Jump to content

Photo

Jag CD backup settings


8 replies to this topic

#1 Mitch OFFLINE  

Mitch

    Quadrunner

  • 6,642 posts
  • 7800 Guy
  • Location:Southern California, USA

Posted Tue Oct 22, 2002 11:21 PM

I've been trying to backup a couple of my Jag CD games using CloneCD since I know several people have been sucessful in doing it in the past. But I haven't been able to make it work yet. Can anyone who has done it tell me the correct settings needed? Thanks.

Mitch
http://atari7800.atari.org

#2 PeterG OFFLINE  

PeterG

    Dragonstomper

  • 906 posts
  • Location:Germany

Posted Wed Oct 23, 2002 6:34 AM

Well,
Iīm gonna tell you how it works for me so I hope it will help you.
I have a Plextor Burner and just use a demo version of Clone Cd.
Someone suggested me that it would be good to read and burn the Cd in the same Disc Drive so I use my Plextor for both task.
First I make a Image of the Cd and then i burn it from my harddisk
To the settings:
Let it read the subchannel data
Donīt let it correct any errors...the cd has to be copied as it is...well a clone :-) so much for the reading...
At writing the only things I have enabled are Burn Proof and close last session....
Thatīs it...
It works for me, hope I helped you a bit.
Peter

#3 Mitch OFFLINE  

Mitch

    Quadrunner

  • Topic Starter
  • 6,642 posts
  • 7800 Guy
  • Location:Southern California, USA

Posted Wed Oct 23, 2002 2:15 PM

Hmm, still not working. Did you use 74 minute blanks or 80? I have been using 80's and I'm wondering if that's what the problem is.
Also, do you have the .CCD file for any of the games? I'd like to check out the settings in one to verify that I using the right ones. Thanks.

Mitch
http://atari7800.atari.org

#4 patters98 OFFLINE  

patters98

    Chopper Commander

  • 115 posts
  • Location:London, UK

Posted Wed Oct 23, 2002 3:01 PM

If copying Jag CDs is anything like copying CDs for other consoles GoldenHawk's CDRWIN or Padus' DiscJuggler are spot on. DiscJuggler has a free demo mode that just limits recording to 1X. Should be fine though. Tick the raw read/write box and tick all the subcode boxes (CD+G etc.)

#5 Paolo OFFLINE  

Paolo

    Dragonstomper

  • 910 posts
  • Location:Italy

Posted Wed Oct 23, 2002 5:59 PM

just be sure that your drive can handle the correct reading and writing format (IIRC it is RAW DAO)
It happaned to me that I cuoldnt backup the very first time since I was using a wrong writer.

#6 Mitch OFFLINE  

Mitch

    Quadrunner

  • Topic Starter
  • 6,642 posts
  • 7800 Guy
  • Location:Southern California, USA

Posted Wed Oct 23, 2002 11:21 PM

Well, it's still not working. I'm suspecting that I'll need to get some 74 min blanks. If anyone who has sucessfully backed up games using Clonecd can send me the exact settings they used I would appreciate it. I'd like to eliminate if the blanks are causing the problem or not. Thanks.

Mitch
http://atari7800.atari.org

#7 PeterG OFFLINE  

PeterG

    Dragonstomper

  • 906 posts
  • Location:Germany

Posted Thu Oct 24, 2002 8:17 AM

I used 80 CDRīs and had no problems....
Canīt be the problem, I guess either your writer doesnīt support that Raw
Dao or it is something else...
Hope I helped
Peter

#8 Mitch OFFLINE  

Mitch

    Quadrunner

  • Topic Starter
  • 6,642 posts
  • 7800 Guy
  • Location:Southern California, USA

Posted Fri Oct 25, 2002 8:56 PM

I used 80 CDRīs and had no problems....
Canīt be the problem, I guess either your writer doesnīt support that Raw
Dao or it is something else...
Hope I helped
Peter


OK, thanks for the info. I may try borrowing an 80 min blank from my brother, since he has a different brand, to see if that makes a difference. And yes, my writer does support Raw DAO.
You don't, by chance, still have a .CCD file from one of your images do you? It should be only a few K large and it would include the exact burn options in it. If you could send me one that would be great.

Mitch
http://atari7800.atari.org

#9 PeterG OFFLINE  

PeterG

    Dragonstomper

  • 906 posts
  • Location:Germany

Posted Sat Oct 26, 2002 10:20 AM

Hey Mitch
sorry but I donīt have it anymore. Ánd right now Iīm not even at home otherwise I could check the settings thing again...
Sorry
Peter




0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users