Jump to content
tmp

AVGCART

Recommended Posts

some time ago i was working on autorun functionality for which i had to shuffle a lot of code and adjust some atari<->cart communication which caused some new subtle and sometimes bizarre bugs (mostly UI related)

hopefully i've already fixed most of them but before i release 0018, here's an extremely beta version for those brave (and bored) enough

 

d018

 

basically what i'm interested in is whether you're seeing any regression compared to 0017 (weird behavior in UI, freezes on loading files, etc)

 

changelog:

 

- Run AUTORUN.(CAR|XEX|AVF) on power-on if present in /_AVGCART/
- Added type 44 (OSS 8 KB cartridge)
- Added type 53 (Low bank 8 KB cartridge)
- Fix bank reenabling for some OSS carts
- Fix cursor position after running file from search results
- ESC exits search results instead of disabling cart

 

  • Like 6
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will have a play a little later but I have faith in your work...

 

Edit: Everything was working on my 130XE with the new update but suddenly Airball (US) decided to crash out after start is pressed...

 

I'm just testing the memory on my 130XE just incase, not used it in a while....So far Mem test is ok...Ack, no, last 6 blocks show as duff...I did wonder.......Gord, need to get the soldering iron out and source the chips.

 

Update, wanted to make sure it was memory so took the cart out and retested and suddenly my memory is fine, no bad blocks, put the cart back in and retested and blam, 8 (miscounted before) blocks are classed as bad (the last 8 blocks)

 

Tried Salt 2.04 via the cart and it said my machine was a US machine with 40K and rom failed?????

 

Help?

Edited by Mclaneinc

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, tmp said:

some time ago i was working on autorun functionality for which i had to shuffle a lot of code and adjust some atari<->cart communication which caused some new subtle and sometimes bizarre bugs (mostly UI related)

hopefully i've already fixed most of them but before i release 0018, here's an extremely beta version for those brave (and bored) enough

 

d018

 

basically what i'm interested in is whether you're seeing any regression compared to 0017 (weird behavior in UI, freezes on loading files, etc)

 

changelog:

 

- Run AUTORUN.(CAR|XEX|AVF) on power-on if present in /_AVGCART/
- Added type 44 (OSS 8 KB cartridge)
- Added type 53 (Low bank 8 KB cartridge)
- Fix bank reenabling for some OSS carts
- Fix cursor position after running file from search results
- ESC exits search results instead of disabling cart

 

Thank you very much for this feature!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Mclaneinc said:

Will have a play a little later but I have faith in your work...

 

Edit: Everything was working on my 130XE with the new update but suddenly Airball (US) decided to crash out after start is pressed...

 

I'm just testing the memory on my 130XE just incase, not used it in a while....So far Mem test is ok...Ack, no, last 6 blocks show as duff...I did wonder.......Gord, need to get the soldering iron out and source the chips.

 

Update, wanted to make sure it was memory so took the cart out and retested and suddenly my memory is fine, no bad blocks, put the cart back in and retested and blam, 8 (miscounted before) blocks are classed as bad (the last 8 blocks)

 

Tried Salt 2.04 via the cart and it said my machine was a US machine with 40K and rom failed?????

 

Help?

please attach the airball car you were testing, i have one here that works but can't tell whether it's the same

 

as for memtest, i assume some errors are expected since on power-on there's selector rom enabled so it can't test ram under it

 

i'll also try salt 2.04 to see whether there's any difference between 0017 and d018

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, rdea6 said:

the only thing I noticed is AVG needed more reboots instead of button RESET coming back to loading screen.

 

so you're saying that you can't return to avg menu by pressing cart button and reset and you have to powercycle the machine?

is it happening randomly or is it happening all the time for a certain file(s)?

 

what machine/configuration is this?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, tmp said:

what machine/configuration is this?

 

an 800xl with u1m at 1088 memory and no PBI.

very random and I was reading ATR's most of the time

game xex's and car files.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Mclaneinc said:

Tried Salt 2.04 via the cart and it said my machine was a US machine with 40K and rom failed?????

i have a feeling that salt 2.04 is 400/800 era sw and as such it doesn't work (detect) properly on xl/xe

anyone can confirm?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the late reply (shopping with my mother in law), was a bad dump of air ball...

 

Thanks for the reply re the ram, I was worried sick...

 

Have reflashed back to 17 just a a test and will now go back to 18 and continue testing.

 

Paul.

 

Been throwing loads at it and no issues bar one version of Space Harrier would not boot and just went black screen...All other supported types I tried worked with no odd behaviour...

Edited by Mclaneinc

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, themastero said:

I'm interested in that cartridge, what's the price with included shipping to US ?

 

pm sent

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/23/2019 at 6:24 PM, tmp said:

- ESC exits search results instead of disabling cart 

 

Better Ctrl + ESC
Interrupting the search is also performed ESC.
A possible mistake. it happens to me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/28/2019 at 7:26 PM, flashjazzcat said:

Here's a test version (4.74 beta) which appears to fix the initialisation bug:

 

fdisk.xex 22.42 kB · 18 downloads

 

I've also added the 4GB FAT16 size check as suggested by NuY. Please test with large physical disks (32GB, 64GB, etc) and let me know of any problems.

Slightly delayed response...

 

Thanks muchly for having a look at this, I finally have some time to get back to Atari stuff next week, been a busy couple of months. Should be able to report back Monday or Tuesday I reckon :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, NuY said:

Should be able to report back Monday or Tuesday I reckon

Many thanks! :) I actually discovered another (this time minor and cosmetic) bug in FDISK while making the latest Incognito video, and now that that's fixed I need to rebuild all the ROM images for the firmware update I've also been working on. Good news is that the bug under discussion appears to be well and truly fixed (I had no problems initialising a 32GB card with a 16GB FAT last night).

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/24/2019 at 7:52 PM, Hellraiser said:

Has anyone who has an avg cart tried if it works ok in a 800xl with a antonia 4mb memory expansion installed?

 

 

 

 

 

The Side2 works in Antonia (if Antonia has current firmware).  I suspect then that the AVG cart would follow suit.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally got around to playing with my AVGCart - in an original Atari 800.  A lot more software works than I expected!  This is a great cartridge!!

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/23/2019 at 6:24 PM, tmp said:

- Run AUTORUN.(CAR|XEX|AVF) on power-on if present in /_AVGCART/

Toto mi nefunguje. Zkusil jsem více typů souborů, ale po zapnutí nikdy nic. Dokonce se u typu .CAR dostávám do situace, kdy "Mounting SD cart.".

Co dělám špatně, 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tmp Someone at Abbuc forum asked the readers which actual flash-cart. to buy and I suggested the AVG cart to him. One or two days later he informed me, that the AVG cart. is no longer available - is this true ?!?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, CharlieChaplin said:

@tmp Someone at Abbuc forum asked the readers which actual flash-cart. to buy and I suggested the AVG cart to him. One or two days later he informed me, that the AVG cart. is no longer available - is this true ?!?

 

not really, his cart was shipped yesterday

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/18/2019 at 9:49 PM, Jiří Vlasatý said:

- Run AUTORUN.(CAR|XEX|AVF) on power-on if present in /_AVGCART/

Toto mi nefunguje. Zkusil jsem více typů souborů, ale po zapnutí nikdy nic. Dokonce se u typu .CAR dostávám do situace, kdy "Mounting SD cart.".

Co dělám špatně, 

tazko povedat, mozno nic, prilis malo dat

predpokladam, ze to skusas s tym beta firmwarom ku ktoremu je ten changelog a subory davas so spravnym menom do spravneho adresara (teda napr. \_AVGCART\AUTORUN.CAR)

pri .car sa ti to zasekne na tej mount hlaske a nepokracuje? skus postlacat nejake klavesy a potom reset, ze ci tam bude stale, to by mohlo pomoct s debugovanim

 

a este, na akom atari to skusas a ma nejake modifikacie/rozsirenia?

 

to the rest, did anyone try the autorun functionality in that latest beta and had success with it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...