Jump to content
Sign in to follow this  
sirlynxalot

Lynx I speaker making a whining noise (but still working)

Recommended Posts

Lately I noticed that the speaker in my recently purchased lynx I is making a high pitch low volume whining noise. The noise continues even when I pause a game, which normally turns off all sound. If I turn off the lynx, the noise stops, but if I turn it back on in short order, the noise is instantly audible again - though if there is significant time between turning off and then back on, then there is no whine at first. In the meantime, the game sound plays normally on top of the whine. I detected the whine while playing various different games.

Is this standard for the lynx 1 - maybe due to poor shielding of components? Or is this a sign my speaker or a particular cap near the general area of the speaker is about to burn out?

Edited by sirlynxalot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be the 220uF cap related to audio (C11?). There are also a couple of caps on the input to the opamp - could be one of those?

Edited by GadgetUK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...