Jump to content

Photo

Blog search broken


4 replies to this topic

#1 atari2600land ONLINE  

atari2600land

    Channel F Viewer

  • 11,522 posts
  • Location:Salem, Oregon

Posted Tue Nov 20, 2018 8:16 PM

I tried to search the blog for something, but it didn't find it even though I was sure it was there. Frustrated, I searched for all my instances of the word 'the' in my blogs. No results found. Why?



#2 Albert OFFLINE  

Albert

    Quadrunner

  • 34,986 posts

Posted Tue Nov 20, 2018 8:21 PM

The word "the" is a stop word, meaning it is ignored by the search engine due to how common it is.  I did search the blogs for the word "aardvark" and quite a few results from your blog were returned.  What are you searching for?  

 

 ..Al



#3 atari2600land ONLINE  

atari2600land

    Channel F Viewer

  • Topic Starter
  • 11,522 posts
  • Location:Salem, Oregon

Posted Tue Nov 20, 2018 8:48 PM

I was looking for past "Dreamcast game thoughts" entries.



#4 Albert OFFLINE  

Albert

    Quadrunner

  • 34,986 posts

Posted Tue Nov 20, 2018 8:51 PM

Did you try just searching for "dreamcast" ? 

 

 ..Al



#5 carlsson OFFLINE  

carlsson

    Metagalactic Mule

  • 8,070 posts
  • Location:Västerås, Sweden

Posted Wed Nov 21, 2018 3:33 AM

I might be mistaken, but I think all posts are indexed into words so searching for longer phrases with spaces generally doesn't work as you'd expect since the phrase already was broken up into words in the search index. This is a much faster method than doing full text search through thousands of messages.






0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users