Jump to content

Photo

400Pal with RF and Scart/Peritel

400 mod scart pal

3 replies to this topic

#1 Fred_M OFFLINE  

Fred_M

    Moonsweeper

  • 474 posts
  • Location:Schiedam, Netherlands

Posted Mon May 9, 2016 12:47 PM

Hi guys,
 
I was browsing the forum and found this topic about French Atari 400's: http://atariage.com/...-with-it/page-2
 
I remembered that I have a 400 with a Scart (or in France Peritel) connector. Sadly in the topic the pictures aren't available anymore, so I cannot compare my 400 with the one Arnaud (atari-passion) showed in the thread. I tried to power it on. My television set detects the signal (scart and audio) but sadly no picture. Also on the RF cable there is no picture. I will try to fix this. Looking at the pinout if the scart connector uses only Composite video and audio, so it is not RGB.
 
But in the meantine, has anyone seen this kind of mod anywhere?

Attached Thumbnails

  • P1020214.JPG
  • P1020209.JPG
  • P1020211.JPG

Edited by Fred_M, Mon May 9, 2016 12:47 PM.


#2 Dub OFFLINE  

Dub

    Space Invader

  • 19 posts
  • Location:Worcester, UK

Posted Thu May 12, 2016 12:51 PM

I've just modded my 400 for S-video out... Its pretty much implemented the extra bits that the 800 has and on a little breadboard. I guess your board could be a better diy build with an etched board....the arrangement of the ladder looks strange though...

I lifted A103 to mount my board so RF will no longer work. I suspect the mod you show has the ladder resistors lifted, so no RF for you either.

Edited by Dub, Thu May 12, 2016 12:55 PM.


#3 Fred_M OFFLINE  

Fred_M

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 474 posts
  • Location:Schiedam, Netherlands

Posted Fri May 13, 2016 4:37 AM

Thanks for the information. I am gonna check which type of Antic is in my 400. I also going to try it on a old CRT with the scart. My modern TV sees the scart as an RGB connection, probably because the ground wires of the rgb signals are connected in the scart connector. So I will connect it to an old TV which switches to composite instead of RGB.

 

The RF signal gives a blank screen, so it does do something.....



#4 Fred_M OFFLINE  

Fred_M

    Moonsweeper

  • Topic Starter
  • 474 posts
  • Location:Schiedam, Netherlands

Posted Fri May 13, 2016 8:54 AM

After some researching the net I come to the conclusion that checking the Antic or CTIA will not help me, because there were no dedicated Secam versions. But I found a picture with google from a French auction site. Sadly I cannot find the auction anymore. Only the picture came up in google. The color of the scart/peritel cable is the same, but sadly the picture is of the front of the computer, so I can not be sure.

 

Attached Thumbnails

  • atari400fr.jpg






Also tagged with one or more of these keywords: 400, mod, scart, pal

0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users