Jump to content
pdmelo

Tapwave Zodiac - help

Recommended Posts

I have a Tapwave Zodiac 2 console in my collection that used to work 100%.

 

Recently went back to it and found it to have a problem (apart from broke shoulder buttons).

 

After turning it on I get a full white screen. Sound is OK, Digitizer seems OK (I get the "clicking sound" when i touch/press on the screen), backlight is OK.

 

Does anyone know what the problem might be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try taking the back panel off (you will need a small torx but) and press in the ribbon that goes to the tapwave circuit board. They have connections under these little brown plastic tabs.

I had a similar issue and one if those ribbons had come loose.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you try hitting the reset button on the back of the system?

 

Yes, I've reseted it but it didn't change.

 

Thank you for your sugestion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try taking the back panel off (you will need a small torx but) and press in the ribbon that goes to the tapwave circuit board. They have connections under these little brown plastic tabs.

I had a similar issue and one if those ribbons had come loose.

 

I'll try that!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I pressed all ribbon cable with no luck.

 

I'll try taking the console apart, cleaning and reassembling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is entirely possible the screen is toast. These things aren't very common so it's been difficult to get a sense of their long-term reliability/longevity. Definitely let us know what happens after you take it apart.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally got arround to disassembling Zodiac.

 

Gave it a good cleaning and reassembled it and... no change.

 

Again a full white screen. I can year the sound from a "boot" screen and from touching on the screen.

 

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems that either there is a crack in the interior of one of the connecting ribbons or the screen itself went bad. Ive had both things happen to me before as Ive had 6 Zodiacs over the years.

 

There is someone selling a display model on EBay and that might be your best bet for a cheap screen replacement and/or ribbon change.

 

Sorry I couldnt be of more help.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems that either there is a crack in the interior of one of the connecting ribbons or the screen itself went bad. Ive had both things happen to me before as Ive had 6 Zodiacs over the years.

 

There is someone selling a display model on EBay and that might be your best bet for a cheap screen replacement and/or ribbon change.

 

Sorry I couldnt be of more help.

 

The ribbon cables looked OK, The Zodiac has been in storage for a couple of years since the last time I used it, so maybe the screen is gone.

 

Thank you for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My tapewave zodiac needs to be plugged in to turn on and the backlight does not work, will replacement of the battery fix both issues?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not the backlight issue. It could be the ribbon cable that connects backlight to the power is not properly seated. I’d check that first just in case.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am looking for someone to fix my zodiac 1 the ribbon is torn and needs to be replacedlet me know if you have somebody to fix it thanks

On 1/30/2019 at 10:30 AM, metarog said:

It seems that either there is a crack in the interior of one of the connecting ribbons or the screen itself went bad. Ive had both things happen to me before as Ive had 6 Zodiacs over the years.

 

There is someone selling a display model on EBay and that might be your best bet for a cheap screen replacement and/or ribbon change.

 

Sorry I couldnt be of more help.

hi I have a tapwave zodiac 1 and the connecting  ribbon has a tear and does not work can you fix it please let ne know my email is funkaboy @ptd.net let me know thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...