Jump to content

Photo

My modded flashback 2


10 replies to this topic

#1 SignGuy81 OFFLINE  

SignGuy81

    Stargunner

  • 1,661 posts
  • Location:Bassett, VA

Posted Sun Apr 9, 2017 3:55 PM

Here are some pics of my modded flashback 2.  I'm not done yet though I'm going to add an LED for power and I am going to put in a switch for automatic switch between cart and internal.  Just wanted to show my progress so far with my 3D printer and freecad.

Attached Thumbnails

  • IMG_1077.JPG
  • IMG_1078.JPG
  • IMG_1079.JPG
  • IMG_1080.JPG
  • IMG_1081.JPG
  • IMG_1082.JPG
  • IMG_1083.JPG
  • IMG_1084.JPG


#2 SoundGammon OFFLINE  

SoundGammon

    Stargunner

  • 1,290 posts

Posted Sun Apr 9, 2017 4:14 PM

Nice!

 

My idea, when I get the time, is to build the Flashback 2 into a Sears Sixer! 



#3 Jin ONLINE  

Jin

    Solar Striker

  • 2,453 posts
  • Location:Twin Cities, MN

Posted Sun Apr 9, 2017 4:49 PM

Awesome job! Ever since I learned to solder last year I've been really wanting to add a cartridge port to a Flashback 2, I just haven't haven't gotten up the nerve to cut into the case yet. :lol:

#4 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • 12,096 posts
  • Location:워싱턴 주

Posted Sun Apr 9, 2017 4:54 PM

Impressive!   Did you use a Dremel?

post-54455-0-01720300-1491774724.jpg



#5 Mr SQL OFFLINE  

Mr SQL

    Stargunner

  • 1,890 posts

Posted Sun Apr 9, 2017 5:32 PM

That looks really cool! :) I thought the Flashback 2's were limited to 4K carts only due to a design flaw. Ms Pacman is an 8K bankswitched cart, so I bet the supercharger and the harmony would work with your model too.



#6 SignGuy81 OFFLINE  

SignGuy81

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,661 posts
  • Location:Bassett, VA

Posted Sun Apr 9, 2017 5:36 PM

Impressive!   Did you use a Dremel?

post-54455-0-01720300-1491774724.jpg

Yes.  I goofed and got a little too close to the corner of the case and scraped it a little.  Isn't very noticeable even up close looking at it but the iphone gets everything.



#7 SignGuy81 OFFLINE  

SignGuy81

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,661 posts
  • Location:Bassett, VA

Posted Sun Apr 9, 2017 5:41 PM

That looks really cool! :) I thought the Flashback 2's were limited to 4K carts only due to a design flaw. Ms Pacman is an 8K bankswitched cart, so I bet the supercharger and the harmony would work with your model too.

So far Ms PacMan has been playing fine.  I can't find it now but I came across a page before browsing the web that listed games that were compatible and games that had issues but I can't find it now.



#8 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    --- Ω ---

  • 12,096 posts
  • Location:워싱턴 주

Posted Tue Apr 11, 2017 9:24 PM

I don't see a scuff...  ;)

gallery_35324_1027_58044.jpg



#9 Jinroh OFFLINE  

Jinroh

    Dragonstomper

  • 639 posts
  • Catgirl Maid Lover

Posted Tue Apr 11, 2017 10:28 PM

Awesome job looks so clean! :D I would love to mod my Flashback 2 similarly as well. :)



#10 iesposta OFFLINE  

iesposta

    River Patroller

  • 3,694 posts
  • Retro-gaming w/my VCS
  • Location:Pennsylvania

Posted Tue Apr 11, 2017 11:31 PM

If I recall, the A12 line, which internally is handled correctly because it plays built-in Millipede (w/Sara chip RAM), is not working correctly when you solder a cart connector to the circuit board numbered traces.

 

Games with RAM, advanced bank switch game carts, and The Supercharger fail because external A12 doesn't change. 

 

I tried my plain 32K bank switched Berzerk hack, and that runs on the Flashback 2.

So any non-RAM 8K, 16K, 32K should play.

 

I seem to recall some Undocumented Opcodes cause some game programs to fail, but those would be mostly used in homebrew era games.

 

The Flashback 2 board needs probed to see if the A12 line can be picked up somewhere else.

Like when playing the built-in Millipede, is an external trace changing the way A12 should?

The Flashback 2+ has a ROM board with pins that hold the built-in games. Some of those pins have to connect to the "Atari on a Chip".

The early Flachback 2 had the ROMs under a black glob.



#11 SignGuy81 OFFLINE  

SignGuy81

    Stargunner

  • Topic Starter
  • 1,661 posts
  • Location:Bassett, VA

Posted Mon Mar 12, 2018 8:35 PM

I've been aiming to come back here and upload the STL files but never got around to it.  I uploaded them here http://atariage.com/...ector-for-2600/ in case anyone was interested in making some.






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users