Jump to content

Photo

Legends Flashback FIRMWARE for adding games to SD card

firmware

64 replies to this topic

#51 rmr_md ONLINE  

rmr_md

    Space Invader

  • 28 posts
  • Location:Dallas, TX

Posted Mon Dec 10, 2018 7:33 AM

fyi I looked the nand parts myself. and the data sheets report as 2gb for both chipsets. this has been wracking my brain tbh.
i do wonder if the pc tools are misreporting based on what is reading off the offsets perhaps?


2Gb (Gibabits) = 256MB (Megabytes). My Genesis flashback has the same NAND and SRAM size.

#52 rmr_md ONLINE  

rmr_md

    Space Invader

  • 28 posts
  • Location:Dallas, TX

Posted Mon Dec 10, 2018 7:40 AM

How do you know which version of the Legends Flashback you have?


My Legends Flashback definitely came with the old firmware. I did a backup before start "playing" with it.

#53 kublai OFFLINE  

kublai

    Space Invader

  • 42 posts

Posted Mon Dec 10, 2018 7:47 AM

My Legends Flashback definitely came with the old firmware. I did a backup before start "playing" with it.

Mine is coming so I'm curious if mine is the older or the newer version. Is there a way to tell?



#54 Megadragon15 OFFLINE  

Megadragon15

    Space Invader

  • 33 posts

Posted Mon Dec 10, 2018 8:14 AM

I just tried this firmware and my genuine Sega 6 button controller's Start button doesn't register anymore. The included Atgames controllers still work fine, but I preferred the real Sega Genesis controller. My mistake for using that firmware update.

Disregard the above post (which I can't edit). I just had to plug the Atgames controller into the controller port and that fixed my problem with the Sega Genesis controller (which is preferable because the MODE button on the controller has the same function as the MENU button on the console).



#55 kublai OFFLINE  

kublai

    Space Invader

  • 42 posts

Posted Mon Dec 10, 2018 8:16 AM

I've got this link from another thread here. I think it was from the Atari Flashback 9...

Is this the same firmware that is in the 1st post that the unit will only play .bin files?



#56 rmr_md ONLINE  

rmr_md

    Space Invader

  • 28 posts
  • Location:Dallas, TX

Posted Mon Dec 10, 2018 8:17 AM

That's good to know the Genesis controller is still working...

Edited by rmr_md, Mon Dec 10, 2018 8:19 AM.


#57 rmr_md ONLINE  

rmr_md

    Space Invader

  • 28 posts
  • Location:Dallas, TX

Posted Mon Dec 10, 2018 8:27 AM

Is this the same firmware that is in the 1st post that the unit will only play .bin files?


No. This is a firmware update with updated emulators. In my opinion Capcom games run better with this update.

You still need to apply the update from the 1st post to enable the SD Card to read .bin and .md files.

#58 kublai OFFLINE  

kublai

    Space Invader

  • 42 posts

Posted Mon Dec 10, 2018 8:54 AM

No. This is a firmware update with updated emulators. In my opinion Capcom games run better with this update.

You still need to apply the update from the 1st post to enable the SD Card to read .bin and .md files.

Thanks very much for the clarification.



#59 kublai OFFLINE  

kublai

    Space Invader

  • 42 posts

Posted Fri Dec 14, 2018 6:53 AM

Does Super Street Fighter 2 work for anyone? I get no sound and my controllers are not responding.



#60 rmr_md ONLINE  

rmr_md

    Space Invader

  • 28 posts
  • Location:Dallas, TX

Posted Fri Dec 14, 2018 8:29 AM

It is working fine here...

#61 kublai OFFLINE  

kublai

    Space Invader

  • 42 posts

Posted Fri Dec 14, 2018 9:39 AM

It is working fine here...

I wonder if I got a defective unit. My controllers are sluggish with other games.



#62 Megadragon15 OFFLINE  

Megadragon15

    Space Invader

  • 33 posts

Posted Mon Dec 17, 2018 11:51 AM

Disregard the above post (which I can't edit). I just had to plug the Atgames controller into the controller port and that fixed my problem with the Sega Genesis controller (which is preferable because the MODE button on the controller has the same function as the MENU button on the console).

After a few days, I think that firmware killed my controller port 1. The start button doesn't work anymore as well as the C button no matter what controller I try. The controllers all work fine on controller port 2 which is how I am able to start games. I wonder what the warranty policy is.



#63 kublai OFFLINE  

kublai

    Space Invader

  • 42 posts

Posted Mon Dec 17, 2018 12:36 PM

After a few days, I think that firmware killed my controller port 1. The start button doesn't work anymore as well as the C button no matter what controller I try. The controllers all work fine on controller port 2 which is how I am able to start games. I wonder what the warranty policy is.

Should be forever since it's their own firmware that killed it :)



#64 rmr_md ONLINE  

rmr_md

    Space Invader

  • 28 posts
  • Location:Dallas, TX

Posted Mon Dec 17, 2018 10:34 PM

I may be wrong, but It's not possible for a firmware to kill the controller port. Firmware = software, controller port = hardware. The update only replaces the emulator and the rom partitions, everything else on the OS is kept intact. 

I can help to 'rollback' to the original firmware but I don't think it will fix the controller port.

 

Regarding the update, it was removed from Atgames site for some reason, and it was not clear if it was only because of the misleading instructions or if there is something else... I'm using it with my console and it's working fine for me. Both Genesis controller and the included controller are working as expected. 



#65 Megadragon15 OFFLINE  

Megadragon15

    Space Invader

  • 33 posts

Posted Yesterday, 8:41 AM

I may be wrong, but It's not possible for a firmware to kill the controller port. Firmware = software, controller port = hardware. The update only replaces the emulator and the rom partitions, everything else on the OS is kept intact. 

I can help to 'rollback' to the original firmware but I don't think it will fix the controller port.

 

Regarding the update, it was removed from Atgames site for some reason, and it was not clear if it was only because of the misleading instructions or if there is something else... I'm using it with my console and it's working fine for me. Both Genesis controller and the included controller are working as expected. 

My problems with it started after I installed the firmware but, at this point, it doesn't matter as I returned it to the store that I bought it from for a refund.







Also tagged with one or more of these keywords: firmware

1 user(s) are browsing this forum

0 members, 1 guests, 0 anonymous users