Jump to content

Photo

Atari 800 32k memory board problem


1 reply to this topic

#1 scotty OFFLINE  

scotty

    Moonsweeper

  • 459 posts
  • I have, but have **YOU** played Atari today?
  • Location:North Olmsted, Ohio

Posted Wed Feb 13, 2019 7:50 PM

I have an Intec 32k memory board for an Atari 800 that just stopped working the other day.  Are these things hard to troubleshoot and repair?  If so, does anyone have any 16k boards they want to sell cheap?

 

Attached Thumbnails

  • IMG_20190213_203433.jpg
  • IMG_20190213_203413.jpg


#2 Geister OFFLINE  

Geister

    Chopper Commander

  • 136 posts
  • Location:Lehigh Valley, PA

Posted Wed Feb 13, 2019 8:03 PM

I can't read all the LS chips on the board (the unsocketed chips). but I imagine finding replacements wouldn't be difficult.  If you socket the LS chips you can try replacing them one by one until it either starts working again, or you can be certain the RAM is the problem. 

 

Since the ram is already socketed, you could buy a bunch of 4116 ram chips and replace all the chips.  At that point, I'm sure the board would be working again and you could then work backward by inserting the old chips, one at a time, until the board fails again.  Trash any chips that fail, and you can keep the rest as spares. 

 

Sometimes just removing and replacing the chips can fix a poor connection issue. 


Edited by Geister, Wed Feb 13, 2019 8:05 PM.





0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users