Jump to content

Justin Payne's Photo

Justin Payne

Member Since 25 Sep 2010
OFFLINE Last Active Apr 24 2019 11:02 PM

Posts I've Made

In Topic: New Game Idea

Wed Apr 24, 2019 10:11 PM

Back in Apple ][ days, there was a game called Bolo and it was awesome. It also uses keyboard.
https://en.wikipedia...982_video_game)


In Topic: PC Joystick and 800XL

Tue Apr 9, 2019 8:28 PM

PC gamepads but then you have all of those other buttons you can't use. I could see new games being adapter to read the analog input and simulate it though the paddles but it's one of those things that you'd have to invest in and I doubt most would do unless there were several titles that took advantage of it. Still, I like the concept.


In Topic: Values applied to SDMCTL. Not quite understanding

Sat Mar 23, 2019 10:17 AM

Yeah, I was just reading another section of Mapping The Atari and it wasn't as complex and then the bit column thing all of a sudden made sense....and was a bit redundent. I don't need to be told that if I add 2, that both bit 0 and bit 1 will be set. So, now that I understand, the value set in Fort A would equate to..

Standard Playfield

Enable Missile DMA & Enable Player DMA

Enable Instruction to Fetch DMA

 

Funny how the brain works, and doesn't, some times. :-)


In Topic: After 38(!) years:The Atari Accountant CX401 (Holy Grail of Atari) is bac...

Sun Feb 24, 2019 2:15 PM

Wow! My mom used this to run her business for a bit. She wanted me to learn how to use it but I was probably 16 at the time and had no interest in accounting. I didn't realize it was THAT special and that people said it didn't exist. 


In Topic: SDrive-MAX ATX support

Sat Feb 23, 2019 10:50 PM

I'm pretty sure my SDrive is putting 5 volts back into the machine. Someone suggest that I was having an issue with my PIA on my 800 so I stepped down my power supply on my Arduino from 12v to 5V. I then plugged the SDrive into my 130XE and powered it on. The touchscreen looked strange but after touching it was fine. I went to switch off the power to my 130XE but the power was still slightly on. I'm a bit worried now that the 12v power supply went into my 800 and damaged the PIA chip. 

Thoughts?