Jump to content
swlovinist

Suggestions with getting a TYMAC cart to work

Recommended Posts

I have had a rare cart in my collection for some time.  It is a blue TYMAC cart and it wont load on my vic 20.  Any Suggestions to get it working?  The casing is unique and dont want to destroy the cart to open it up.  Any suggestions are welcome.  

009.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you cleaned the contacts? The least invasive method would be a Q-tip with some isopropanol alcohol. If it is really grubby, try a pencil eraser on the contacts and afterwards wipe with the alcohol. If that doesn't help, possibly something is broken inside.

 

Also sometimes the cartridge slot might not get contact with all the pins even after cleaning. You can try to gently wiggle the cartridge upwards once inserted, or if you have an expansion unit put it vertically into it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The cartridge port might need a thorough cleaning. Not an easy job, but...... This can happen on the C-64 and/or the VIC 20.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...