Jump to content
electrotrains

Ultimate Cart firmware - Now with XEX loading

Recommended Posts

How do you update the firmware?

 

Edit: I have Quartus Pro trial 15.1 running. Not finding Max 10 10M08SAE144C8G as a device option. This is where I'm stuck...

 

 

post-11623-0-20479900-1549702291_thumb.png

 

 

post-11623-0-05894100-1549699028_thumb.jpg

Edited by Zoyx

Share this post


Link to post
Share on other sites

you need to download earlier version of quartus to get the driver that works with the usb blaster in your picture. Took forever to find the one I needed for my pop's computer to work...

 

quartus (lite) 15.1.0.185

quartus setup 15.1.2.193

quartus prime 15.1 lite

quartus lite 15.1.2.193

quartus lite 17.1.1593

 

is all that is on my old backup drive... I think after installing 17 I had to do re-installing from the old versions just installing the drivers until it would both see the chip and program it as well.

 

It's as easy as taking the current firmware, loading it in and then telling quartus to program/write it out to your connected device after that

Edited by _The Doctor__

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bah - this reminds me. Had to set up a new laptop recently. So now I have the pleasure of getting both Alterra and Xilinx programming software working on a Winblows 10 machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do I need to download, and what hardware do I need to buy to update my Ultimate cart?

 

I run WinXP32.

 

TIA for all help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have quartus (lite) 15.1.0.185 installed. Still don't get it. Someone is going to have to hold my hand with this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have quartus (lite) 15.1.0.185 installed. Still don't get it. Someone is going to have to hold my hand with this.

Me too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys

 

Someone is going to have to hold my hand with this.

 

Me too.

 

Maybe you can hold each others hands? :grin:

 

Sincerely

 

Mathy

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Do I have my 10 pin connected right? If I had a 5v power supply, where would it attach?

 

Your guide got me over one major hoop, I didn't have the blaster driver loaded.

 

I inserted the cart into my 800xl cartridge port and turn on the power switch..

Share this post


Link to post
Share on other sites

SUCCESS!

 

Good news, still works with my XEGS.

 

Bad news, still doesn't work with my Atari 400. Boots up, but no directory of games.

 

Thanks for all the help, guys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...