Jump to content

tmp

Members
  • Content Count

    504
  • Joined

Everything posted by tmp

  1. tmp

    AVGCART

    yes no idea, for now it's eci only, too many issues with pbi version, i might try it in the future (i'm not sure whether the length of cables needed for xl wouldn't cause problems (other than people fainting when seeing such monstrosity), probably not but it's better to test that) newer carts have 5v on one of the pins, the older have gnd there so that's another problem it uses bits 7,6,5,3,2 for bank selection but that's all just a quick hack for demo purposes separate antic access should be possible to implement but i haven't tried that
  2. tmp

    AVGCART

    it's 1-8 since 0021
  3. tmp

    AVGCART

    frankly, i've messed up this one back in 2018, most carts made have that header at a crappy place so while it should be possible hack the cable, it would probably be (semi)permanent only the recent carts have it moved to a place where it allows plugging the cable without opening the shell (with appropriate female connector soldered in)
  4. EXE: Loading program 0006-0405 to 0800-0BFF EXE: Loading program 040A-048E to 0600-0684 this might overwrite some xex loaders while they're loading the game (on real hw)
  5. tmp

    AVGCART

    this has been discussed a few times, i thought changing this would be easy but it turned out that it would require a more involved code change until i find time to look into that, the workaround with shortcut (set shortcut to CAR, go to dir with ATR, assign it to D1: and run CAR via shortcut) should work
  6. a cosmetic issue, it says "RAM : 1088 KBtari" here
  7. tmp

    AVGCART

    interesting, thanks for the testing and figuring out what's going on so it's either that 6502 and sally (6502c) have some different characteristics that come into play or there's some supporting circuitry on these cpu boards that is different was using hdd emulation in sdx the only way to trigger the issue or was it showing also when using any other avgcart functionality?
  8. https://avgcart.tmp.sk/files/tmp/flob-1.0.3_avgcart_only.zip
  9. well, since he used sio cable (so avgcart is off the bus and just acting like a dumb sio device) and since the crash seems to happen mid-level (where i assume no loading is happening), it should be a small chance that it's cart's fault
  10. you can try this one but it's untested since i don't own vbxe (rom doesn't seem to be compatible with both old and new style atarimax so hopefully i'm emulating the right one) oxygene_old_blitter-Atarimax.car EDIT: or try this one oxygene_old_blitter-Atarimax_new.car
  11. tmp

    AVGCART

    so no "ERROR 144" during those tests on 800? also dma/no dma speeds being swapped on 800 is weird and doesn't make much sense (unless it's a bug in SI2 but i don't know what would be the reason to handle 800 and 800XL differently there)
  12. atari cart port design allows access only to $8000-$9fff, $a000-$bfff (and $d5xx) by external port he means pbi (or eci+cart) that allows to expand memory externally using $4000 window (and as he says, some 65xe don't have eci) with cart port only, you're limited to the ranges above
  13. tmp

    AVGCART

    so can you please try to disable pbi in order to make stock and incognito 800s more comparable regarding code that's doing the hdd access? (there could be some version differences and afaik if you have pbi hdd enabled, side2.sys won't load and code on incognito will be used instead) i want to rule out sw since there's not much hw difference if you're saying that both machines have ras instead of phi2 it would be also helpful if anyone with stock 800 (no incognito, no cart port "fix") could run the same test
  14. tmp

    AVGCART

    on that incognito 800, did you have anything pbi/hdd related disabled in incognito setup so side2.sys from cart was used as on stock 800?
  15. tmp

    AVGCART

    that incognito 800 has phi2 or ras on its cart slot?
  16. tmp

    AVGCART

    is the same happening on 800xl or is it 800 specific?
  17. tmp

    AVGCART

    the plan was to have color scheme configurable, not sure about the font, i feel it's a waste of space that could be used for something else (atari font set eats 1kB, right?)
  18. tmp

    AVGCART

    i forgot to finish the color scheme thing so currently it's not persisting if you have any recent fw (newer than october or so), you can try to put the attached file to the root of the card, set a shortcut on it (e.g. ctrl-9) and then press 9 on every power on it's stupid but better than nothing (and it needs to be in root since i just found out that ath shortcut works only in the same dir as you are currently in, another bug to fix) White on black.ath
  19. tmp

    AVGCART

    if it works like this (which sounds plausible), it's "by design" if you manually assign atr files to drives (instead of just pressing return on a single atr), atr, on which return is pressed is ignored (i felt it's more user friendly/usable) the downside is that running a shortcut is equivalent to pressing return on that shortcut file so that's ignored as well since it's atr and you have atr in d2 i should probably force atr to d1 if it's being run via shortcut
  20. tmp

    AVGCART

    does it behave differently if you don't run it via shortcut but directly by hitting return on it?
  21. tmp

    AVGCART

    now when you brought respeqt into the picture, i'm officially lost if you try to boot atx via respeqt (not via avg), it doesn't work even when avgcart only emulates basic cart (and works with a real basic cart)?
  22. you should see at least an unknown device (or device manager refresh when you plug/unplug device), if not (and power switch on fujinet is on (don't ask)), i'd say there's an issue with your fujinet
  23. tmp

    AVGCART

    yes, there is probably a bug, there might be a workaround but it's silly so i'll just fix it in some future release, sorry for that
  24. tmp

    AVGCART

    weird, i'll have to look into that
×
×
  • Create New...