Jump to content
tidjo12

Need help, Colecovision triggers doesn't work on port 2

Recommended Posts

I need help for a colecovision repair.

 

When I plug any controllers on port 2 of my colecovision, the triggers won't work, even if they work in port 1. :(

 

I've ordered some controller chip and soldered a new one but the triggers still doesn't work.

I don't know what to do anymore but I don't want to throw it away and buy another colecovision, this one is important for me.

 

 

If someone could help me I would really appreciate it.

 

Thank you for your time^^

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try reflowing the solder on the 9 pins of the controller port where it connects to the PCB. This should help. Also make sure the controller chip is soldered in the right way

Share this post


Link to post
Share on other sites

I resoldered the 9 pins and checked if the chip was correctly soldered but the triggers still doesn't work on port 2. :s

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue on one of my CVs but, in addition to the side buttons not working, a couple of the numbers on the pad don't work either.

 

Heather

Share this post


Link to post
Share on other sites

It make sense. But dont know what you problem, is - did you change the controller ic's ?

 

Firebutton is bit 6 and bit 0-3 is the pattern for the keypad.

 

I had a mainboard, where the controller didn work - i did change the controller ic's But still have problems, so god a "new"

mainboard and then it worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had replaced the old controller chips on mine and tried a known and even swapped the chips between the ports because port 1 works perfectly. Still not working. I'll probably just have to get in there with a meter and maybe a scope to see what's up.

 

Heather

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would test pin 19 of each 74LS541 with a logic probe to see if it's being decoded.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately, I don't have a logic probe, but I can capture it with my scope to get the information. Too many projects, not enough time. :)

 

Heather

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...