Jump to content
Bikerbob

Bug found maybe?

Recommended Posts

Hello all,

 

As many reading this know I have been using RespeQt with pclink so that I can access pc directories through SDX 4.48.

 

The current setup I am using is an 800xl with U1mb - with drives 1050(std) Xf551 and Indus GT. They are usually drives 2,3,4 OR 1,2,3 (sometimes I am booting from a large HD partition on the PC through RespeQt)

 

I am using a serial atarimax device ( a nice donation from a friend ) So i am not using any homebrew eqipment like I have stated in other past posts.

 

Here is the potential bug I think I have found - IT is specific to the Indus GT (or so it seems)

 

So.. if I have say 5 active drives - 3 hardware (1050,xf,GT) and 2 through RespeQt (NOT PCLINK drives) Lets say its A:respeQT b:1050 c:xf551 d:Indus GT E:respeQt.

 

IF I try and access drive d: from a RespeQt drive so a: dir d: it will give me a directory listing but will hang on sector 20 (read from led of Indus) and continue to spin ( I have let it go for as long as 10 mins)

 

If I go from hardware say b: dir d: - no issue I get the dir.. and it parks the head at sec 39 and shuts off. IF I do it from any hardware to hardware the same.. if I go from a respeQt drive to the 1050 or the xf551 it parks and stops.. but to the Indus GT it does not.

 

Now - if I then go to D: do a dir or disk access direct from that drive - it does the operation and shuts down.. If I go to another hardware drive and access D: while its spinning away.. it will do the operation and then shut down.. BUT if I do more operations from a respeQt drive to the GT it will do the operation but again hang on 20 and continue to spin.

 

What do you think?

 

James

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Track 20 is where the AtariDOS directory is located. What happens if you try it with a Sparta format disk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my continuing effort to figure this out.. I found out.. its not QUITE RespeQT... but it might be pclink.

 

I tried this using RespeQT.. but not sparta 4.48 that is on my U1mb.. but I used my spart 4.19 cartridge.. NO problem.

 

Then I loaded Sparta 4.48 again.. but no drivers, no autoexec or config.. no problem.

 

But when I load Sparta 4.48 with the pclink driver.. I get the problem.. so maybe kinda related.. but its the pclink driver issue??

 

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I have found the issue.. although its not where I thought it would be.

 

It seems to be in the prompt command I issued in my autoexec.bat

 

prompt $l$p>

 

This is what is causing the indus GT to hang and continue to spin forever, unless I access the drive from a real drive in the sio chain. If I access the drive from an SIO2pc drive.. I get it hung up.

 

Now I know this is so odd, it does not effect a significant group.. but interesting none the less.

 

guess this should move this over to the spartados X thread.

 

James

Edited by Bikerbob
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

has this issue been confirmed to be an SDX problem, or is it potentially an issue with RespeQt still?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, are you saying that if your Indus is A: and your SIO2PC drive is B: that A:>DIR works fine and B:>DIR A: does not?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...