Jump to content
Tursi

Classic99 Updates

Recommended Posts

On 3/11/2020 at 5:30 PM, Tursi said:

Classic99 399.017

 

- added the ability to save cart (and DSR) space in MakeCart for EA#5 and EA#3
- added the ability to write an EA#3 from MakeCart (uncompressed, with autostart if desired) 

 

http://harmlesslion.com/software/classic99

 

This seems to work for saving and restoring Minimemory. :)

 

I can't seem to find MakeCart anywhere. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
This may be useful with the Basic Support Module too, as it can have 2K of RAM, although looking at the one I have with that option, it looks like the RAM might actually be in the GROM space (4K of GROM in a 2532 and 2K of RAM in a 6116). Normally, that second socket would have a second 2532 to complete a full, 6K GROM. Note that this would be on an EGROM cartridge board--commonly used for true TI prototypes (as opposed to the much more common QUAL units).

I’d love to see pics of the BSM internals!


Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, mdorman said:

I can't seem to find MakeCart anywhere. 

 

The Debugger’s Make menu is only active after the program is stopped, preferably at a breakpoint.

 

...lee

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, OLD CS1 said:

See if this helps: Right-click on the file, select Properties.  Under the "General" tab, check the option to "unblock" if it appears.

 

TU.png.d2b8cd9b317fc062c9c9f84fc4d0b3be.png   THANKS!

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, mdorman said:

I can't seem to find MakeCart anywhere. 

It's in the debugger, so open that first. Then pause, and then select it from the debugger's menu:

 

image.thumb.png.00f67188fc9d7197d05e6b6bc3ee8e4a.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got some help tracking down Firefox tagging my https addresses as unsafe, and updated the certificate. Turns out I had harmlesslion.com but not www.harmlesslion.com, and Firefox cared while Chrome didn't. ;)

 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Tursi said:

I got some help tracking down Firefox tagging my https addresses as unsafe, and updated the certificate. Turns out I had harmlesslion.com but not www.harmlesslion.com, and Firefox cared while Chrome didn't. ;)

 

I have this problem with one particular secure cert vendor.  It does not include the root of the domain for a www. cert nor if you get a wildcard.  I just spend $500 (got ripped off, tell you that,) for a multi-domain wildcard cert and not only does it not include the root of the domains, but I cannot get support to help me fix it.  I have secured a new vendor which will do multi-domain wildcards for half the price and so far service has been better.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Tursi said:

It's in the debugger, so open that first. Then pause, and then select it from the debugger's menu:

 

image.thumb.png.00f67188fc9d7197d05e6b6bc3ee8e4a.png

 

 

Thank you!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do need to say, I downloaded Classic99 399.018, and unzipped it onto a Dell Win 10 Inspiron One, using file explorer for the extraction, that I'm putting together for my son. The computer has Panda Dome installed as a AV and every-time I tried to run it, the exe, Panda would flag it as a virus and stop it ad quarantine it. So I thought maybe I had a bad zip file or something so I tried unzipping with 7-zip and overwrote the previous files, and this time there was no problems and Classic99 booted right up. FYI.

  • Like 1
  • Confused 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting! I've never heard of Panda Dome... web says it's a cloud based antivirus. Seems it sends data about everything it scans out to their servers, and the server decides if it's viral. That would make me a bit nervous. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, Tursi said:

Interesting! I've never heard of Panda Dome... web says it's a cloud based antivirus. Seems it sends data about everything it scans out to their servers, and the server decides if it's viral. That would make me a bit nervous. 

Well this computer is not on the internet. Not so nervous, but understood.

Edited by RickyDean
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

So my windows machine did not have a power supply problem and I know nothing about these modern motherboards so I ordered a refurbed machine.

 

I downloaded Classic99 and when I start it Windows 10 says "You need to install an App for this program" 

Huh?

It has nothing in the cartridge menu unless I double click the cartpack.dll and then select Classic99 as the program.

Anybody know what is going on?

 

 

 

 

Edited by TheBF

Share this post


Link to post
Share on other sites
So my windows machine did not have a power supply problem and I know nothing about these modern motherboards so I ordered a refurbed machine.
 
I downloaded Classic99 and when I start it Windows 10 says "You need to install an App for this program" 
Huh?
It has nothing in the cartridge menu unless I double click the cartpack.dll and then select Classic99 as the program.
Anybody know what is going on?
 
 
 
 
Sounds like you have bigger problems than classic 99...

Sent from my LM-G820 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, arcadeshopper said:

Sounds like you have bigger problems than classic 99...

Sent from my LM-G820 using Tapatalk
 

I have downloaded a number of other programs that I use and they all work fine...

It was refurbed by Best Buy and it did a new Windows install when I booted it up first time.

Guess I am on my own. :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, TheBF said:

I have downloaded a number of other programs that I use and they all work fine...

It was refurbed by Best Buy and it did a new Windows install when I booted it up first time.

Guess I am on my own. :) 

 

 

You give very little information and a vague problem on a new machine. sounds like an issue on the machine without more details..

 

I have no faith that a Best Buy's refurb is a 100% working system.. Or even properly reinstalled.. 

 

did you unzip the file? or is unzipping the problem?

 

Did you run the exe and did it give you the windows defender alert?

Did you install some other virus checker? try disabling it?

The error you mentioned would happen when you run any program if it is related to exe files requiring something to open them. 

maybe a video or photos? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, arcadeshopper said:

You give very little information and a vague problem on a new machine. sounds like an issue on the machine without more details..

 

I have no faith that a Best Buy's refurb is a 100% working system.. Or even properly reinstalled.. 

 

did you unzip the file? or is unzipping the problem?

 

Did you run the exe and did it give you the windows defender alert?

Did you install some other virus checker? try disabling it?

The error you mentioned would happen when you run any program if it is related to exe files requiring something to open them. 

maybe a video or photos? 

did you unzip the file? or is unzipping the problem?

It unzipped fine

Did you run the exe and did it give you the windows defender alert?

No defender alert.

Did you install some other virus checker? try disabling it?

No new virus checker.

 

The enter key is sticky. :( 

 

 

Edited by TheBF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...