Jump to content
Inky

Posting Youtube links broken?

Recommended Posts

I never used to have problems posting a link to Youtube videos. I would paste the link, and it would embed the video.

Now, I have to use the [youtube] [/youtube] tags

and even that doesn't always work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems YouTube has various different URL schemes they use now, and some of them are newer relative to the age of this forum software. The forum is going to be upgraded very soon now and these should all work again properly after the upgrade (and also be easier to keep up to date).

 

..Al

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I figured it out.. if you enable BBCode mode post-31-0-93763200-1558621537.jpg, it automagically places it in URL format.

e.g. https://www.youtube.com/watch?v=Xm_W_OKX7Vo

 

Once you turn off BBCode mode you can see what it's doing.

post-31-0-28580800-1558621581_thumb.jpg

 

So for now the solution is to just turn off that mode (which is usually my default anyway) and just paste the plain youtube URL in, and that should embed it fine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I usually paste URLs directly as well -- I never use the BBCode for that (and BBCode is going away in the new forum). Still doesn't work many times. I can easily adjust the BBCode, though, so it transmogrifies the URL into something YouTube recognizes. Although it's not a priority since this forum will be upgraded soon.

 

..Al

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Like Albert said, this crusty old forum software only recognizes youtube.com. If you click on Share at YouTube under a video, you'll get the newer youtu.be version of the address and the forum software won't put the embed tags around it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That doesn't appear to be true.. here's a video shared using the youtu.be format. Again, simply turn off the bbcode then paste in your video link (at least for now until Al updates)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

That doesn't appear to be true.. here's a video shared using the youtu.be format. Again, simply turn off the bbcode then paste in your video link (at least for now until Al updates)

 

 

https://youtu.be/u9O8qHtxpZo

 

Last time I tried that, the forum software didn't display anything. I always switch modes to be sure the code is correct. When did that start working?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Who knows. Just trying to help out anyone who wants to post youtube vids currently until Al does the upgrade. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...