Jump to content

Photo

TIPI enabled software listing


96 replies to this topic

#76 ElectricLab OFFLINE  

ElectricLab

    Moonsweeper

  • 257 posts
  • Location:Hillsboro, Oregon

Posted Sun Jan 20, 2019 3:41 PM

I compressed the video. But you can see the time delay connecting to myti99. The config system says I am authenticated. But it times out. I am based in the Netherlands and have 139ms pings from my laptop (did not test the pings from the PI). Next weekend I have more time to troubleshoot.attachicon.gifVID_20190120_181547_428x240.mp4

Sent from my VIE-L29 using Tapatalk

 

I have ruled out the problem being with your credentials and I am able to log in on my TI as you without a problem. I have added some more debug logging to the backend that will hopefully shine a light on the problem.

It may be something is corrupt in the cached files on your Pi and I'd suggest clearing them out.

Can you log into your tipi as user: tipi and delete everything in the ~/.tipivars directory?

 

eg:

ssh tipi@<your PI's IP address>

rm -f .tipivars/*

 

This will reset the state and history of all your myti99.com programs, and should help. Can you try again and let me know when you do? If it doesn't work, I can check the server logs and take it from there.

 

Thanks,

Corey.



#77 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 812 posts

Posted Sat Jan 26, 2019 8:17 AM

 

I have ruled out the problem being with your credentials and I am able to log in on my TI as you without a problem. I have added some more debug logging to the backend that will hopefully shine a light on the problem.

It may be something is corrupt in the cached files on your Pi and I'd suggest clearing them out.

Can you log into your tipi as user: tipi and delete everything in the ~/.tipivars directory?

 

eg:

ssh tipi@<your PI's IP address>

rm -f .tipivars/*

 

This will reset the state and history of all your myti99.com programs, and should help. Can you try again and let me know when you do? If it doesn't work, I can check the server logs and take it from there.

 

Thanks,

Corey.

 

 

I cleared the RPI,  but I think the problem was the port number (I think it was earlier configured to port 80)

but it need to be port: 9918

 

Maybe it is good to update the info on the myti99.com page (for each game), or a generic setup or something.

(and in this thread in the earlier posts).  All good now it seems!



#78 globeron OFFLINE  

globeron

    Dragonstomper

  • 812 posts

Posted Sat Jan 26, 2019 8:33 AM

SNEK 02a5f3046fd7fffa21322040f75a4543.jpg

Sent from my VIE-L29 using Tapatalk

#79 tschak909 OFFLINE  

tschak909

    River Patroller

  • 3,088 posts
  • Location:USA

Posted Sun Jan 27, 2019 1:47 AM

Has anyone here pointed their TIPI to http://ti99.irata.online/PLATO? :)

 

-Thom


Edited by tschak909, Sun Jan 27, 2019 1:48 AM.


#80 arcadeshopper ONLINE  

arcadeshopper

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,178 posts
  • Location:Portland, Oregon USA

Posted Sun Jan 27, 2019 1:49 AM

Has anyone here pointed their TIPI to http://ti99.irata.online/PLATO? :)
 
-Thom

Just the other day testing. Have you made any updates?



Sent from my LG-V530 using Tapatalk

#81 tschak909 OFFLINE  

tschak909

    River Patroller

  • 3,088 posts
  • Location:USA

Posted Sun Jan 27, 2019 1:53 AM

Not yet, I need to figure out the keyboard buffer on the TI, it's not happening in emulation, at all. I'll do that as soon as my tipi gets back, and I DON'T popcorn it. ;)

 

I just brought up the classic Macintosh version, about to hook in keyboard and I/O... Seen here under System 7...

 

Attached File  classicmac.PNG   62.93KB   7 downloads

 

-Thom



#82 Schmitzi OFFLINE  

Schmitzi

    River Patroller

  • 4,476 posts
  • ToXiC
  • Location:Germany

Posted Sun Feb 3, 2019 3:48 AM

.

.

Hi, I made a quick walk through this topic, here my first TIPI list :)

 

 

 

pdf.gif  TI-99-4A-HW-SW-TIPI-v1.00beta.pdf   49.64KB   4.467.099 downloads

 

 

*** updated ** , see newer list below:  http://atariage.com/forums/topic/278913-tipi-enabled-software-listing/?p=4221766

 

.


Edited by Schmitzi, Today, 4:56 PM.


#83 Asmusr OFFLINE  

Asmusr

    River Patroller

  • 3,033 posts
  • Location:Denmark

Posted Sun Feb 3, 2019 6:31 AM

.

.4.467.099 downloads.

 

Who would have thought is was that popular?  :-o



#84 Schmitzi OFFLINE  

Schmitzi

    River Patroller

  • 4,476 posts
  • ToXiC
  • Location:Germany

Posted Sun Feb 3, 2019 8:06 AM

 

Who would have thought is was that popular?  :-o

 

:-D :-D :-D



#85 BeeryMiller OFFLINE  

BeeryMiller

    Dragonstomper

  • 816 posts
  • Location:Campbellsburg, KY

Posted Sun Feb 3, 2019 6:00 PM

.

.

Hi, I made a quick walk through this topic, here my first TIPI list :)

 

 

 

pdf.gif  TI-99-4A-HW-SW-TIPI-v1.00beta.pdf   49.64KB   4.467.099 downloads

 

.

 

Isn't Mass Transfer for the TIPI on myti99.com as well?

 

Beery



#86 Schmitzi OFFLINE  

Schmitzi

    River Patroller

  • 4,476 posts
  • ToXiC
  • Location:Germany

Posted Mon Feb 4, 2019 1:09 AM

 

Isn't Mass Transfer for the TIPI on myti99.com as well?

 

Beery

 

oh sorry I don´t know. As there is no link under "Comments" in my list, at least I didn´t find any info about.

So, if right, this means MassTransfer is "TIPI capable" "only", not "online", it can used with the TIPI (COM-ports)

( But any program can be both I think, as you can upload it to a server and download it via TIPI to execute it.

 That´s why I also started to save the links in the comments field )

 

I assume, this is a modified version ?

( Maybe then I should have 2 entries here ?

  Or does the modified version - if exists - run with all former harware/RS232 as usual ?

  If so, this wouldn´t be a modification only, but an update/new version too... Live is hard :) )

 

Awaiting my own TIPI now, to see how all this amazing stuff works :lust: :lust:

 



#87 BeeryMiller OFFLINE  

BeeryMiller

    Dragonstomper

  • 816 posts
  • Location:Campbellsburg, KY

Posted Mon Feb 4, 2019 9:35 AM

Yes, there was a modified version of Mass Transfer that used the 40 column Mass Transfer.  No RS232 capability.  Gave users the ability to call a BBS through the TIPI and download files.  The details should be back one or two pages.

Beery



#88 Schmitzi OFFLINE  

Schmitzi

    River Patroller

  • 4,476 posts
  • ToXiC
  • Location:Germany

Posted Sat Feb 9, 2019 8:13 AM

OK, I found and added that



#89 Opry99er OFFLINE  

Opry99er

    Quadrunner

  • 10,587 posts
  • Location:Hustisford, WI

Posted Sat Feb 9, 2019 3:33 PM

Out of curiosity, (and in relation to your earlier post) can I run PLATOTerm on my monochrome Mac Plus running 6.0.8? I have the Red Ryder Terminal Emulator.

Thanks!

#90 tschak909 OFFLINE  

tschak909

    River Patroller

  • 3,088 posts
  • Location:USA

Posted Sat Feb 9, 2019 3:48 PM

Yes.

 

and you do not need Red Ryder, as PLATOTerm is a terminal emulator. There is enough of an implementation to send commands to your WIFI modem to dial out to IRATA.ONLINE.

 

(and seriously, if you're going to be stubborn about getting a WIFI modem? you're being silly.) ;)

 

-Thom



#91 arcadeshopper ONLINE  

arcadeshopper

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,178 posts
  • Location:Portland, Oregon USA

Posted Thu Feb 14, 2019 11:57 AM

updated weather programs - this requires software version .30 please update

 

Greg

Attached Files



#92 --- Ω --- OFFLINE  

--- Ω ---

    Hexacorerunner

  • 13,619 posts

Posted Thu Feb 14, 2019 2:07 PM

EXCELLENT Greg! I'll download and install it when I get home today. 👍

#93 twoodland OFFLINE  

twoodland

    Chopper Commander

  • 196 posts
  • Location:Delaware, OH

Posted Thu Feb 14, 2019 9:22 PM

TIPI updated and the weather apps are working nicely, thank you Greg!  I really enjoy using them.  Is there a location that lists what the TIPI software version .30 upgrade addresses?   



#94 arcadeshopper ONLINE  

arcadeshopper

    River Patroller

  • Topic Starter
  • 4,178 posts
  • Location:Portland, Oregon USA

Posted Fri Feb 15, 2019 12:41 AM

TIPI updated and the weather apps are working nicely, thank you Greg!  I really enjoy using them.  Is there a location that lists what the TIPI software version .30 upgrade addresses?   

 

https://github.com/jedimatt42/tipi/

 

As far as I know I triggered it with my https addition..

 

Greg



#95 jedimatt42 OFFLINE  

jedimatt42

    Stargunner

  • 1,850 posts
  • Location:Beaverton, OR

Posted Yesterday, 3:16 PM

The closest thing you get to a change log is this:   https://github.com/j...ommits/unstable

 

upgrades are distributed as an update to the code on the 'unstable' branch... someday I'll figure out how to rename it the 'release' branch... 

 

There are some not-yet-enabled power-button handlers, and then Greg's update for reading files over HTTPS.

 

-M@



#96 twoodland OFFLINE  

twoodland

    Chopper Commander

  • 196 posts
  • Location:Delaware, OH

Posted Today, 12:14 AM

Thanks Matt!!



#97 Schmitzi OFFLINE  

Schmitzi

    River Patroller

  • 4,476 posts
  • ToXiC
  • Location:Germany

Posted Today, 4:29 PM

TIPI HW/SW list (update)

 

pdf.gif  TI-99-4A-HW-SW-TIPI-v1.01.pdf   49.24KB   x downloads

 

 

back to older list:  http://atariage.com/...ting/?p=4212023






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users