Jump to content
GradualGames

The Retron 77 and using paddles.

Recommended Posts

So there is some bug in Stella 6.2.1 which causes paddles not working? I just tried my new paddles from ebay and it seems not to work. Just fire sometimes work, when I move the cable.

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, Wizzard said:

So there is some bug in Stella 6.2.1 which causes paddles not working? I just tried my new paddles from ebay and it seems not to work. Just fire sometimes work, when I move the cable.

If it works after you move the cable, it is the paddles, not the game.  Sounds like someone on ebay sold you broken paddles.  I would make sure all of the wires inside the paddle are connected and in good condition.  Hope this doc i wrote helps.  What system are you running stella on?

Beginners notes for Stella on Windows and RetroN77.docx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, will check that. It was written on ebay it was "fully tested and working" so I bought it. I am trying it on Retron 77 latest community build and also tried on Flashback X where it was reported working on the forum, but it does nothing.

-KBuwa20jf0ZpynO_g76jrU9wML4giVgPZ0bDT0BDze1BBb-gZa-SH3D-n8Jplq6T6ZHDHdUMuBPxfZWMmdZRNAra3GlgLgHewjhrDme1BdlZb7lEiLCYWqGnz-WKAYs0ICRsiTIrSfbRAm6t3AU9ShwerR5KQuO8Y-3hcXfOMf-cyLc1hso4V7neYNs66xQZH7F_vXDRthtf-JskpQZ3nEfK6fQPdNtH6pMlX8GlskwJbtk6eC2_Xk3mwy-w4Ae9KEpinK18q9UliZvZzuVmaC5n-k3-iYpnrH-Huc4GiGIssZYSuNryhZBqGrAxAS_GwaOZgcl8ZTRHMnifXweRKYtACF4KMngER_NXqEhvYGhVSI_-5LEUoKTL3LotcUckECB3QyHggOKXq1GzQ6m2Q3u7juXaCsQtggT0gVDHfRkgWeR5-C8x0S7gnB3HcR6mNsLx0cNK9mXgVIl1GsCzbgA704lQCqzGBYuqqn21B8Vf7oTHGTTvbMTiUqAA2xzayPLEWfGLXrEc3YRhj6uk0M4vycx5AzRIiSKnwscSIqxgo1XIr88_x8F9X8hIqRqNEr2FkfXu3JEHSVfuBphWAefk8V_Dt7W6TeVpJD3IW70a7s2HEgdOV-uA0YaZpt4RxwoWX6Jof6M26kUdC7B1ZKyioT4xy0_2V6cRBdyRDCP4Cm6Mg0Tlh04tQGs8w=w1246-h935-no?authuser=0

zjf_BLn4wsKop3WFhZzo6sAY_FKfwAe1-sSJfhGfBRMn91unq8-MkdzF4u8biKkxM3A7OKPgse_rkn75mQdJOnl6Wef4YCFi2EadHdx-RZekrLQMO03_tltEeE_AKw9gr8Z6DwYNPp--iObHp0cfSfPGDBpSow9nVWDPu59Due6t-jfG4McWc7GCo7g3IQDPbYYMveBO7F5oTFDuri_3u1C9GXBvZmrVfHbxNAmH8InS6PMtRD2oingCn7Tfy22BKXhE0JXSHe3aueKnV0sJld7ALBQD7uXxMGz7byQbnmTz9yfAqgATMrTC820Xd-LjJPg7NAENtkvRn5HCX_NYN5gw98lXYJFO1SfP5jApPqLUlxmKWKKDpzJQlJS7YnTZNOUOUGig2ujydTK5wPG2QMdotZ7ch91Yhl8bKEeEKpl7hgWY0T9KuqO-IjVzJrgoztqLASkYUvHayafEsmRF1aghQjQksOOR84XJUYSzZxAte6nzKhbJJo7EVL6VuSLFJKPlElehANidQ8RZFJ5rCBmm7xv9EvXI8ArLZ06p8hDQ5i6TJQ7n65lOcoFqzT--0GMkLUuLjEMFptVA6uNhDClyuLd8KunVmlLQcWs29AXOFNpCruGX7vi7r4weFEhKz3fhe5Ymml2Z29yc47xVjdXXRLZKlOa4STj-v6dWwBdx8QVPhMbEo2ox11xPmw=w1246-h935-no?authuser=0

Edited by Wizzard

Share this post


Link to post
Share on other sites

We have a bug in Stella 6.2.1 for R77. You have to use the Advanced Settings and map the analog input for the paddles again. 

 

Currently we are working on a 6.2.2 fix release.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good, will try it. Also it seems that my paddles have very worn out connector, cause it has issues also on Flashback X, only works when I push the cable to some side.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Thomas Jentzsch said:

We have a bug in Stella 6.2.1 for R77. You have to use the Advanced Settings and map the analog input for the paddles again. 

 

Currently we are working on a 6.2.2 fix release.

I'm using 6.1.1 on RetroN77 and it flies.  They did a great job.  And I couldn't tell you how to map the paddles.  Sorry!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Open the settings, switch to "Advanced Settings" and then follow the Stella User's Guide documentation (included in every non-R77 download).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder how to configure original Hyperkin Rander controller. It does not work with Flashback X for me so I tried to map the analog button in Retron and seems like it does nothing. How can I do it? Which joystick port I have to use for Ranger?

 

Ok, I found it out. I just used defaults in input settings and inserted ranger to first joystick port and it works :)

Edited by Wizzard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Remember that when you do mappings.  You are NOT doing them on the paddle or sticks but on the port they are plugged into.  So if you make a change; it's to the system you're working on not the paddle or stick.  You might have issues now with your Flashback X now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/15/2020 at 4:04 PM, Redjac said:

Same here. Paddles work on on stock firmware (Hyperkin Ranger). After upgrading to latest community build paddles work precisely as you describe. 

I've reverted to the original firmware, since paddle games are the reason I bought the R77. So, do paddles just not work in the community build?

@Redjac I have the same issue. Where can I find the original firmware? Thanks 🙏 

Share this post


Link to post
Share on other sites

They worked in previous builds. And they will work again in the next Stella release.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...