Jump to content
arcadeshopper

TIPI enabled software listing

Recommended Posts

I compressed the video. But you can see the time delay connecting to myti99. The config system says I am authenticated. But it times out. I am based in the Netherlands and have 139ms pings from my laptop (did not test the pings from the PI). Next weekend I have more time to troubleshoot.attachicon.gifVID_20190120_181547_428x240.mp4

 

Sent from my VIE-L29 using Tapatalk

 

I have ruled out the problem being with your credentials and I am able to log in on my TI as you without a problem. I have added some more debug logging to the backend that will hopefully shine a light on the problem.

It may be something is corrupt in the cached files on your Pi and I'd suggest clearing them out.

Can you log into your tipi as user: tipi and delete everything in the ~/.tipivars directory?

 

eg:

ssh [email protected]<your PI's IP address>

rm -f .tipivars/*

 

This will reset the state and history of all your myti99.com programs, and should help. Can you try again and let me know when you do? If it doesn't work, I can check the server logs and take it from there.

 

Thanks,

Corey.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I have ruled out the problem being with your credentials and I am able to log in on my TI as you without a problem. I have added some more debug logging to the backend that will hopefully shine a light on the problem.

It may be something is corrupt in the cached files on your Pi and I'd suggest clearing them out.

Can you log into your tipi as user: tipi and delete everything in the ~/.tipivars directory?

 

eg:

ssh [email protected]<your PI's IP address>

rm -f .tipivars/*

 

This will reset the state and history of all your myti99.com programs, and should help. Can you try again and let me know when you do? If it doesn't work, I can check the server logs and take it from there.

 

Thanks,

Corey.

 

 

I cleared the RPI, but I think the problem was the port number (I think it was earlier configured to port 80)

but it need to be port: 9918

 

Maybe it is good to update the info on the myti99.com page (for each game), or a generic setup or something.

(and in this thread in the earlier posts). All good now it seems!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not yet, I need to figure out the keyboard buffer on the TI, it's not happening in emulation, at all. I'll do that as soon as my tipi gets back, and I DON'T popcorn it. ;)

 

I just brought up the classic Macintosh version, about to hook in keyboard and I/O... Seen here under System 7...

 

post-9462-0-47639200-1548575590_thumb.png

 

-Thom

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Isn't Mass Transfer for the TIPI on myti99.com as well?

 

Beery

 

oh sorry I don´t know. As there is no link under "Comments" in my list, at least I didn´t find any info about.

So, if right, this means MassTransfer is "TIPI capable" "only", not "online", it can used with the TIPI (COM-ports)

( But any program can be both I think, as you can upload it to a server and download it via TIPI to execute it.

That´s why I also started to save the links in the comments field )

 

I assume, this is a modified version ?

( Maybe then I should have 2 entries here ?

Or does the modified version - if exists - run with all former harware/RS232 as usual ?

If so, this wouldn´t be a modification only, but an update/new version too... Live is hard :) )

 

Awaiting my own TIPI now, to see how all this amazing stuff works :lust: :lust:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, there was a modified version of Mass Transfer that used the 40 column Mass Transfer. No RS232 capability. Gave users the ability to call a BBS through the TIPI and download files. The details should be back one or two pages.

Beery

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Out of curiosity, (and in relation to your earlier post) can I run PLATOTerm on my monochrome Mac Plus running 6.0.8? I have the Red Ryder Terminal Emulator.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes.

 

and you do not need Red Ryder, as PLATOTerm is a terminal emulator. There is enough of an implementation to send commands to your WIFI modem to dial out to IRATA.ONLINE.

 

(and seriously, if you're going to be stubborn about getting a WIFI modem? you're being silly.) ;)

 

-Thom

Share this post


Link to post
Share on other sites

TIPI updated and the weather apps are working nicely, thank you Greg! I really enjoy using them. Is there a location that lists what the TIPI software version .30 upgrade addresses?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The closest thing you get to a change log is this: https://github.com/jedimatt42/tipi/commits/unstable

 

upgrades are distributed as an update to the code on the 'unstable' branch... someday I'll figure out how to rename it the 'release' branch...

 

There are some not-yet-enabled power-button handlers, and then Greg's update for reading files over HTTPS.

 

[email protected]

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

AWESOME! I'll check this out tonight, thanks for posting it!

 

 

If the clock does not match, then login to your Raspberry PI (either via the TI-99/4A or via putty/SSHv2)

and change it using: sudo timedatectl set-timezone ‘Europe/Amsterdam’

 

(info via this website: https://www.cyberciti.biz/faq/howto-set-date-time-from-linux-command-prompt/)

 

To see list all available time zones, enter:

$ timedatectl list-timezones

$ timedatectl list-timezones | more

$ timedatectl list-timezones | grep -i asia

$ timedatectl list-timezones | grep America/New

Share this post


Link to post
Share on other sites

check this out

 

WEATHER

enter a us airport code in uppercase for this to work.. like PDX for portland..

ea5 program files and cartridge bin for fg99/fr99

 

WEATHER2

enter a station code, so the above one would be KPDX

 

I upgraded to v031.

 

but I keep seeing <head><body> This object may be found … etc. with a URL >/body>

 

Maybe todo with https:// ? (s for security?)

 

 

but I was expecting to see it as like on my PC, something like:

PORTLAND INTERNATIONAL AIRPORT, OR, United States (KPDX) 45-35N 122-36W 7M

Mar 08, 2019 - 03:53 PM EST / 2019.03.08 2053 UTC

Wind: from the SSW (200 degrees) at 9 MPH (8 KT):0

Visibility: 10 mile(s):0

Sky conditions: overcast

Precipitation last hour: A trace

Temperature: 41.0 F (5.0 C)

Dew Point: 35.1 F (1.7 C)

Relative Humidity: 79%

Pressure (altimeter): 30 in. Hg (1015 hPa)

Pressure tendency: 0.01 inches (0.5 hPa) lower than three hours ago

ob: KPDX 082053Z 20008KT 10SM OVC016 05/02 A3000 RMK AO2 RAE50 SLP159 P0000 60000 T00500017 58005

cycle: 21

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...