Jump to content

Summer256's Photo

Summer256

Member Since 28 Dec 2014
OFFLINE Last Active Mar 2 2019 4:47 AM

#3527236 Lynx Multi Card Preorders

Posted by Summer256 on Wed Jun 8, 2016 6:31 AM

Just joining the end of the queue. Please put me down for one. Thank you.




#3404761 Atari 800XL with very faint sound

Posted by Summer256 on Thu Dec 31, 2015 8:44 PM

One final piece of information, left here just in case anyone has this problem and are looking for a couple of other steps to check -

 

I took apart the Bang & Olfusen and re-entered service mode, only to realize that volume is not one of the settings on service mode.

 

Further checking of every part finally revealed what the issue was - I had bent one of the SCART cable pins when pushing it back into the TV. So just the sound pin on the SCART plug was bent. That was the problem. I've straightened the pin and the issue has been resolved.




#3400381 Atari 800XL with very faint sound

Posted by Summer256 on Sat Dec 26, 2015 6:48 AM

Good news! I'm an idiot.

 

I tested it on another TV and it turns out it's my CRT that has dropped the sound. No wonder the symptoms of my fault were confusing to some people.

 

In my defense, I only had one TV that I was able to connect it with so I wasn't able to test it on another until now.

 

I have a Bang & Olfuson and must have messed with something on the service menu which killed the sound.

 

On the plus side, I've learned some things if the Atari power supply ever does fail me. Thanks for the advice everyone.