Jump to content

Photo

Beta testers wanted for NTSC Dimo's Quest & Dimo's Dungeon


88 replies to this topic

#1 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • 342 posts
  • Location:Germany

Posted Sat Dec 16, 2017 5:24 PM

Hello all... 
 
After a very heavy workload year, i now start with my holidays. 
I want to port both Dimo games to NTSC before i continue to finish the cart version. 
 
Would anyone of you be interested to play the levels on a NTSC Atari and report me the remaining errors?
 
Titelbild-Neu.png Ingame_A.PNG
Titelbild.PNG Level1.PNG

i expect the first testable NTSC version around XMAS... 
 
 


#2 Justin Payne OFFLINE  

Justin Payne

    Dragonstomper

  • 802 posts
  • Busy updating XEGS Podcast website to Angular2
  • Location:Kent, Washington, USA

Posted Sat Dec 16, 2017 5:27 PM

Sure AND you get a software tester with 19 years experience so....that's something, I guess. ;-)
Link me please.



#3 Kyle22 OFFLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,396 posts
  • Call my BBS! telnet://broadway1.lorexddns.net
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Sat Dec 16, 2017 6:14 PM

Sure, PM me.

#4 Kyle22 OFFLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,396 posts
  • Call my BBS! telnet://broadway1.lorexddns.net
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Sat Dec 16, 2017 6:15 PM

Sorry, duplicate . Damn iPhone.

Edited by Kyle22, Sat Dec 16, 2017 6:25 PM.


#5 Stephen OFFLINE  

Stephen

    Quadrunner

  • 7,070 posts
  • A8 Gear Head
  • Location:No longer in Crakron, Ohio

Posted Sat Dec 16, 2017 6:21 PM

I'm definitely buying this.  I'm shit at playing though, so I am shit at testing.



#6 Justin Payne OFFLINE  

Justin Payne

    Dragonstomper

  • 802 posts
  • Busy updating XEGS Podcast website to Angular2
  • Location:Kent, Washington, USA

Posted Sat Dec 16, 2017 7:41 PM

It looks gorgeous! My eyeballs are inundated with the colors.



#7 darwinmac OFFLINE  

darwinmac

    Chopper Commander

  • 118 posts

Posted Sat Dec 16, 2017 8:19 PM

If you need additional testers, I would be happy to test both Dimos Games on my NTSC XEGS.

#8 orpheuswaking OFFLINE  

orpheuswaking

    Quadrunner

  • 5,713 posts
  • Lone Raider Time!
  • Location:Indianapolis, Indiana, USA

Posted Sat Dec 16, 2017 8:29 PM

Sign me up

#9 Grover Torbel OFFLINE  

Grover Torbel

    Star Raider

  • 71 posts

Posted Sat Dec 16, 2017 8:29 PM

I can test on NTSC. I have access to test on NTSC Atari 400 (16K&48K), 800 (48K), 800xl, 130xl & XEGS. Please message me if interested.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#10 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 342 posts
  • Location:Germany

Posted Sun Dec 17, 2017 5:53 AM

Thank you all :-)  the more testing persons the better :-)
i just ask myself how you get the testable version?
Maybe per good old email? Then please send me your email adress via pn system
or other suggestions?



#11 Grover Torbel OFFLINE  

Grover Torbel

    Star Raider

  • 71 posts

Posted Sun Dec 17, 2017 11:51 AM

Meant to say:
I can test on NTSC. I have access to test on NTSC Atari 400 (16K&48K), 800 (48K), 800xl, 65XE, 130XE & XEGS.
The 800xl has the ability to use custom or OEM OS ROM.

#12 Wilheim OFFLINE  

Wilheim

    Chopper Commander

  • 166 posts

Posted Sun Dec 17, 2017 1:39 PM

I have different versions of NTSC machines. PM me if you are interested. Regards!

#13 Level42 OFFLINE  

Level42

    River Patroller

  • 2,128 posts
  • Location:Ridderkerk, The Netherlands

Posted Sun Dec 17, 2017 5:06 PM

Be sure to do some hybrid systems testing (NTSC ANTIC in PAL machine and vice versa....) :)



#14 Tigerduck OFFLINE  

Tigerduck

    Star Raider

  • 71 posts
  • Location:Germany

Posted Mon Dec 18, 2017 10:54 AM

Hi Thomas, I have an 800 XL NTSC and feel so boring between Chrismas and New Year... (and at least I have an excuse not to contribute something for the New Years Disk ;))



#15 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 342 posts
  • Location:Germany

Posted Mon Dec 18, 2017 4:35 PM

Hi Thomas, I have an 800 XL NTSC and feel so boring between Chrismas and New Year... (and at least I have an excuse not to contribute something for the New Years Disk ;))

I am not sure if i can accept responsibility for not contribute to NYD ;-)
But of course i am happy that you test Dimo :-)


Edited by 8Bitjunkie, Mon Dec 18, 2017 4:37 PM.


#16 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 342 posts
  • Location:Germany

Posted Mon Dec 18, 2017 7:32 PM

First playable NTSC version of Dimo's Dungeon was send to testers via email...



#17 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 342 posts
  • Location:Germany

Posted Wed Dec 20, 2017 3:11 AM

all nown bugs are fixed for Dimo's Dungeon NTSC, It behaves nicly so far on NTSC maschines.

i have to adjust PAL->NTSC colors now and then it will be done. :-)

If someone else want to test it before the official release, just send me your email address...

Next step: NTSC version for Dimo's Quest Lurch Edition...



#18 darwinmac OFFLINE  

darwinmac

    Chopper Commander

  • 118 posts

Posted Wed Dec 20, 2017 6:21 AM

It has been very nice to run Dimos Dungeon in NTSC. Those of us with NTSC machines are in for a real treat when this is released. I am not surprised it did so well in the 2016 ABBUC Software contest.

I did send you my bug report. In my limited testing, I did not find any NTSC-related problems. The biggest thing I found is the game kept telling me it was level 1 when I moved to a new level.

Bob C

Edited by darwinmac, Wed Dec 20, 2017 6:22 AM.


#19 _The Doctor__ OFFLINE  

_The Doctor__

    River Patroller

  • 4,307 posts
  • Location:10-0-11-00:02

Posted Wed Dec 20, 2017 1:20 PM

Much is speedy in Dimo's Dungeon NTSC on on real 130XE hardware, anyone getting past level 3 on real hardware?



#20 orpheuswaking OFFLINE  

orpheuswaking

    Quadrunner

  • 5,713 posts
  • Lone Raider Time!
  • Location:Indianapolis, Indiana, USA

Posted Wed Dec 20, 2017 1:59 PM

I am completely stuck on Level 3 NTSC - It plays ok but it's just too fast. I can get to level 4 on a PAL machine



#21 _The Doctor__ OFFLINE  

_The Doctor__

    River Patroller

  • 4,307 posts
  • Location:10-0-11-00:02

Posted Wed Dec 20, 2017 2:27 PM

I made thru to level 4, but I litterally lucked out.... very very tight timing, the cycles all lined up....wow!

 

Get everything get along side the double doors, hop up a few times and you will see things slow down just the tiniest tiniest tiniest fraction almost indiscernible as it raises just that last sliver of a little bit run to the left you will make it through!

 

I repeated this a number of times now, the hop must make the stars align!


Edited by _The Doctor__, Wed Dec 20, 2017 2:56 PM.


#22 darwinmac OFFLINE  

darwinmac

    Chopper Commander

  • 118 posts

Posted Wed Dec 20, 2017 2:53 PM

Im stuck on level 3 because that crusher keeps getting me. I dont have the timing down yet. However, I blame that on my poor gaming skills rather than NTSC timing. I havent played the PAL version in Altirra to see if its any easier for me to get past level 3 on PAL.

Bob C

Edited by darwinmac, Wed Dec 20, 2017 2:54 PM.


#23 _The Doctor__ OFFLINE  

_The Doctor__

    River Patroller

  • 4,307 posts
  • Location:10-0-11-00:02

Posted Wed Dec 20, 2017 2:58 PM

The game is way easier on PAL, but I always like NTSC games that challenge me, so this is spot on for if it were the final challenge levels, the hard difficulty setting if you will!



#24 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 342 posts
  • Location:Germany

Posted Wed Dec 20, 2017 3:32 PM

 

Get everything get along side the double doors, hop up a few times and you will see things slow down just the tiniest tiniest tiniest fraction almost indiscernible as it raises just that last sliver of a little bit run to the left you will make it through!

 

okay, THAT was not wanted, this is a bug :-D :-D :-D
I changed the speed of the doors a bit... :)



#25 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 342 posts
  • Location:Germany

Posted Wed Dec 20, 2017 3:34 PM

Version 02 was just send to you via email...
 

 

Fixed Bugs in Version 02:

* Parallax background is now in sync while scrolling

* Enemies are now in sync while scrolling (as long as there are not to many of them visible at the same time)

* Music speed slightly changed

* Animation speed slowed a bit (so the metal doors open&closes not so fast any more)

* Word “Autschn” translated into “ouch that hurt”

* hopefully fixed: wrong Level Number “01” stated for level x…

 

Still known bugs / work to do:
* Still using the PAL color palette

 

again, thanks for testing :-)
 






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users