Jump to content

Photo

FS: Common Atari 2600 Games $1 Each + Shipping

Atari 7800

51 replies to this topic

#26 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Mon Oct 24, 2016 10:30 AM

Can you AV mod it by chance?

Sent from my non beer holding hand.

I actually bought an AV mod kit from ebay which I installed on my other unit.  Unfortunately, I thought the quality was so sub-par that I decided I'm not going to mod the Intellivision unless I come up with a better mod.  Basically, the RF output looking far superior to the AV mod - it made all the colors overly bright and washed out.  If you know of a good mod kit, I would gladly install it, but that would raise the cost for certain.



#27 Hitachi OFFLINE  

Hitachi

    Chopper Commander

  • 248 posts
  • Location:Bellevue, NE

Posted Mon Oct 24, 2016 7:45 PM

Pm on the way



#28 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Mon Nov 21, 2016 11:57 AM

BUMP ADDED 7800


Edited by Jeremy Popp, Mon Aug 21, 2017 9:28 AM.


#29 save2600 OFFLINE  

save2600

    Quadrunner

  • 15,448 posts
  • Location:Wisconsin

Posted Mon Nov 21, 2016 12:33 PM

Declaring interest in the 7800, but could you post screenshots please? A few would be great... Wouldn't mind seeing how Commando's title screen looks, a pic of 1st level and a pic of 2600 Pac-Man to show off your 820ohm mod. :grin:

Like to see how the red/green score bar look in a 2-player game as well as the maze.



#30 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Mon Nov 21, 2016 2:57 PM

Declaring interest in the 7800, but could you post screenshots please? A few would be great... Wouldn't mind seeing how Commando's title screen looks, a pic of 1st level and a pic of 2600 Pac-Man to show off your 820ohm mod. :grin:

Like to see how the red/green score bar look in a 2-player game as well as the maze.

 

I don't have Commando for 7800, my collection is quite small consisting of Ms. Pacman, Choplifter, Pole Position II, One on One and Donkey Kong Jr.  I do however have Pacman for 2600 as well as 100+ other carts.  I'll see if I can get some screenshots up tonight.



#31 save2600 OFFLINE  

save2600

    Quadrunner

  • 15,448 posts
  • Location:Wisconsin

Posted Mon Nov 21, 2016 3:04 PM

 

I don't have Commando for 7800, my collection is quite small consisting of Ms. Pacman, Choplifter, Pole Position II, One on One and Donkey Kong Jr.  I do however have Pacman for 2600 as well as 100+ other carts.  I'll see if I can get some screenshots up tonight.

 

Okay, Ms. Pac, Choplifter or DK Jr. would do too, thanks!



#32 Sapicco OFFLINE  

Sapicco

    Dragonstomper

  • 775 posts

Posted Mon Nov 21, 2016 3:58 PM

My 7800 won't play Mario bros, 1 on 1, baseball, or donkey kong without crashing. If you can confirm all those work, I'll take it!

#33 save2600 OFFLINE  

save2600

    Quadrunner

  • 15,448 posts
  • Location:Wisconsin

Posted Mon Nov 21, 2016 4:04 PM

^   Hey, get in line there buddy boy! :rolling:



#34 iesposta ONLINE  

iesposta

    River Patroller

  • 3,881 posts
  • Retro-gaming w/my VCS
  • Location:Pennsylvania

Posted Mon Nov 21, 2016 4:35 PM

Nice 7800. I did all those good mod things to mine, except the resistor for richer color.

Not interested, just commenting on mods.

 

Can you believe my power switch, (I replaced all of them), is starting to give me problems now only after a few years!??

 

I like to turn it off and back on slowly. Sometimes it kills the Harmony Cart operation and I have to reflash the Harmony. When the power switch is problematic, pressing it can have the system power on, off, on off, on quickly.

It could just be the hardware on my Harmony Cartridge. One time it happened loading a DPC+ 2600 game from a Heavy Sixer. It just went into the "spinning ying/yang of specialness" and wouldn't work until I re-flashed it.



#35 Shawn OFFLINE  

Shawn

    As Above

  • 18,745 posts
  • So Below

Posted Mon Nov 21, 2016 5:51 PM

Amazingly cheap price. Should sell quick.



#36 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Mon Nov 21, 2016 6:14 PM

 

Okay, Ms. Pac, Choplifter or DK Jr. would do too, thanks!

Check the first posting, it has screenshots from my 52" plasma flatscreen.  The images still don't to it justice, the colors are richer in real life, my camera seems to wash them out.  Also, it looks best on a CRT obviously, but I couldn't get good screenshots from the CRT

 

 

Nice 7800. I did all those good mod things to mine, except the resistor for richer color.

Not interested, just commenting on mods.

 

Can you believe my power switch, (I replaced all of them), is starting to give me problems now only after a few years!??

 

I like to turn it off and back on slowly. Sometimes it kills the Harmony Cart operation and I have to reflash the Harmony. When the power switch is problematic, pressing it can have the system power on, off, on off, on quickly.

It could just be the hardware on my Harmony Cartridge. One time it happened loading a DPC+ 2600 game from a Heavy Sixer. It just went into the "spinning ying/yang of specialness" and wouldn't work until I re-flashed it.

 

The resistor is the same running change atari introduced in the 4 switch models, honestly I think 2600 games look better than 7800 games color-wise.  Yeah, sounds like your power switch is failing again, strange.  All the switches in this unit did not function when I got it, but $2 and a little solder solved that problem.

Amazingly cheap price. Should sell quick.

Yeah, i figured with the crack, cosmetically it would be less desirable.  Also, maybe I underestimated it's value, but doesn't bother me.


Edited by Jeremy Popp, Mon Nov 21, 2016 6:14 PM.


#37 Shawn OFFLINE  

Shawn

    As Above

  • 18,745 posts
  • So Below

Posted Mon Nov 21, 2016 6:45 PM

Check the first posting, it has screenshots from my 52" plasma flatscreen.  The images still don't to it justice, the colors are richer in real life, my camera seems to wash them out.  Also, it looks best on a CRT obviously, but I couldn't get good screenshots from the CRT

 

 

 

The resistor is the same running change atari introduced in the 4 switch models, honestly I think 2600 games look better than 7800 games color-wise.  Yeah, sounds like your power switch is failing again, strange.  All the switches in this unit did not function when I got it, but $2 and a little solder solved that problem.

Yeah, i figured with the crack, cosmetically it would be less desirable.  Also, maybe I underestimated it's value, but doesn't bother me.

 

I didn't notice the part about the crack but $50 is still a decent price none the less.



#38 save2600 OFFLINE  

save2600

    Quadrunner

  • 15,448 posts
  • Location:Wisconsin

Posted Mon Nov 21, 2016 7:00 PM

Thanks for taking the time to test with pics, etc. PM sent to finalize this deal! 



#39 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Mon Nov 21, 2016 7:14 PM

My 7800 won't play Mario bros, 1 on 1, baseball, or donkey kong without crashing. If you can confirm all those work, I'll take it!

Sorry, save2600 got it...



#40 Grig OFFLINE  

Grig

    River Patroller

  • 3,288 posts
  • Laugh while you can, monkey boy!
  • Location:Rylos

Posted Mon Nov 21, 2016 7:45 PM

 

I didn't notice the part about the crack but $50 is still a decent price none the less.

so ... difficult ... not .. to ... post ... jokes

 

on a serious note, great price for the modded 7800! Thanks to Jeremy Popp for offering such as great deal.



#41 sdamike OFFLINE  

sdamike

    Star Raider

  • 64 posts
  • Location:Warsaw, NY

Posted Tue Nov 22, 2016 11:39 AM

Good snag, Guess my search for one continues



#42 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Mon Jan 30, 2017 3:53 PM

Bump Updated 1/30/2017


Edited by Jeremy Popp, Mon Aug 21, 2017 9:30 AM.


#43 -^CrožBow^- OFFLINE  

-^CrožBow^-

    Quadrunner

  • 6,857 posts
  • Collector of Fine Atari and Sega Antiquities!
  • Location:Ivory Tower, Fantasia (Oklahoma)

Posted Wed Feb 1, 2017 1:00 PM

Happen to know the VA of the model 1 HDG Genny?



#44 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Thu Feb 2, 2017 8:09 AM

Happen to know the VA of the model 1 HDG Genny?

I haven't  checked the VA, but I can tell you for sure it DOES have the TMSS at the start of each game.  I'll get you the VA later this evening if you're still interested.



#45 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Thu Feb 2, 2017 7:31 PM

Happen to know the VA of the model 1 HDG Genny?

 

I opened it up and for the life of me cannot find the VA number anywhere. Full disclosure, I had to replace a controller port on this unit, and the reset switch failed so I replaced it with a microswitch.  Everything works great though.



#46 -^CrožBow^- OFFLINE  

-^CrožBow^-

    Quadrunner

  • 6,857 posts
  • Collector of Fine Atari and Sega Antiquities!
  • Location:Ivory Tower, Fantasia (Oklahoma)

Posted Thu Feb 2, 2017 10:03 PM

The VA model of the system should be silkscreened on the front and left component side of the main board. Basically between the headphone plug pcb and the power LED.



#47 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Fri Feb 3, 2017 8:19 AM

The VA model of the system should be silkscreened on the front and left component side of the main board. Basically between the headphone plug pcb and the power LED.

image.jpg

 

Sorry, I still cannot find it, I think I can see where it should be.



#48 -^CrožBow^- OFFLINE  

-^CrožBow^-

    Quadrunner

  • 6,857 posts
  • Collector of Fine Atari and Sega Antiquities!
  • Location:Ivory Tower, Fantasia (Oklahoma)

Posted Fri Feb 3, 2017 9:28 AM

Hmm... is should have been printed next to where you see :"IC BD M5 USA" but since you stated it does have TMSS yet I see it also has the expansion port, I'm going to guess it is a VA6, that just means it isn't a VA7 and that is really what I wanted to know.

 

So..I'll take it?!

 

Will send you a PM to get details. Thanks!


Edited by -^CrožBow^-, Fri Feb 3, 2017 9:30 AM.


#49 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Mon May 8, 2017 7:55 AM

BUMP FOR NES


Edited by Jeremy Popp, Mon Aug 21, 2017 9:31 AM.


#50 Jeremy Popp OFFLINE  

Jeremy Popp

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 366 posts
  • Location:Carlisle, OH

Posted Mon Aug 21, 2017 9:31 AM

BUMP FOR ATARI 7800


Edited by Jeremy Popp, Fri Sep 29, 2017 9:36 AM.






Also tagged with one or more of these keywords: Atari 7800

0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users