Jump to content
Sign in to follow this  
purplerain1984

Issue with TRS-80 Color Computer Joysticks

Recommended Posts

Hi,

 

I have a pair of black Tandy branded TRS-80 Color Computer joysticks that worked fine the last time I used them a few months ago. Now, when I try to plug them into either one of my Color Computers (a model 1 and a model 2), they don't seem to be plugging into the joystick ports on the back of the computer. They just fall out. I have examined both the ports on the computers as well as the plugs on both joysticks and everything looks fine. The pins on the joysticks are not bent or damaged in any way. Likewise, the ports on both computers appear undamaged as well. The joysticks can only plug in one way, so I know it's not an issue with orientation. What could be the problem?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Never heard of this one before. 
No way they should ever just fall out.  Are you absolutely certain they are plugged all the way in?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I think that it is time to open the case and carefully examine the joystick ports -- are they still secured to the motherboard, or have the somehow been ripped lose from the physical mounting points? 

 

(I have no idea how this would ever happen by accident, but it matches the symptoms you have described.)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...