Jump to content
Sign in to follow this  
MegaManFan

130XE and Gyruss

Recommended Posts

Quick question - is this game compatible with the system listed? Some people may know from the 2600 forum I posted about a "great call" I received where I got a bunch of free Atari games, which I assumed were for a console but which turned out to be a 8-bit. I got a 130XE from Mindfield and I've been able to make all the games I got for free work with a little cleaning, EXCEPT this one. D'oh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It worked fine every time on my 800XL, although I have a cracked disk binary file, not the cartridge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The XE line (minus the XEGS) seems to have a lousy cartridge port and some games need to be positioned "just so" in order ot get them to work. Try putting the cart in and pulling it out just a tiny bit before you power up. Also, try putting the cart in with the cartridge port facing upwards to see if it is a gravitational issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The XE line (minus the XEGS) seems to have a lousy cartridge port and some games need to be positioned "just so" in order ot get them to work. Try putting the cart in and pulling it out just a tiny bit before you power up. Also, try putting the cart in with the cartridge port facing upwards to see if it is a gravitational issue.

983170[/snapback]

 

Thanks, I'll try again tonight with all of those tips in mind. I'll be really bummed if Gyruss is the only game I got I can't make work, since it's the one I was probably looking forward to playing most. *heh*

Share this post


Link to post
Share on other sites

One of my 130XE's has a cartidge port issue - The Atarimax flash carts dont work and neither does Battlezone :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

One of my 130XE's has a cartidge port issue - The Atarimax flash carts dont work and neither does Battlezone :(

 

I also have a 130XE like this!! My other 2 works fine with Atarimax carts. Weird.

Share this post


Link to post
Share on other sites

One of my 130XE's has a cartidge port issue - The Atarimax flash carts dont work and neither does Battlezone :(

 

I also have a 130XE like this!! My other 2 works fine with Atarimax carts. Weird.

 

this is not only an issue with the 130XE I also found 800XE to be unstable in this matter. Also intersting that my M.U.L.E. cart Version does not work on my XE Game System but on all other 8bits I have including the 800XE. This is a bit frustrating. But all in all my experience is that this only applies to new type carts like Atarimax, the USB Cart or some certain SuperCarts. I never had problems with classic game carts like defender, pac-man and such.

 

\twh

Share this post


Link to post
Share on other sites

What MULE cart do you have? Atarimax flash version?

 

Also the Atari 800XE is pretty much a 65XE/130XE computer

Edited by tjlazer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...