Jump to content
Sign in to follow this  
AE4WX

Classic99 disk emulation problem?

Recommended Posts

I was delighted to find the Classic99 TI99/4A emulator this weekend and am enjoying back in time to when I was a hotshot kid writing games for this machine.  

 

As I am getting familiar with the emulator, though, I am finding I cannot save or retrieve programs to/from the virtual TI DSKs.  

 

When saving a program in TI Extended BASIC onto DSK1 I get the error message:

 

I/O ERROR 67

 

And when trying to OLD a known file from DSK1 I get:

 

I/O ERROR 50

 

Both errors appear to me (according to the disk controller manual) to indicate no disk drive is found- but Classic99 emulates them!

 

Interestingly, if I try to run an Extended Basic program on DSK1:

 

RUN DSK1.XBDEMO

 

or 

 

RUN DSK1.FRED

 

these programs run without a problem!

 

I assume I am missing something simple but can't find it.  I'd hate to have to give up on Classic99 but you have to be able to save programs...

 

Thank you for any help you can provide!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem solved.  Windows 10 is picky about folder access. I set up DSK folders in my Windows user Documents folder, and Save/Old commands work as expected.   

 

 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...