Jump to content

Photo

Faulty reset switch


3 replies to this topic

#1 atari-dna OFFLINE  

atari-dna

    Moonsweeper

  • 283 posts
  • Location:Glen Allen, VA

Posted Wed Oct 24, 2018 9:36 AM

No function on the switch. Ive replaced C3 1uF to a 10uF. The manual operation is fine, but there is no reset triggered when activating the switch. I welcome all input on diagnosing this problem.

Edited by atari-dna, Wed Oct 24, 2018 9:39 AM.


#2 Hannacek OFFLINE  

Hannacek

    Moonsweeper

  • 364 posts

Posted Wed Oct 24, 2018 10:53 AM

Did you test the switch for continuity with a multimeter? A broken trace would be the likely problem. 



#3 atari-dna OFFLINE  

atari-dna

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 283 posts
  • Location:Glen Allen, VA

Posted Wed Oct 24, 2018 10:57 AM

Did you test the switch for continuity with a multimeter? A broken trace would be the likely problem. 

 

I'll get the meter on it this evening.  This is SPST, correct?  Doesn't the reset switch tie directly to the reset line on the Z80 ?



#4 Hannacek OFFLINE  

Hannacek

    Moonsweeper

  • 364 posts

Posted Wed Oct 24, 2018 2:10 PM

It is a momentary switch. I would assume it connects a signal to ground (the signal is probably the reset line on the Z80 or another chip). You could first connect a paperclip or something to the two leads on the board to see it it resets.

It is just a simple 2 sided board with no layers, so you can just follow the traces on the bottom and top of the board to see where it connects. 






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users