Jump to content
jedimatt42

Force Command ver 1.28 : kinda like command.com from 1985 (no TIPI required!)

Recommended Posts

I am getting the error "failed to configure XB" when attempting to load XB programs.

 

image.png.8932b49e143a33b2d50b67cee3021fca.png

 

Seemingly regardless of all other configuration considerations.  The same error is produced regardless of whether a file by that name exists (and exists in the current path), regardless of whether XBMOD and XBADDR are set (and set to valid values).  The XB command does not seem to attempt to load an XB image via the FinalGROM at all, under my present circumstances. 

 

FG99 TIXB_G does successfully load TI Extended BASIC version 110 (or a few other versions of Extended BASIC I have there, likewise). 

 

But with XBADDR set to 25458 and XBMOD set to TIXB_G any attempt to load a BASIC/XB file results (invariably) in "failed to configure XB".

 

Any ideas?

 

  • Thanks 1
  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, pixelpedant said:

I am getting the error "failed to configure XB" when attempting to load XB programs.

 

image.png.8932b49e143a33b2d50b67cee3021fca.png

 

Seemingly regardless of all other configuration considerations.  The same error is produced regardless of whether a file by that name exists (and exists in the current path), regardless of whether XBMOD and XBADDR are set (and set to valid values).  The XB command does not seem to attempt to load an XB image via the FinalGROM at all, under my present circumstances. 

 

FG99 TIXB_G does successfully load TI Extended BASIC version 110 (or a few other versions of Extended BASIC I have there, likewise). 

 

But with XBADDR set to 25458 and XBMOD set to TIXB_G any attempt to load a BASIC/XB file results (invariably) in "failed to configure XB".

 

Any ideas?

 

It's working OK on my setup.    I don't have any storage devices but the TIPI and SAMs on this computer.   Latest Force Command.  My FinalGrom99 XB name is TIXBG.

 

 

 img1a.jpg.e42f326ff7c9c98829a479ea5f7213fa.jpg img2a.jpg.62b72bdb1e757882ebf1b3b2dfdf4856.jpg

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

@pixelpedant that error comes from not being able to open for write TIPI.FC.FC/XB

 

There are a few support files to get the XB command to work and they have to live in the TIPI.FC. directory.. 

 

https://github.com/jedimatt42/fcmd#installation

 

It has been a while since I have this... I should make that easier/stand out more ..  

 

(edit: I've just updated the wiki reference for the XB command to point this requirement out, and tie in that error message)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...