Jump to content


Antonio 4mb Issues

3 replies to this topic

#1 brenski OFFLINE  



  • 1,511 posts
  • How should we f**k off, oh Lord ?
  • Location:Ventura Highway, in the sunshine [UK]

Posted Fri Jan 12, 2018 4:24 PM

Ok, I've got 3x these 4mb upgrades and here's a summary of where/how they are


■ no1 is in a 1200xl - all good

■ no2 in an 800xl - all good

■ no3 in  a second 1200xl - was good until this afternoon


what I did with ALL of them was run Ant.exe - but only to change the extended ram settings.

i wanted to have them all running as 1mb with 3mb linear.


no1 & no2 went smoothly

no3 appeared to go ok, but then rebooting does some strange things

■ only boots BASIC to Ready prompt, will NOT boot to any DOS/other disk - regardless of what disk is in the d/drive

■ if i disconnect the 1200xl keyboard i get a pair of weird vertical lines that look like zip-fasteners. 


so, my question is this:

is there a way to reset the antonio?


post-39567-0-05741900-1515795809.jpg post-39567-0-58791000-1515795745.jpg post-39567-0-05356800-1515795873.jpg

Edited by brenski, Fri Jan 12, 2018 4:29 PM.

#2 rdea6 ONLINE  


    River Patroller

  • 2,631 posts
  • Location:Arizona USA

Posted Fri Jan 12, 2018 8:14 PM

Turn off the computer then You need to pull the jumper off and then rerun ant.exe has now gone to version 1.4.  Turn on the computer and Reset menu items ... reboot then turn off computer and reinstall the jumper on the pins.


Also read the original thread about the upgrade.

#3 CharlieChaplin OFFLINE  


    River Patroller

  • 2,718 posts

Posted Sat Jan 13, 2018 7:44 AM



she is named "Antonia" (female) and NOT "Antonio" (male) - thats why she does not react. You have to call her with the correct name, brenska!

#4 brenski OFFLINE  



  • Topic Starter
  • 1,511 posts
  • How should we f**k off, oh Lord ?
  • Location:Ventura Highway, in the sunshine [UK]

Posted Sat Jan 13, 2018 8:43 AM

thanks. duly noted

0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users