Jump to content

kb1ujs

New Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About kb1ujs

  • Rank
    Combat Commando

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Thank you for the links. Lots of great info there.
  2. I reseated the few chips on the board that are in sockets (POKEY, CPU, ANTIC, and GTIA) with no change. Off to look for replacement RAM and ROMs.
  3. None of the RAM is socketed, so if I replace it I'm going to put machine pin sockets in. The computer came with a modern replacement switching power brick. I am going to test it though as I don't know its provenance. This is the only Atari 8 bit I have, so swapping parts isn't an option. I do have access to test equipment (oscilloscope, logic probe, multimeter) so I'm hoping to get a good enough idea of what's going on to get the right parts
  4. Hi all, I recently bought an 800XL with some issues. When the system is powered on, it immediately boots to the Memory Test. Both ROMs fail the test, and the RAM test only completes two or three blocks before it fails with the screen attached. The keyboard is unresponsive and I need to power cycle the machine to reboot. I'm new to Atari 8-bits but I am confused how the ROMs fail the test yet the machine boots to the Memory Test screen. I would assume based on my limited reading reseating the socketed chips (very few on this particular machine), testing voltages, and ordering up new RAM and RAM sockets would be where to start on getting this thing running again. Am I missing anything else?
×
×
  • Create New...