Jump to content

Photo

Colecovision "Ultimate SD" fw update - help (files) needed


12 replies to this topic

#1 plx OFFLINE  

plx

    Space Invader

  • 10 posts

Posted Mon May 8, 2017 2:21 PM

Hello,

 

updating the fw of the Ultimate SD seems to be quite hard, especially talking about the upate files.

Could anyone help mie with this? Im currently on this Version:

ultimatesd_v.jpg

 

and I need the latest...

Thanks

plx



#2 omf OFFLINE  

omf

    Dragonstomper

  • 696 posts

Posted Tue May 9, 2017 1:24 AM

https://www.atarimax....php?f=15&t=974



#3 plx OFFLINE  

plx

    Space Invader

  • Topic Starter
  • 10 posts

Posted Tue May 9, 2017 4:05 AM

Well, as you might assume, I've already seen that thread, wrote to Steven but recieved no answer yet... :/

(please tell me if I missed a link in any of the posts there...)

 

Maybe he'll answer shortly, maybe not, but meanwhile I'm asking in this forum because Im quite sure that there are

some coleco-users here who already have updated their device and still have the files... ;)


Edited by plx, Tue May 9, 2017 4:25 AM.


#4 omf OFFLINE  

omf

    Dragonstomper

  • 696 posts

Posted Tue May 9, 2017 5:04 AM

ill see what version of the firmware that i have.

 

he does take quite a while to reply, i had to email him twice about an issue i had as my email went into spam the first time.   i was sure there was some firmware on that forum somewhere.

 

i did find a beta firmware there but it wasn't the latest i don't think



#5 chart45 OFFLINE  

chart45

    Dragonstomper

  • 725 posts

Posted Tue May 9, 2017 6:43 AM

im pretty sure its the last update file

Attached Files



#6 darryl1970 OFFLINE  

darryl1970

    Dragonstomper

  • 750 posts
  • Location:Ohio

Posted Tue May 9, 2017 8:37 AM

I am just looking at a glance here, but the first thing that pops into my mind is the card format.

Did you format the card using Windows?

 

That can sometimes mess up devices. For portable stuff, I recommend using the Panasonic card format utility.

 

I figure sharing can only help. It's made a difference on some of my other SD card devices.



#7 omf OFFLINE  

omf

    Dragonstomper

  • 696 posts

Posted Tue May 9, 2017 2:25 PM

Hardware: 20141104
Boot Flash: 20150207
Menu: 20141102
Firmware: 20141102
 

Attached Files



#8 plx OFFLINE  

plx

    Space Invader

  • Topic Starter
  • 10 posts

Posted Tue May 9, 2017 2:27 PM

Thanks for all your replies :) (and files)



#9 plx OFFLINE  

plx

    Space Invader

  • Topic Starter
  • 10 posts

Posted Tue May 9, 2017 3:08 PM

Hmmm :( "6 blinks - Boot flash programming failure"



#10 omf OFFLINE  

omf

    Dragonstomper

  • 696 posts

Posted Tue May 9, 2017 3:27 PM

did you put those files in the recovery folder on the sd and boot it?

if you did you might have a broken ultimate sd, in which you will need to email and when he does reply eventually he will replace it for you

 

try and flash a number of different firmwares including your backup firmware you should have on your sd card



#11 plx OFFLINE  

plx

    Space Invader

  • Topic Starter
  • 10 posts

Posted Tue May 9, 2017 3:32 PM

yes, i pout the files in the folder and switched on the console, as explained.

i dont think that it bricked anything because i can still use my original sd card. plus,

the versions shown in my screenshot above havent changed, so i guess that nothing actually happened.

it seems that the process ha been initialized but nothing more. will try with my backup fw... same same with the backup fw


Edited by plx, Tue May 9, 2017 3:34 PM.


#12 chart45 OFFLINE  

chart45

    Dragonstomper

  • 725 posts

Posted Tue May 9, 2017 6:06 PM

i know kamshaft had problem updating his cart cause it was a very old firmware on it... steven gave him a special way to update his cart so maybe you could ask him or wait for steven reply...

Edited by chart45, Tue May 9, 2017 6:08 PM.


#13 plx OFFLINE  

plx

    Space Invader

  • Topic Starter
  • 10 posts

Posted Fri May 12, 2017 7:25 PM

Got help from kamshaft:

 

The solution for him (and now for me, too) was to use "core_firmware.bin" ONLY
(leave out "core_hardware.bin"  and "core_boot.rom") for the first flash.

 

After that has passed, copy the other two files to the card and flash again. :thumbsup:


Edited by plx, Fri May 12, 2017 7:27 PM.





0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users