Jump to content
YuT666

CoCo 2 + CoCo SDC problem

Recommended Posts

Hi,

 

i used the CoCo SDC interface for my Dragons so far and it worked very well.

 

I've a CoCo 2 as well, so i tried to run the interface with this one.

 

What i did:

 

- changed the Dragon DIP switch to off (all switched are "down" now) and removed the jumper from the DRQ pins

- plugged the interface in and ...

 

... i only got the normal CoCo 2 basic screen.

 

After that i put the jumper to AUTO and i only got a white screen and nothing happens.

 

Well, i think, that i should get at least the SDC boot screen ,,,

 

Who could help?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well ...

 

No chance to contact Ed here, 'cause he never replied my PM (he wasn't here since month). I'm not at crappy Facebook and there is no contact adress on his homepage ... so this forum would be my only chance ...

Edited by YuT666

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great ... i searched the whole page, but i missed the email adress ... i should buy new glasses ...

 

@AtariLeaf: Thanks & done ...

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

i used the CoCo SDC interface for my Dragons so far and it worked very well.

 

 

I've actually been having the opposite problem. I can get the CoCoSDC to work just fine on my CoCos (auto-booting into CoCoSDC Explorer), but can't get it to work on my Tano Dragon. I have switch 1 up and 2, 3, and 4 down, and the DRQ pins jumpered (the Auto is not). My Dragon boots to a green screen with or without an SD card in the slot. Any tips?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yut666 and BillLoguidice:

 

 

You also need to have the Dragon version of SDC-DOS installed on the SDC...

 

My CoCoSDCs are from Zippster's First Batch, and I don't believe they have the Dragon Version installed...

 

https://goo.gl/ePgwe1

 

MarkO

Edited by MarkO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yut666 and BillLoguidice:

 

 

You also need to have the Dragon version of SDC-DOS installed on the SDC...

 

My CoCoSDCs are from Zippster's First Batch, and I don't believe they have the Dragon Version installed...

 

https://goo.gl/ePgwe1

 

MarkO

 

Thanks. I do have the VDK in the root of the card, but I get a green screen with or without the SD card installed. Are you saying there's something else I need to do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

As i mentioned before ... I don't have any problems with the Dragon + CoCoSDC. Had one regarding the CoCo 2, but the reason was the missing ext. Basic ROM in my CoCo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally found a cheap solution and upgraded my CoCo2 to 64k (2x 4464) and Extended Basic on an ordinary 27128 eprom (Extended Basic V1.1 - 0h -1FFFh & Color Basic V1.3 - 2000h - 3FFFh).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...