Jump to content

Photo

X-Arcade TankStick dimensions?


21 replies to this topic

#1 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Wed Sep 27, 2017 12:04 AM

Could an owner please post the dimensions/footprint of the TankStick, the one with the trakball? & if youre using it on an existing cabinet pls post a pic or 3

Thanks

#2 SoulBlazer OFFLINE  

SoulBlazer

    Quadrunner

  • 5,177 posts
  • Location:Providence RI

Posted Wed Sep 27, 2017 7:14 AM

The dimensions are on the companies web site. I can post a link id you like when I get home. I have one so I can answer additional questions if you have them. Im using it for MAME play but you can drop it right into a cabinet.
  • RJ likes this

#3 Cynicaster OFFLINE  

Cynicaster

    River Patroller

  • 2,300 posts
  • Location:Ontario, Canada

Posted Fri Sep 29, 2017 10:44 AM

I have a Tank Stick.  I didn't build a full cabinet, but I built a pedestal for it.  The main reason I did it this way was because I needed a functional solution quickly, and that's exactly what I got.  My full MAME cabinet took me about 25x longer to build than this thing, at probably double the cost. 

 

 

Capture.JPG

 



#4 SoulBlazer OFFLINE  

SoulBlazer

    Quadrunner

  • 5,177 posts
  • Location:Providence RI

Posted Fri Sep 29, 2017 11:37 AM

Thats a pretty good idea! I have a old monitor laying around, what I dont have is a old PC. Otherwise I would totally do that.

#5 SoundGammon OFFLINE  

SoundGammon

    Stargunner

  • 1,139 posts

Posted Sat Sep 30, 2017 9:58 AM

The smaller Tankstick, without the trackball, is better for ROBOTRON and pinball games with the flipper buttons on the side.

 

Not so far apart!  Easier to play!



#6 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Sat Sep 30, 2017 12:18 PM

I have the DualStick, had it for years not one complaint. Need the TankStick for a new project. That & the Playstation 2 adapter will be the costliest part of my project. Im getting an empty Arabian cabinet to install it on.

Yeah Soul, I found the dimensions there. Thx!

Edited by RJ, Sat Sep 30, 2017 12:19 PM.


#7 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Wed Oct 4, 2017 6:35 PM

(In Futurama Farnsworth voice):
GOOD NEWS EVERYONE!

My order has shipped & expected this Friday! I ordered Monday- that is, put the 2 needed items in my cart but didnt complete it. Got an email the next day prompting me to complete my order, with 10% off as an incentive! That paid for most of the shipping!Screenshot_20171004-192328.png

Edited by RJ, Wed Oct 4, 2017 6:41 PM.


#8 SoulBlazer OFFLINE  

SoulBlazer

    Quadrunner

  • 5,177 posts
  • Location:Providence RI

Posted Wed Oct 4, 2017 6:40 PM

Yeah, the shipping for mine was very quick, and great customer service.  The website is very detailed and had files and walkthroughs I needed to get my stick running in MAME.

 

The extra buttons and twin joysticks are great, but the trackball is worth the extra money.  It's just amazing!


  • RJ likes this

#9 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Wed Oct 4, 2017 6:54 PM

I recall years ago my DualStick also shipped quickly

#10 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Wed Oct 4, 2017 11:52 PM

Soul do they suggest ever cleaning the trakball?

#11 SoulBlazer OFFLINE  

SoulBlazer

    Quadrunner

  • 5,177 posts
  • Location:Providence RI

Posted Thu Oct 5, 2017 6:08 AM

RJ, on 05 Oct 2017 - 01:52 AM, said:

Soul do they suggest ever cleaning the trakball?

Not that I recall seeing in the instructions or the website outside of the occasional 'gently wash with a damn towel' trick,  It wouldn't be easy to get out either, it's REALLY in there. :)



#12 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Thu Oct 5, 2017 5:26 PM

Do I have to damn the towel myself or have a priest do it?

:) :) :)


BTW the TankStick is in town!!!
  • jhd likes this

#13 SoulBlazer OFFLINE  

SoulBlazer

    Quadrunner

  • 5,177 posts
  • Location:Providence RI

Posted Thu Oct 5, 2017 5:47 PM

Do I have to damn the towel myself or have a priest do it?

:) :) :)


BTW the TankStick is in town!!!

Heh.  That's what I get for trying to type out a quick reply on my phone at work. :)

 

If you already have the earlier model of the X-Arcade TankStick then you know how to get it running and all that.  The only other difference with the trackball model is the pinball buttons on the sides.  You also use those by default to insert credits and go back to the main menu of MAME if your not using a front end.



#14 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Fri Oct 6, 2017 9:40 AM

The DualStick has the side buttons as well.

I use it on an arcade cabinet so the credit option changes from disc to disc.

#15 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Sat Oct 7, 2017 8:57 AM

This TankStick is a thing of beauty! I misjudged its size so I'll need a plan B.

Soul I must've got an updated manual, there's a whole page dedicated to cleaning the trackball, including careful removal.

Although earlier in my manual, they refer to the Wii as the Revolution.

Edited by RJ, Sat Oct 7, 2017 8:59 AM.


#16 SoulBlazer OFFLINE  

SoulBlazer

    Quadrunner

  • 5,177 posts
  • Location:Providence RI

Posted Sat Oct 7, 2017 9:11 AM

RJ, on 07 Oct 2017 - 10:57 AM, said:

This TankStick is a thing of beauty! I misjudged its size so I'll need a plan B.

Soul I must've got an updated manual, there's a whole page dedicated to cleaning the trackball, including careful removal.

Although earlier in my manual, they refer to the Wii as the Revolution.

Yeah, I bought mine back in Feb.  Good to know they provide instructions.  Like I said, the support and help files the company offers is really great.



#17 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Wed Oct 11, 2017 2:15 PM

Well here's the latest, the trackball was fine out of the box but stopped working for me after a few plays. Then I find out it was finicky with a Playstation 2 even in the testing phase. Wish I'd have known that before my purchase.

Screenshot_20171011-151006.png

Edited by RJ, Wed Oct 11, 2017 2:18 PM.


#18 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Wed Oct 11, 2017 6:30 PM

It works as a mouse on our laptop, & worked on my PS2 immediately afterward, but now not working again

#19 Cynicaster OFFLINE  

Cynicaster

    River Patroller

  • 2,300 posts
  • Location:Ontario, Canada

Posted Thu Oct 12, 2017 10:37 AM

Pardon my ignorance, but what would one do with a trackball on a PS2?


  • RJ likes this

#20 SoulBlazer OFFLINE  

SoulBlazer

    Quadrunner

  • 5,177 posts
  • Location:Providence RI

Posted Thu Oct 12, 2017 4:47 PM

Sorry, RJ, I've not bought any of the console hookups for my Tankstick, I just use it for MAME.

 

BTW, did you say that you were playing Activision Anthology on the PS2?



#21 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Thu Oct 12, 2017 9:33 PM

Pardon my ignorance, but what would one do with a trackball on a PS2?


Atari Anthology has 4 games that use the ball- Centipede, Millipede, Crystal Castles, Liberator.

Any PS2 game that has mouse support can use the ball. I know Myst III & Half Life have mouse support

#22 RJ OFFLINE  

RJ

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,372 posts
  • Location:MinneSNOWta

Posted Thu Oct 12, 2017 9:34 PM

Sorry, RJ, I've not bought any of the console hookups for my Tankstick, I just use it for MAME.
 
BTW, did you say that you were playing Activision Anthology on the PS2?


No, Atari Anthology




0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users