Jump to content
annomatik

Connecting Atari 800XL to Internet BBS

Recommended Posts

I dug out the packaging and checked - I actually use a CX-88 Terminal Cable (I misspoke above when I wrote CX-87).

 

post-30400-0-93896400-1556370941_thumb.jpeg

Edited by DrVenkman

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, but what seem common(read in multi threads on AA) is.. that Terminal cable for MMS-100 and modem cable for UDS-100.. ??? I have the UDS.. I have made a MODEM cable.. and its not working.

 

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, but what seem common(read in multi threads on AA) is.. that Terminal cable for MMS-100 and modem cable for UDS-100.. ??? I have the UDS.. I have made a MODEM cable.. and its not working.

 

James

Sorry, I can’t help with the UDS. I use the MSS100 myself.

 

Are you sure the UDS is working at all? In other words, do you have another way to log in to it, verify the port and network settings, etc? The MSS

lets you connect via the serial port or the Ethernet LAN port, which is handy if you need to reboot it or something.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, I can’t help with the UDS. I use the MSS100 myself.

 

Are you sure the UDS is working at all? In other words, do you have another way to log in to it, verify the port and network settings, etc? The MSS

lets you connect via the serial port or the Ethernet LAN port, which is handy if you need to reboot it or something.

 

Through my network from my i7pc I have the Lantronix device installer software.. it is seeing it.. I can configure it.. I can telnet into it.. but I cannot seem to get the Atari Terminal program to work with it.

 

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can have a Lantronix box work fine in the device installer but not be good on the terminal end. SFHQ's original MSS-100 wend down that way.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A UDS device uses a CX-87 cable. An MSS device uses a CX-88 cable with a 25 pin gender changer.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

A UDS device uses a CX-87 cable. An MSS device uses a CX-88 cable with a 25 pin gender changer.

Yep, my MSS100 is working quite happily with the CX88 and a DB25 gender changer on the end. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

A UDS device uses a CX-87 cable. An MSS device uses a CX-88 cable with a 25 pin gender changer.

I always preferred the term "gender bender" :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I always preferred the term "gender bender" :)

Binary doesn't bend. That is a law of nature.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Binary doesn't bend. That is a law of nature.

I was of course, referring to the connector gender changers :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was of course, referring to the connector gender changers :)

 

I know. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so we agree I have the right cable. LOL.. now.. I have to figure out why I am still not working.

 

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried all baud rate settings both in BobTerm and the device?

Share this post


Link to post
Share on other sites

YES.. it is "working" now.. but no communication I can use.. I could upload a video or link to it I guess. I am right there.. its just some translation issue I think. Anyone know a terminal program for the windows pc that I could hook the UDS-10 to that.. see if it works the same etc.. on it??

 

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use Windows XP Telnet.exe and SyncTerm. Make sure to set SyncTerm up correctly for both keyboard and font.

Share this post


Link to post
Share on other sites

crap..so it was not me.. it was the host.. I was trying to connect with The Brewing Academy and it was not getting past the login.. but others once I got their numbered addresses were able to work. I think I still might be having some issues with 9600 baud. but overall its working.

 

Seems various boards I log on to have different things.. if it disconnects proper.. if it wants a specific enter to log in etc..

 

I have not got IceT to work yet.. but I remember another thread.. so I will be looking there.. that has to do with the PRC.SYS I think.. though I did try it.. and dont remember anything working better.. but we will see.

 

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

crap..so it was not me.. it was the host.. I was trying to connect with The Brewing Academy and it was not getting past the login.. but others once I got their numbered addresses were able to work. I think I still might be having some issues with 9600 baud. but overall its working.

 

Seems various boards I log on to have different things.. if it disconnects proper.. if it wants a specific enter to log in etc..

 

I have not got IceT to work yet.. but I remember another thread.. so I will be looking there.. that has to do with the PRC.SYS I think.. though I did try it.. and dont remember anything working better.. but we will see.

 

James

I've personally had issues getting to the Brewing Academy myself... I've been relying on JP to verify that link... it's only recently that I've been able to connect myself.

 

That said, do you know the atari BBS list at www.sfqhbbs.org/ataribbslist.php does IP addresses now if you flick the radio button to IP's?

It's a real-time DNS resolution every time you update the page.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

interesting, I copy paste your link tillek, and I get nothing.... is that down as well?

 

brewing academy did not connect properly using hyper term, ms dos telnet, nor any of my lantronix boxes.... try some other bbs's

Edited by _The Doctor__

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...