Jump to content

Photo

Buggy 99/4A

ti-99/4a graphics parsec restart

1 reply to this topic

#1 Le Derp OFFLINE  

Le Derp

    Space Invader

  • 17 posts

Posted Thu Aug 25, 2016 4:00 PM

So my TI-99/4A has been acting up lately. In some games, like BurgerTime or Parsec for example, the system will lock up. Sometimes it will just stay frozen, sometimes the console reboots, and sometimes random graphics corruptions and characters appear all over the screen. I should also mention that sometimes when powering on it will lag for a few seconds longer than normal before getting to the main screen, and there is no beep when that happens. Probably unlikely, but is it possible that the power board is failing?

 

Thanks in advance!

 

P.S. I've also found that pressing on the middle of the top at the back will cause the corrupted graphics as well.



#2 Ksarul OFFLINE  

Ksarul

    River Patroller

  • 4,917 posts

Posted Thu Aug 25, 2016 7:36 PM

The first thing I would do is to check the cartridge port to see if the felt is still in there and remove it. . .and clean the contacts there too. I just got a copy of the service manual for the /4A, so I'll check to see if the troubleshooting trees there give any additional clues. I obtained the service manual for the /4 a few years ago and put it up on WHT. A lot of the data is the same between the two, from what I was looking at today, at least from a problem triage standpoint.







Also tagged with one or more of these keywords: ti-99/4a, graphics, parsec, restart

0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users