64 that the Sinchai shop has closed, obviously for private reasons.



#1265 digdugnate OFFLINE  

digdugnate

    Dragonstomper

  • 537 posts
  • Location:SW Missouri

Posted Mon Aug 7, 2017 7:05 PM

second try- i'm getting better!

Attached Files



#1266 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Fri Aug 11, 2017 5:13 AM

I'm using the Sinchai Joystick adapter with my trusty Competition Pro. Sadly, I just learned from the Forum64 that the Sinchai shop has closed, obviously for private reasons.

 

I used to have the Sinchai, but my soldering is not so good and therefore the joystick sometimes disconnected. I still have it somewhere.

I bought these USB adapters and works great: https://joy.sophics....ck-usb-adapter/     (but if you search in Google there are many other USB to joystick adapters)



#1267 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Fri Aug 11, 2017 5:16 AM

Question

(I still need to try Buck Rogers on the real TI, but I am playing in Classic 99)

 

There are kind of 3 stages per level (colour = level?)

* sometimes when the ship crashes it sets me back to the first stage (in the same level)

  and sometimes reaching stage 3, it goes back to 1st stage

* also the Speech is garbling sometimes

* and in the 1st stage if you have to fly in between the poles and there is only 1 pole visible it does not count

 

Was just wondering if you guys have the same experience?

 

Otherwise I need to try the other emulators



#1268 Tursi OFFLINE  

Tursi

    River Patroller

  • 4,773 posts
  • HarmlessLion
  • Location:BUR

Posted Fri Aug 11, 2017 12:03 PM

* also the Speech is garbling sometimes


This is Classic99, not the game.

#1269 MillipedeMan OFFLINE  

MillipedeMan

    Chopper Commander

  • 117 posts
  • Location:Atlanta, GA USA

Posted Fri Aug 11, 2017 2:26 PM

My New High Score on Buck Rogers for the TI-99/4a (April 30, 2017)
 
This is the best I can do (so far).
 
MillipedeMan
www.tubetunes.net
 
EAT SLEEP LYNX REPEAT


#1270 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Fri Aug 11, 2017 8:23 PM

This is Classic99, not the game.

Oh okay thanks for clarification! JS99er is okay with Speech. Will try real TI tomorrow.

Sent from my VIE-L29 using Tapatalk

#1271 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Sun Aug 13, 2017 3:11 AM

It looks like there is a 3rd version of Buck Rogers. I am playing around with all the emulators 

Do you all have these same sound effects ? ()

 

In PC99W CADD emulation it seems to run slower, but the sound effects and speech are different

 

Score 80212

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



#1272 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Sun Aug 13, 2017 3:24 AM

Just for fun (video-edit):

 

Buck Rogers shooting Mr. Globeron (Lego version)

 

Attached File  BuckRogersLego.mp4   742.63KB   10 downloads



#1273 jwild OFFLINE  

jwild

    Star Raider

  • 78 posts
  • Location:Loveland, CO

Posted Sun Aug 13, 2017 12:06 PM

fe8c8a79958add38e6aaabe12f6cc291.jpg

I've only tried I've version so far. Will look for more later.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#1274 Ksarul OFFLINE  

Ksarul

    River Patroller

  • 4,159 posts

Posted Sun Aug 13, 2017 6:41 PM

Don't forget to put your time into the Game Tacker thread either. . .



#1275 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 607 posts

Posted Sat Aug 19, 2017 6:21 AM

(after struggling to get the nano-PEB to work... I almost forgot what I wanted to do).

 

Goal to check the Buck Rogers module on the real TI-99/4A  

(the one with the proper title screen / speech and stops after playing to take down the score)

 

1. the 2048K module has Buck Rogers, but this is the kind of Beta version

2. the Extended Basic V2.7 module has Buck Rogers (press space), but also the beta version

3. I have Buck Rogers on a disk, but also the beta version.

4. I do only have a Flashrom module here (cannot run Grom files), and my FinalGrom is not in my hands

5. only option I have is nano-PEB  (or the real-PEB with diskdrives)

>EDIT 5a. I just realized I also have the uberGROM, but never burned a .BIN image myself (but I did the rasmus ones last time)

                 also will give this one a try to see if it works.

 

 

Question how do I get the .BIN  or .GRM files converted to a readable format on the TI ?

 

6. this is a .dsk file I made with the source files

Attached File  BUCKROGERS.dsk   400KB   0 downloads

 

Not sure if the file formats or names are okay PHM3226, PHM32261, PHM32262 (are the .GRM files)

and PHM3226C, PHM3226G3, PHM3226G4 are the .BIN files

 

Attached File  BuckRogersPHM3226.jpg   33.83KB   6 downloads

 

I try to load via Editor Assembler option 6 (Run Program file on the Suite 2.7 TI Editor/Assembler)

and also option 5 on a normal EA module.

 

7.  Is there a program that can covert between the file formats?  (or is this problem something similar as 

     the inverted images ? )

 

8. If there someone who has the full version of Buck Rogers in a .dsk format  (to load on nano-PEB)?


Edited by globeron, Sat Aug 19, 2017 6:53 AM.





0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users