Jump to content
Sign in to follow this  
TheAtariBoss

Atari 2600 4-switch fuzzy/snowy picture

Recommended Posts

I have an Atari 2600 Darth Vader 4-switch model that's giving me a fuzzy picture. I'm using a gold Radioshack RCA F to coaxial M... Yes I have tried replacing the cable because it seemed quite obvious when I moved the wire the static patterns changed... However I clearly tried using a shielded RCA cable and no improvement; which was weird because the cable I used never gave me a crystal clear picture on my Atari XEGS... Then I tried the 2600 cable on the XE as well to see if it really was the problem... It gave a perfect picture on the console as well... Another thing would be when I plug in a controller into the 2600 and move it around, the static patterns change as well... Any diagnosis?

Edited by TheAtariBoss

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried different carts ? or wiggle cart see if picture improves

 

maybe the channel selector switch ? contacts inside them can get dirty, they can be opened up without soldering from board to clean contacts

 

could also be voltage regulator or a big capacitor. better to check these with a multimeter instead of just replacing them

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...