Jump to content
Sign in to follow this  
Louis

help needed with svideo on 130XE

Recommended Posts

Hi all,

 

I'm having some issues with a 130XE and a svideo cable.

 

When I use the same cable on my 800XL (svideo mod) and on the 800XLF, I have a good image.

 

But on 'all' my XE's (130XE and 800XE) I have give a distorted image.

 

So, my TV is ok, the cable should be ok.

But I can't believe all my XE's are faulty.

 

Does anyone have an idea on this one?

I've included a picture.

 

post-29177-0-46785900-1357161254_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

If what we're seeing are zig-zag vertical lines, my stock XEs look exactly the same. You could check out the UltraVideo XE mod on my projects page, although I'd probably do things a little differently if I had another look at that mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vertical, horizontal zig-zag lines. But also a raster.

It's like I see all the 'pixels' in GR.0

 

When I switch back to composite, the image is clear.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 - composite luminance,

5 - chrominance

 

In the computer this way do you have connected cables?

 

http://pctr.pl/pics/...b57a9cb8033.png

 

I don't know, I could use a multimeter and check it out.

But, strange thing is... It has a very clear image on my 800XL and 800XLF

So the cable must be ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solved, I think.

 

 

Seems like the pin 4 is not grounded to the cable shielding.

 

When I ground pin 4 on the computer PCB, the image is clear...

 

Does that make sense?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...