Jump to content

Photo

Beta testers wanted for NTSC Dimo's Quest & Dimo's Dungeon


88 replies to this topic

#51 _The Doctor__ OFFLINE  

_The Doctor__

    Quadrunner

  • 5,224 posts
  • Location:10-0-11-00:02

Posted Sun Dec 24, 2017 12:43 AM

It is bootable! level numbers update! End sequence works ;)

 

level 19, key colors still do not match play area vs collected vs door colors

ie  I pick up red key, collected key area shows only 3 keys instead of 4 and it shows my red key collected as a white key, but the white key is unlocking gold door

 

I can perturb the sound more easily when starting out, try super quick joy press to start, quick joy press, normal joy press or hold down stick and let go and see if you can replicate... (this is linked to my earlier comment about spastic joy pressing causing sound init issue entering a new level)... who knows why but when the sound starts decently you almost never experience slow down, if the sound starts slightly wrong or completely shot you may experience slow down... could be my imagination about the latter... anyone else notice this?


Edited by _The Doctor__, Sun Dec 24, 2017 12:53 AM.


#52 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 363 posts
  • Location:Germany

Posted Sun Dec 24, 2017 4:51 PM

Version 06 send out.

 

if you do not find new bugs, this could be the final NTSC version... ;-)

 

 

 

i will now start porting Dimo's Quest (Lurch Edition) to NTSC...



#53 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 363 posts
  • Location:Germany

Posted Sun Dec 24, 2017 9:45 PM

NTSC Version 01 of Dimo's Quest Lurch Edition send out...



#54 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 363 posts
  • Location:Germany

Posted Mon Dec 25, 2017 8:18 PM

NTSC Version 02 of Dimo's Quest Lurch Edition send out...
I think it behaves quite nicely so far ;-)

 


Edited by 8Bitjunkie, Mon Dec 25, 2017 8:19 PM.


#55 Level42 OFFLINE  

Level42

    River Patroller

  • 2,509 posts
  • Location:Ridderkerk, The Netherlands

Posted Tue Dec 26, 2017 6:26 AM

Anyone tested it on hybrid systems (NTSC machine with PAL ANTIC or PAL machine with NTSC ANTIC ?

If not, I can do both....

#56 _The Doctor__ OFFLINE  

_The Doctor__

    Quadrunner

  • 5,224 posts
  • Location:10-0-11-00:02

Posted Tue Dec 26, 2017 7:00 AM

I couldn't hurt to do both on real machines... I would think if it's broke on a pure NTSC that would it might not be on the variants you have... however it could shed light on where to look for the problem and it's solution if it works on one and not the other...



#57 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 363 posts
  • Location:Germany

Posted Wed Dec 27, 2017 7:28 AM

Level42, just send me your email address ;-)

Thanks  for testing!


Edited by 8Bitjunkie, Wed Dec 27, 2017 7:28 AM.


#58 _The Doctor__ OFFLINE  

_The Doctor__

    Quadrunner

  • 5,224 posts
  • Location:10-0-11-00:02

Posted Wed Dec 27, 2017 11:59 AM

very good, I will resume testing in a day or two, 'under the weather' otherwise known as not feeling up to it..



#59 Kyle22 OFFLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,612 posts
  • Call my BBS! telnet://broadway1.lorexddns.net
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Mon Jan 1, 2018 4:56 PM

I am getting stuck on Level 3 of Dimo's Quest.  Also, the title screen music and scroller seems a little too fast.

 

Edit: Nevermind level 3, I got it. I see things must be done in proper order... :)


Edited by Kyle22, Mon Jan 1, 2018 5:12 PM.


#60 _The Doctor__ OFFLINE  

_The Doctor__

    Quadrunner

  • 5,224 posts
  • Location:10-0-11-00:02

Posted Fri Jan 12, 2018 8:21 PM

on the questbeta02 , level 8, I am stuck on the puzzle at the moment, I played through all else to get here... I had played these levels before the fix, there were very few spots in these games that didn't work before the conversion, the big deal was screen jumping when too many enemies thankfully that only happened on a few screens... i haven't seen that with this but level 7 if you put boulders across the water to the right and walk forever you will come to more water but the treat and path are corrupted, you can of course do the puzzle to the left and win the level but I like to be thorough

 

level 8 you can trap and smash enemy or run them over with boulder... they will either disappear or drag along the screen with you.. I have to give this some more thought but after you die the half dead enemy can appear at your start position and you die at spawn.


Edited by _The Doctor__, Fri Jan 12, 2018 8:23 PM.


#61 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 363 posts
  • Location:Germany

Posted Sat Jan 27, 2018 3:11 PM

anything else? More bugs?



#62 Kyle22 OFFLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,612 posts
  • Call my BBS! telnet://broadway1.lorexddns.net
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Sat Jan 27, 2018 6:38 PM

Ill try it some more tomorrow if I can manage to not try to fly. :)
I havent seen any graphical clutches in the latest version.

The BBS will be down for a while tomorrow while Im playing.

#63 _The Doctor__ OFFLINE  

_The Doctor__

    Quadrunner

  • 5,224 posts
  • Location:10-0-11-00:02

Posted Sat Jan 27, 2018 7:45 PM

what is the current version number? I haven't been very active with it, any flu hits me harder than the average bear.



#64 Kyle22 OFFLINE  

Kyle22

    River Patroller

  • 3,612 posts
  • Call my BBS! telnet://broadway1.lorexddns.net
  • Location:McKees Rocks (Pittsburgh), PA

Posted Sat Jan 27, 2018 9:44 PM

Ill try it some more tomorrow if I can manage to not try to fly. :)
I havent seen any graphical clutches in the latest version.

The BBS will be down for a while tomorrow while Im playing.

FU@k!n@ iPhone auto-correct. GLITCHES, not CLUTCHES, obviously (i hope).



#65 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 363 posts
  • Location:Germany

Posted Tue Feb 20, 2018 8:16 AM

Hey,

 

i would like to put the two games to a public beta. So here they are:


 

Dimos' Quest NTSC (beta version 02) Attached File  DimosQuestNTSC02.atr   130.02KB   42 downloads

 

Dimo's Dungeon (beta version 06) Attached File  DimosDungeonNTSC06.atr   130.02KB   41 downloads


​maybe there are stil a few bugs to find... ;-)

 

 



#66 bfollett ONLINE  

bfollett

    Dragonstomper

  • 556 posts

Posted Tue Feb 20, 2018 8:49 AM

Just gave the dungeon a quick try.  Just a few observations.  Level 2's starting text "To hot to handle" should be "Too hot to handle".  Secondly, at least in the emulator I found the up/down controls a bit too ​sensitive, I would often try to jump up a level and end up jumping up 2 levels.  Third and hardly worth mentioning, when I started level 3 for some reason I was still holding the down key and I was presented with the Dimo's dead body on the screen until I let go of the key.  I'll try to play more later.  Did you/can you put any invincibility option into the game?  I have a hard time getting through the opening and closing doors without dying.  That's good for game play but bad for beta testing.

 

Bob


Edited by bfollett, Tue Feb 20, 2018 8:50 AM.


#67 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 363 posts
  • Location:Germany

Posted Tue Feb 20, 2018 10:33 AM

Thanx Bob, i will fix that...

​there is no invincibilty for our little green hero, but you can press ESC twice to select another level at every time ;-)

 

 

 



#68 bfollett ONLINE  

bfollett

    Dragonstomper

  • 556 posts

Posted Tue Feb 20, 2018 12:30 PM

Just got another bad text message.  "To Hot To Hooot To Hooooot!!!!!!"  You did triple the same mistake on that one.  Also, I guess you're exaggerating the word hot with hooot and hooooot.   I of course read it as the word hoot (like an owl).  Which made very little sense at first.

 

Bob 



#69 _The Doctor__ OFFLINE  

_The Doctor__

    Quadrunner

  • 5,224 posts
  • Location:10-0-11-00:02

Posted Tue Feb 20, 2018 1:15 PM

do you suggest growing exclamation point instead? something like...

 

Too hot!   Too HOT!!!   TOO HOT!!!!!!



#70 bfollett ONLINE  

bfollett

    Dragonstomper

  • 556 posts

Posted Tue Feb 20, 2018 1:48 PM

do you suggest growing exclamation point instead? something like...

 

Too hot!   Too HOT!!!   TOO HOT!!!!!!

 

Yes, I think that is more readable.  Also I didn't take specific notes but it seem there are at least a couple of  2 word phrases that don't have a space between the words.  I think I noticed maybe HighScore and FireButton.  There may be more.

 

Bob 



#71 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 363 posts
  • Location:Germany

Posted Tue Feb 20, 2018 3:50 PM

 

 there are at least a couple of  2 word phrases that don't have a space between the words.  I think I noticed maybe HighScore and FireButton.  There may be more.

 

Bob 

yeah, we germans have to connect two, three, four or even more nouns to a new single noun to be correct ;-) 
a "button of a joystick" is a "joystickbutton" ... or firebutton  - easy, hum? ;-)

i will search and fix that, thank you :-)

 

 

btw.: another Thing we Germans do is to write the first Letter of a Nouns in CAPTAL ;-)
 



#72 CharlieChaplin OFFLINE  

CharlieChaplin

    River Patroller

  • 2,936 posts

Posted Tue Feb 20, 2018 6:09 PM

And we Germans do like long words: disk directory = Disketteninhaltsverzeichnis. So whenever I write german texts on the A8 with just 40 chars. per line I have to split these long words quite often or use abbreviations. And we create english sounding words (especially in adverts!) just for fun, that either no-one understands or that do have no meaning (or a different meaning!) in english speaking countries. Everyone in Germany knows what a "Handy" is - its our common word for a mobile phone.



#73 VladR OFFLINE  

VladR

    Stargunner

  • 1,485 posts
  • Location:Montana

Posted Tue Feb 20, 2018 8:32 PM

1X16O7i.png



#74 8Bitjunkie OFFLINE  

8Bitjunkie

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 363 posts
  • Location:Germany

Posted Wed Feb 21, 2018 6:24 AM

"To Hot To Hooot To Hooooot!!!!!!"  You did triple the same mistake on that one. 

Bob 

 

...after all, it proves that it was not an unintentional typo. :-D



#75 bfollett ONLINE  

bfollett

    Dragonstomper

  • 556 posts

Posted Wed Feb 21, 2018 7:37 AM

I think I found a bug on level 6.  You can't move down even one square below Dimo in the following screen shot without falling to your death.

 

 

Attached Thumbnails

  • Dimo.png





0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users